bekocangs56

Çalışkan
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Telefon ve bilgisayardan Wi-Fi şeklinde Speedtest yapmama rağmen 95 Mbps veriyor. Windows tarafında bir problem yok, alınan hız 700 Mbps civarı diyor ancak modem ayarlarina girip lan ayarlarına baktigimda 100Mbps gözüküyor sistemde.

TurkNet'ten Superonline'a geçtim. Bugün kurulum yaptılar ve altyapının 1000 Mbps'ye kadar desteklediğini ve istediğimiz hızı alacağımı söylediler. Kurulum bittikden sonra ise 100 Mbps aldığımı fark ettim. Sorun neden kaynaklanıyor? Çağrı merkezini aramadan önce size danışmak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Wi-Fi üzerinden hız testini 2.4 GHz mi yoksa 5 GHz üstünden mi yapıyorsunuz? Lan ayarlarında ki 100 Mbps portta hangi cihaz bağlı?

Wi-Fi üzerinden hız testini 2.4 GHz mi yoksa 5 GHz üstünden mi yapıyorsunuz? Lan ayarlarında ki 100 Mbps portta hangi cihaz bağlı?

Teknik destekle konuştum. 5GHz ve 2.4GHz aynı Wi-Fi ismi üzerinde. Bunu ayırdık ancak yine de 5GHz de aynı sonuçlar veriyor ve ilginç olan şey ise download 95Mbps upload ise 65Mbps alıyorum. Wi-Fi veya kablo ile aynı sonuçlar.

Teknik destekle konuştum. 5GHz ve 2.4GHz aynı Wi-Fi ismi üzerinde. Bunu ayırdık ancak yine de 5GHz de aynı sonuçlar veriyor ve ilginç olan şey ise download 95Mbps upload ise 65Mbps alıyorum. Wi-Fi veya kablo ile aynı sonuçlar.

Modem arayüzünde ki WAN portu kaç Mbps ile bağlı bakar mısınız? Ayrıyeten cihazların Wi-Fi üzerinden local kaç Mbps ile bağlı ona da bakar mısınız?

Modem arayüzünde ki WAN portu kaç Mbps ile bağlı bakar mısınız? Ayrıyeten cihazların Wi-Fi üzerinden local kaç Mbps ile bağlı ona da bakar mısınız?

Modem panelinde WAN portu 100Mbps olarak gözüküyor. 5GHz kanalına bağlıyım bilgisayar üzerinden ve ayarlarda alınan bağlantı hızı 866Mbps olarak gözüküyor. Superonline sorunun bizden kaynaklı buldugu müddet bizden teknik destek parası alacağını söyledi. Eğer kendilerinden kaynaklıysa bizden alacakları söylendi. Daha kurulum yapalı 1 saat oldu. Umarım bize kilitlemeye çalışmazlar. Kurulumu yapan arkadaş otomatik kurulum yapıyor dedi ve gitti.

Modem panelinde WAN portu 100Mbps olarak gözüküyor. 5GHz kanalına bağlıyım bilgisayar üzerinden ve ayarlarda alınan bağlantı hızı 866Mbps olarak gözüküyor.

Sorununuz bundan kaynaklı. Ethernet kablosu var ise onu değiştirin. 100 Mbps port maksimum 95 hız verir. Kablonun CAT5e ve üzeri olmasına dikkat edin.

Ethernet kablosu 100Mbps olarak gözüküyor onu çıkardım Wi-Fi'ya bağladım. Tam anlayamadım sorun neden kaynaklı?

Fiber de GPON'dan çıkan kablo router a girer. Eğer GPON ile router birbiri ile 100 Mbps buluşursa maksimum 95 Mbps hız alırsınız. WAN portunun 1000 Mbps buluşması lazım ki siz router üzerinden 100 ve üzeri hızlar alın.

Fiber de GPON'dan çıkan kablo router a girer. Eğer GPON ile router birbiri ile 100 Mbps buluşursa maksimum 95 Mbps hız alırsınız. WAN portunun 1000 Mbps buluşması lazım ki siz router üzerinden 100 ve üzeri hızlar alın.
Tamamdır. sorun dediğiniz gibi yüksek ihtimal. Yalnız bu adamların sorumluluğu. Umarım bana teknik destek ücreti kitlemeye çalışmazlar.

Tamamdır. Sorun dediğiniz gibi yüksek ihtimal. Yalnız bu adamların sorumluluğu. Umarım bana teknik destek ücreti kilitlemeye çalışmazlar.

Dediğim gibi elinizde başka Ethernet kablosu varsa deneyin veya jackları söküp takın Ethernet portu üstünde 8 pin olur bu pinlerden biri karşılıklı temaz etmezse otomatik olarak 1G den 100 Mbps 4 pin bağlantıya düşer.