Bu konuda kendi tecrübelerimi dile getirmiştim.

Ocak ayı gibi DH'ye yazmaya başlamıştım. Mart ayında bana FTTH yetkilisi ulaştı. Ağustos'ta ise GigaFiber kutusu takıldı. Eylül'de aktif oldu.

Yani hiç altyapıdan tam altyapıya geçmem 9 ay sürdü.
Detaylıca okuyacağım hocam, başvurumu yaptım.
Yardımlarınız için tekrardan teşekkür ederim.

Dediğim gibi, eğer Turkcell sizi değişim süreci planına dahil etmediyse yapacak hiçbir şey yok maalesef. FTTH dönüşüm mümkün değil.

Yapabileceğiniz tek şey bayi'ye gidip yalvarıp binadaki switch'i 1000 Mbps portlu switch ile değiştirtmek. Ama bunu yapmaları çok nadir. Ben elimle sayacak kadar buna şahit oldum. Eğer yaparlarsa 200 Mbps ve 500 Mbps hız alabilirsiniz maksimum. 1000 Mbps vermiyorlar bu durumda.

Ki zaten verseler bile SuperOnline'ı hem FTTB hem FTTH kullanmış biri olarak açıkça söyleyebilirim, iğrenç bir hizmet. TT altyapılı TurkNet 100 Mbps FTTH kullandım, 10 kat daha iyi. Şimdi GigaFiber kullanıyorum, 100 kat daha iyi. Ben yıllardır meğer internet kullanmıyormuşum.

Boşuna forumlarda SansürOnline denmiyor.

Dediğim gibi, eğer Turkcell sizi değişim süreci planına dahil etmediyse yapacak hiçbir şey yok maalesef. FTTH dönüşüm mümkün değil.

Yapabileceğiniz tek şey Bayi'ye gidip yalvarıp binadaki Switch'i 1000 Mbps portlu Switch ile değiştirtmek. Ama bunu yapmaları çok nadir. Ben elimle sayacak kadar buna şahit oldum. Eğer yaparlarsa 200 Mbps ve 500 Mbps hız alabilirsiniz maksimum. 1000 Mbps vermiyorlar bu durumda.

Ki zaten verseler bile Superonline'ı hem FTTB hem FTTH kullanmış biri olarak açıkça söyleyebilirim, iğrenç bir hizmet. TT altyapılı TurkNet 100 Mbps FTTH kullandım, 10 kat daha iyi. Şimdi GigaFiber kullanıyorum, 100 kat daha iyi. Ben yıllardır meğer internet kullanmıyormuşum.

Boşuna forumlarda SansürOnline denmiyor.

Şimdi Türk Telekom ile konuştum kendilerine 1000 Mbps'ye kadar internet verebileceklerini söylediler.

Türknet içinse başvurumu hali hazırda yaptım.

Bu harika bir haber. Demek adresinizde zaten Turk Telekom'un FTTH altyapısı var?

Buradan altyapı sorgulama yaptığınızda ne çıkıyor?

VDSL, Fiber, GigaFiber?
Bu kısımda, bu çıktı.
1760963020657.webp

Eğer Fiber çıkıyorsa adresinizde Turk Telekom FTTH altyapısı var demek. TurkNet üzerinden 100 Mbps download ve 20 Mbps upload alabilirsiniz. Turk Telekom üzerinden ise 1000 Mbps download ve 50 Mbps upload alabilirsiniz. VodafoneNet üzerinden de 1000 Mbps download ve 50 Mbps upload alabilirsiniz, hattınız Vodafone ise aylık 90 TL indirim var.

Hayırlı olsun.

Eğer Fiber çıkıyorsa adresinizde Turk Telekom FTTH altyapısı var demek. TurkNet üzerinden 100 Mbps download ve 20 Mbps upload alabilirsiniz. Turk Telekom üzerinden ise 1000 Mbps download ve 50 Mbps upload alabilirsiniz. VodafoneNet üzerinden de 1000 Mbps download ve 50 Mbps upload alabilirsiniz, hattınız Vodafone ise aylık 90 TL indirim var.

Hayırlı olsun.
Teşekkür ederim, şimdi mevcut operetörümle görüşüyorum. Ne kadar cayma bedeli ödeyeceğim vesaire.

Taahhüt ayına göre değişiyor. SuperOnline çok acımasız bu konuda. İki adresimde de geçen ay iptal ederken 3000 TL ödedim. Toplam 6000 TL...
Beklemediğim bir şekilde 768TL'lik çok cüzzi bir cayma bedeli çıkardılar. Şaşırdım, hizmetini beğendiğiniz operetörler varsa, onlarla sırasıyla konuşmaya gideceğim. Keşke TürkNet'i alabilseydim ancak o da aynı şekilde 100 Mbps veriyor.

Beklemediğim bir şekilde 768TL'lik çok cüzzi bir cayma bedeli çıkardılar. Şaşırdım, hizmetini beğendiğiniz operetörler varsa, onlarla sırasıyla konuşmaya gideceğim. Keşke TürkNet'i alabilseydim ancak o da aynı şekilde 100 Mbps veriyor.
Hocam şahsen ben 100 Mbps TurkNet FTTH'yi (TT altyapı), 1000 Mbps SuperOnline FTTH'den çok ama çok daha başarılı buluyorum.

1760964635810.webp

Ping, stabilite, özgürlük konusuna gelince TurkNet'in üstüne yok.

Tabii maalesef hız en fazla 100 Mbps. Ama 100 ise tam 100 veriyorlar. Hatta 110-120 Mbps gönderiyorlar asıl, aradaki yük kaybının önüne geçmek için. Yani indirme sırası sabit 13 MB/s alıyorum. SuperOnline'da 15 yıl böyle hız alamadım. 100 Mbps olmasına rağmen rezildi.

Ama 1000 Mbps tadında değil, o da bir gerçek. Turk Telekom gene çok iyi Turkcell'in yanında. Turk Telekom 1000 Mbps geçip rahatınıza bakın.

Diğer firmalar zaten Turk Telekom'un altyapısını kullanıyor olacak. O yüzden tartışmaya çok gerek yok bence. Direkt TT geçin ve unutun derim. Arıza olduğunda gelen ekipler de TT taşeron ekipleri olacak zaten.