Forumda konuşulanın çoğunu yaptım ama yaramadı, dinliyorum hocam sizi.
Öncelikle çözüm bana ait değil. Yani ben de sizler gibi konudaki mesajları okuyup bilgi edinip bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.
Huawei Sahada ve Superonline Abonesi bir abimiz; Alcatel SFP'nin tesadüfen VLAN ID'yi 100 yapıp IP almasını sağladı.
Şu an sorunsuz da kullandığını belirtti bana. Huawei de almıştı hatta, Alcatel daha başarılı diye ondan devam ediyor Huawei de kullanmıyor.

Elime ulaştığında kendim de tecrübe edersem şayet, güncelleme ile ekleme yaparım :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle çözüm bana ait değil. Yani ben de sizler gibi konudaki mesajları okuyup bilgi edinip bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.
Huawei Sahada ve Superonline Abonesi bir abimiz; Alcatel SFP'nin tesadüfen VLAN ID'yi 100 yapıp IP almasını sağladı.
Şu an sorunsuz da kullandığını belirtti bana. Huawei de almıştı hatta, Alcatel daha başarılı diye ondan devam ediyor Huawei de kullanmıyor.

Elime ulaştığında kendim de tecrübe edersem şayet, güncelleme ile ekleme yaparım :)
Maalesef olmadı hocam, O2-3 arasında gidip geliyor..

Son düzenleyen: Moderatör:
SFP İçindeki yazılım hangisi?

Eğer yazılım değiştirmek istersen buradaki yazılım ile dene https://hack-gpon.org/ont-huawei-ma5671a-fs-mod/. Web arayüzü yok her şeyi telnet üzerinden Halledebilirsin.
Ben direk Roy'dan hazır aldım. Elimde TTL cihazı yok, daha almadım. Alınca deneyeceğim, teşekkür ederim.

Teşekkür ederim dönüş için, konudaki gibi WAN ve lan MAC adresini de eklemek istiyorum SFP'ye.

HG8010HV6-10 kullandığım ONT modeli, arkasında 1 adet Mac buldum, zannedersem WAN, LAN MAC adresini nereden bulabilirim? Arayüzde yok.
Ben Superonline Huawei sahada MAC adresi girmeden router'ı ve SFP'yi çalıştırabildim, eğer olmazsa mac kopyalayın bence.