Yer
500 Republica
Merhaba,

Bulunduğum konuma Superonline fiber altyapı getiriyor. Binamızda TT VDSL üzerinden hizmet vermekte ısrarcı olduğu için Superonline'ın gelişini mutlulukla karşılıyoruz. Ancak büyük bir "ama" var.

Superonline bilindiği üzere hizmetinde yoğun sansür uygulayan bir şirket. Millenicom'u Superonline fiber üzerinden kullanırsam bu yoğun sansüre maruz kalır mıyım? Tek endişem bu. DNS değiştirerek engellerden kurtulabilir miyim? Umarım DPI engelleme yapılmıyordur.

Halihazırda TurkNet üzerinden hizmet alıyorum. VDSL olması haricinde hizmetten gayet memnunum. İnternete kısıtlama olmadan özgür şekilde erişebiliyorum. Bu benim için çok önemli bir husus.

TT altyapısı üzerinden Turknet kullanıyordum, TT kadar sansür yoktu. DNS ile çoğu engeli aşabiliyordum. (Sene 2023) Sansüronline için durum ne olur tam bilmiyorum ama büyük ihtimalle Milleni genel olarak ne uyguluyorsa o olacaktır diye düşünüyorum.

Superonline altyapısı üzerinden Millenicom kullanırsanız sansür konusunda Superonline'ın değil Millenicom'un politikalarına tabi olursunuz.

Eğer Millenicom Superonline'dan daha az sansür uyguluyorsa evet, hizmeti doğrudan Superonline'dan almaya kıyasla daha az sansürle muhatap olursunuz.

Superonline altyapısı üzerinden Millenicom kullanırsanız sansür konusunda Superonline'ın değil Millenicom'un politikalarına tabi olursunuz.

Eğer Millenicom Superonline'dan daha az sansür uyguluyorsa evet, hizmeti doğrudan Superonline'dan almaya kıyasla daha az sansürle muhatap olursunuz.
Millenicom'a TurkNet kadar güvenemiyorum açıkçası. Millenicom kullanan kullanıcılar neler diyecek bakalım.

Genel cevabı hayır. Sansür, rota, ping, vb bu tür şeyler internet servis sağlayıcısına aittir. Altyapı sağlayıcısına değil.

Altyapı kalitesi gereği gecikme veya paket kaybı olabilir. Ama bunlar ekipman sorunu olur. Kasıtlı yapay yazılım sorunları olarak kabul edilmez.

Tabii bunun tam cevabını sadece Millenicom kullananlar verebilir.

Kendim QuikNet'ten kalma 20 yıllık altyapı ile SuperOnline kullanıyorum 15 yıldır. Emin olun sansürün en öncüsü, bu işin Lebron James'i SuperOnline'dır. Yani Millenicom sansür uyguluyorsa bile Turkcell'in yanından geçemez sansür ve DPI konusunda.

Boşuna SansürOnline demiyoruz.

Eğer Turkcell'in altyapısı FTTH ise ve FTTB değilse VodafoneNet'e de bakabilirsiniz. Size 1000 Mbps veriyor olabilir Turkcell altyapısı üzerinden.

Genel cevabı hayır. Sansür, rota, ping, vb bu tür şeyler internet servis sağlayıcısına aittir. Altyapı sağlayıcısına değil.

Altyapı kalitesi gereği gecikme veya paket kaybı olabilir. Ama bunlar ekipman sorunu olur. Kasıtlı yapay yazılım sorunları olarak kabul edilmez.

Tabii bunun tam cevabını sadece Millenicom kullananlar verebilir.

Kendim QuikNet'ten kalma 20 yıllık altyapı ile SuperOnline kullanıyorum 15 yıldır. Emin olun sansürün en öncüsü, bu işin Lebron James'i SuperOnline'dır. Yani Millenicom sansür uyguluyorsa bile Turkcell'in yanından geçemez sansür ve DPI konusunda.

Boşuna SansürOnline demiyoruz.

Eğer Turkcell'in altyapısı FTTH ise ve FTTB değilse VodafoneNet'e de bakabilirsiniz. Size 1000 Mbps veriyor olabilir Turkcell altyapısı üzerinden.
Kablolar henüz binaya ulaşmadı. Altyapı çalışmaları bitince bakacağız. Teşekkür ederim.