Benim deneyimim, SOL fiber interneti 10 yıl geriden geliyor. Pıng değerleri VDSL'den farksız. Özellikle akşamları hız düşüşü oluyor. Discord gibi yasaklı sitelere giriş için VPN kullanman gerek. Warzone, FIFA online oyunlarda network hatası alman olası. Şanslıysan modemi aç kapat yaparak hatayı giderirsin. Değilsen ücretli statik IP alacaksın. 1000 Mbps fiber ama YouTube videoları arada donuyor.
Kimisi öneriyor gayet memnun kullanan kişiler kimiside memnun olmayabiliyor şans işi galiba :)

Yaklaşık 3 yıllık Superonline fiber kullanıcısıyım. Türk Telekom'dan geçtim ve yıllar süren TT rezilliğinden sonra kurtarıcı oldu ilaç gibi geldi. Yazılan sorunlardan hiçbirini de yaşamadım bu arada. Ne hız düşüşü ne de ping sorunlarım yok. GoodbyeDPI çalışmıyor diyenler de var, bende çalışıyor. Oyunlarda da hiç hata aldığım olmadı. Ben şanslı kullanıcılardanım sanırım 😅, yine de kötü deneyimleri olanların söylediklerini de dikkate almak lazım.
Kablonetten geçmeyi düşünüyorum bende superonline fibere hız olarak 1000mbps düşünüyorum da değer mi acaba binamda kutusu var superonlinenin fiber için..

Kimisi öneriyor gayet memnun kullanan kişiler kimiside memnun olmayabiliyor şans işi galiba :)

Kablonetten geçmeyi düşünüyorum bende superonline fibere hız olarak 1000mbps düşünüyorum da değer mi acaba binamda kutusu var superonlinenin fiber için..
Dediğim gibi Superonline'dan çok memnunum. Hız konusunda da 1000 Mbps gerekliyse alınabilir, aynı anda fazla cihaz kullanımı varsa, yüksek indirme hızları gerekiyorsa falan. Çok gerekli değilse daha düşük olan diğer paketler de alınabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğim gibi Superonline'dan çok memnunum. Hız konusunda da 1000 Mbps gerekliyse alınabilir, aynı anda fazla cihaz kullanımı varsa, yüksek indirme hızları gerekiyorsa falan. Çok gerekli değilse daha düşük olan diğer paketler de alınabilir.
Yüksek indirme hızı gerekiyor hocam bana :D evde bazen aynı anda Wi-Fi'ya bağlandığımız zaman çekmiyor çok az verim oluyor.

Sansürcü derken, nasıl yani? Ne yapıyor ki?

Ne yapmıyor ki? DPI teknolojisi ile tüm veri trafiğini izleyip yasaklı sitelere girmeni engelliyor, VPN protokollerini engelliyor, maç saatlerinde hızını düşürüyor, yurt dışı hızını akşamları kısıyor, pingleri berbat, paket kaybı var sürekli. Adı Fiber ama deneyim olarak ADSL'den beter. Daha bugün Ankara'daki bir arkadaşım paket kaybından bıktığı için Superonline aboneliğini iptal ettirdi, hem de FTTH 1000 kullanıyordu, ona rağmen sorunlar bitmiyordu. Eğer oyun oynayan ve internet ile içli dışlı biriysen bulaşma derim.

Taşınmadan önce TürkNet Gigafiber kullandığım için 1000 Mbps'in tadına vardım. :) Kullandığım SOL 1000 Mbps gerçekten VDSL internetten farkı yok. Herkesin deneyimi aynı olmayabilir tabii. En son TrukersMP'de oynarken arkadaşlarım dona dona gidiyorsun demişti. Gülerler diye 1000 Mbps internet kullanıyorum demiyorum. :)

Trabzon'da da Bursa'da da Superonline kalitesine yaklaşabilen İSS deneyim edemedim. Sansür meselesi de ilginç. TürkNet'te açık olup da Superonline'da yasaklı site mi var?

Gigabit Superonline kullanıyorum şu an, hiçbir zaman hiçbir problem yaşamıyorum.

Ne yapmıyor ki ? DPI teknolojisi ile tüm veri trafiğini izleyip yasaklı sitelere girmeni engelliyor, VPN protokollerini engelliyor, maç saatlerinde hızını düşürüyor, yurtdışı hızını akşamları kısıyor, pingleri berbat, paket kaybı var sürekli. Adı Fiber ama deneyim olarak ADSL'den beter. Daha bugün Ankara'daki bir arkadaşım paket kaybından bıktığı için Superonline aboneliğini iptal ettirdi, hem de FTTH 1000 kullanıyordu, ona rağmen sorunlar bitmiyordu. Eğer oyun oynayan ve internet ile içli dışlı biriysen bulaşma derim.
Ben bulaştım bile. 😄 Oyun da oynuyorum internetle de oldukça içli dışlı biriyim.
3 yıldan fazladır kullanıyorum ve bu sorunların hiçbirini yaşamadım. Tabi dediğim gibi kötü deneyim yaşayanları da göz ardı etmemek lazım her kullanıcıya aynı iyi hizmeti veremiyorlarsa.

Yasaklı siteler konusuna gelince, Türkiye'de neredeyse her iss bunu engelliyor zaten.
Gece ve gündüz saatleri sürekli aktif olarak kullanıyorum, yurtdışı hızı kısma olayı hiç görmedim.
Maç saati dediğiniz saatler ve gün içinde hiçbir saatte hız düşüşü yaşamadım.
Ping konusunda neredeyse her zaman etrafımdaki herkesten daha düşük pingler alıyorum ve paket kaybı sorunları da yaşamadım.

Bunlarım hepsini 1000mbps kullandığım dönemde de, şu an daha düşük pakette olduğum dönemde de yaşamadım.

Burada superonline savunucusu gibi görünmek de istemem bu arada. 😄 Kendi deneyimlerimi paylaşıyorum sadece.

Ben bulaştım bile. 😄 Oyun da oynuyorum internetle de oldukça içli dışlı biriyim.
3 yıldan fazladır kullanıyorum ve bu sorunların hiçbirini yaşamadım. Tabi dediğim gibi kötü deneyim yaşayanları da göz ardı etmemek lazım her kullanıcıya aynı iyi hizmeti veremiyorlarsa.

Yasaklı siteler konusuna gelince, Türkiye'de neredeyse her iss bunu engelliyor zaten.
Gece ve gündüz saatleri sürekli aktif olarak kullanıyorum, yurtdışı hızı kısma olayı hiç görmedim.
Maç saati dediğiniz saatler ve gün içinde hiçbir saatte hız düşüşü yaşamadım.
Ping konusunda neredeyse her zaman etrafımdaki herkesten daha düşük pingler alıyorum ve paket kaybı sorunları da yaşamadım.

Bunlarım hepsini 1000mbps kullandığım dönemde de, şu an daha düşük pakette olduğum dönemde de yaşamadım.

Burada superonline savunucusu gibi görünmek de istemem bu arada. 😄 Kendi deneyimlerimi paylaşıyorum sadece.

Umarım yaşamında da bu kadar şanslı olursun. Discord'a gireceğim diye VPN açıyorum. VPN açınca da COD Warzona giremiyorum. Zaten oyuna girmek için her ay 140TL Statik IP ücreti ödüyorum. Şimdide Discord'a girmek için ücretli VPN aldık. TürkNet kullananlar sadece DNS değiştirerek kolayca giriyor. Bu Warzone network sorunu başlarda da yoktu. Sonradan olmaya başladı. :)