Hocam şahsen ben 100 Mbps TurkNet FTTH'yi (TT altyapı), 1000 Mbps SuperOnline FTTH'den çok ama çok daha başarılı buluyorum.

Eki Görüntüle 194174

Ping, stabilite, özgürlük konusuna gelince TurkNet'in üstüne yok.

Tabii maalesef hız en fazla 100 Mbps. Ama 100 ise tam 100 veriyorlar. Hatta 110-120 Mbps gönderiyorlar asıl, aradaki yük kaybının önüne geçmek için. Yani indirme sırası sabit 13 MB/s alıyorum. SuperOnline'da 15 yıl böyle hız alamadım. 100 Mbps olmasına rağmen rezildi.

Ama 1000 Mbps tadında değil, o da bir gerçek. Turk Telekom gene çok iyi Turkcell'in yanında. Turk Telekom 1000 Mbps geçip rahatınıza bakın.

Diğer firmalar zaten Turk Telekom'un altyapısını kullanıyor olacak. O yüzden tartışmaya çok gerek yok bence. Direkt TT geçin ve unutun derim. Arıza olduğunda gelen ekipler de TT taşeron ekipleri olacak zaten.
Hocam detaylı güncelleme yapacağım.

Hocam şahsen ben 100 Mbps TurkNet FTTH'yi (TT altyapı), 1000 Mbps SuperOnline FTTH'den çok ama çok daha başarılı buluyorum.

Eki Görüntüle 194174

Tabii maalesef hız en fazla 100 Mbps. Ama 100 ise tam 100 veriyorlar. Hatta 110-120 Mbps gönderiyorlar asıl, aradaki yük kaybının önüne geçmek için. Yani indirme sırası sabit 13 MB/s alıyorum. SuperOnline'da 15 yıl böyle hız alamadım. 100 Mbps olmasına rağmen rezildi.

Ama 1000 Mbps tadında değil, o da bir gerçek. Turk Telekom gene çok iyi Turkcell'in yanında. Turk Telekom 1000 Mbps geçip rahatınıza bakın.

Diğer firmalar zaten Turk Telekom'un altyapısını kullanıyor olacak. O yüzden tartışmaya çok gerek yok bence. Direkt TT geçin ve unutun derim. Arıza olduğunda gelen ekipler de TT taşeron ekipleri olacak zaten.
Hocam detaylıca bir paylaşım yapıcam.

Dediğim gibi, eğer Turkcell sizi değişim süreci planına dahil etmediyse yapacak hiçbir şey yok maalesef. FTTH dönüşüm mümkün değil.

Yapabileceğiniz tek şey bayi'ye gidip yalvarıp binadaki switch'i 1000 Mbps portlu switch ile değiştirtmek. Ama bunu yapmaları çok nadir. Ben elimle sayacak kadar buna şahit oldum. Eğer yaparlarsa 200 Mbps ve 500 Mbps hız alabilirsiniz maksimum. 1000 Mbps vermiyorlar bu durumda.
Evet. Bizim switch 1000 ile değiştirilmişti su sebeple 500 kullanabiliyorum o da switch arızalandığı için değişmişlerdi. Superonline'ın kalitesi de bölgesel olarak çok değişiyor örnek olarak ben Adana Çukurova bölgesinde kullanırken oyunlara girememe, ultra katı sansür, DPI kullansan bile Discord'da seste robotikleşme gibi abuk subuk sorunlar yaşamadım ve hiç hizmet kesintisi de yaşamıyordum. Zaten verdiklerini söküp kendi routerımı da bağlamıştım. Örnek olarak oynadığım ana oyun CoD'da Frankfurt sunucularına Adana'dan 44-48 arası ping atıyordum ama gel gelelim ping olarak sadece CoD'da iyiydi. Geri kalan her şeyde routingleri kötü olduğu için diğer İSS'lere göre 5-10 ping ekstra koyuyordu. Şu an başka bir konumdayım mesela ve burada Kablonet GPON kullanıyorum. Bu bölgede çıkışları tamamen Türk Telekom'dan alıyor ve fark ettiğim bir bariz fark Superonline'daki gibi dalgalı hız olmaması (bir şey indirirken 500 Mbps sabit olmuyor, 350-450 dalgalanıyordu) ve internet sitelerinin yüklenmesinin daha hızlı olması.

Hocam şahsen ben 100 Mbps TurkNet FTTH'yi (TT altyapı), 1000 Mbps Superonline FTTH'den çok ama çok daha başarılı buluyorum.

Eki Görüntüle 194174

Tabii maalesef hız en fazla 100 Mbps. Ama 100 ise tam 100 veriyorlar. Hatta 110-120 Mbps gönderiyorlar asıl, aradaki yük kaybının önüne geçmek için. Yani indirme sırası sabit 13 MB/s alıyorum. Superonline'da 15 yıl böyle hız alamadım. 100 Mbps olmasına rağmen rezildi.

Ama 1000 Mbps tadında değil, o da bir gerçek. Türk Telekom gene çok iyi Turkcell'in yanında. Türk Telekom 1000 Mbps geçip rahatınıza bakın.

Diğer firmalar zaten Türk Telekom'un altyapısını kullanıyor olacak. O yüzden tartışmaya çok gerek yok bence. Direkt TT geçin ve unutun derim. Arıza olduğunda gelen ekipler de TT taşeron ekipleri olacak zaten.

TurkNet bazı kişilere TT altyapısı üzerinden 200-1000 Mbps veriyor fakat sen isteyince sana diyeceklerini söyleyeyim, altyapın en fazla 100Mbps destekliyor. BTK'ya falan şikayet edip 200Mbps alanlar var. Aynı şekilde bende şikayette bulundum sonucu bekliyorum. TurkNet benim de çok sevdiğim bir firma ama müşteri ayrıması gerçekten rezil bir durum.

TurkNet bazı kişilere TT altyapısı üzerinden 200-1000 Mbps veriyor fakat sen isteyince sana diyeceklerini söyleyeyim, altyapın en fazla 100Mbps destekliyor. BTK'ya falan şikayet edip 200Mbps alanlar var. Aynı şekilde bende şikayette bulundum sonucu bekliyorum. TurkNet benim de çok sevdiğim bir firma ama müşteri ayrıması gerçekten rezil bir durum.
Evet bunu biliyorum. Bazı kişilere 200 Mbps hız veriyorlar. Çok nadir bazılarına 1000 Mbps bile veriyorlar.

Buna başka konuda değinmiştim. Tamamıyla pazarlama ve satış departmanı tarafından yapılan bir seçim bu. "Customer Acquisition vs Customer Retention". Yani yeni müşteri temini vs mevcut müşteriyi tutmak. Yeni müşteri bulmak çok zordur. O yüzden şirketler hep mevcut müşteriyi tutmaya çalışır.

Bu 200 Mbps paketi zaten çoğunlukla iptal etme süresinde olan müşterilere iptal sırası tanımlıyorlar. İstek üzerine değil.

Evet bunu biliyorum. Bazı kişilere 200 Mbps hız veriyorlar. Çok nadir bazılarına 1000 Mbps bile veriyorlar.

Buna başka konuda değinmiştim. Tamamıyla pazarlama ve satış departmanı tarafından yapılan bir seçim bu. "customer acquisition vs customer retention". Yani yeni müşteri temini vs mevcut müşteriyi tutmak. Yeni müşteri bulmak çok zordur. O yüzden şirketler hep mevcut müşteriyi tutmaya çalışır.

Bu 200 Mbps paketi zaten çoğunlukla iptal etme süresinde olan müşterilere iptal sırası tanımlıyorlar. İstek üzerine değil.

Forumda biri bahsetmişti. BTK'ya şikayet sonrası 200Mbps tanımlanmıştı. Bende 200Mbps için uğraşıyorum. Sonuça alamaz isem Türk Telekom'a geçeceğim.

Buna başka konuda değinmiştim. Tamamıyla pazarlama ve satış departmanı tarafından yapılan bir seçim bu. "Customer Acquisition vs Customer Retention". Yani yeni müşteri temini vs mevcut müşteriyi tutmak. Yeni müşteri bulmak çok zordur. O yüzden şirketler hep mevcut müşteriyi tutmaya çalışır.

Hocam dün olan tüm detaylı kısımı anlattım.

Hocam dün olan tüm detaylı kısımı anlattım.
Evet hocam, az önce okudum ve mesaj yazdım.

Forumda biri bahsetmişti. BTK'ya şikayet sonrası 200Mbps tanımlanmıştı. Bende 200Mbps için uğraşıyorum. Sonuça alamaz isem Türk Telekom'a geçeceğim.
Umarım olumlu sonuçlanır hocam. İptal ile tehdit etmeyi deneyin derim. Başarıyla sonuçlanabiliyor. 200 Mbps alanların çoğu iptal sırası aldı, şikayet veya istek değil.