kalempiliyakis
Başarılı
Merhaba arkadaşlar,
Bir konuda hem teknik hem de ürün önerisi almak istiyorum, elimden geldiğince detaylı anlatmaya çalışayım.
Mevcut durum: Superonline fiber internetimiz var, hat 5. kattaki daireye geliyor. Modem olarak Huawei LG8245X6-50 kullanılıyor, ayrıca Nokia G-010G-Q bir sonlandırıcı/ONT olarak takılı.
Yapmak istediğimiz: Bu interneti aynı binada 1. kattaki bir dükkâna taşımak istiyoruz. Yeni bir internet aboneliği açtırmayacağız, üstteki daireden gelen interneti aşağı indirip orada kullanacağız. İki nokta arası mesafe yaklaşık 25 metre.
Kablo tarafında planım: Cat6, tam bakır , solid, LSZH kılıflı bir kablo çekmeyi düşünüyorum. Bina içinde zaten fiber için ayrılmış bir kablo kanalı var, oradan geçirmeyi planlıyoruz. 25m mesafe için bunun yeterli olacağını düşünüyorum ama bu konuda da görüşü olan varsa dinlerim.
Asıl sorularım şunlar:
Şimdiden teşekkürler, elimden geldiğince net anlatmaya çalıştım, eksik bıraktığım bir şey varsa sorabilirsiniz.
Bir konuda hem teknik hem de ürün önerisi almak istiyorum, elimden geldiğince detaylı anlatmaya çalışayım.
Mevcut durum: Superonline fiber internetimiz var, hat 5. kattaki daireye geliyor. Modem olarak Huawei LG8245X6-50 kullanılıyor, ayrıca Nokia G-010G-Q bir sonlandırıcı/ONT olarak takılı.
Yapmak istediğimiz: Bu interneti aynı binada 1. kattaki bir dükkâna taşımak istiyoruz. Yeni bir internet aboneliği açtırmayacağız, üstteki daireden gelen interneti aşağı indirip orada kullanacağız. İki nokta arası mesafe yaklaşık 25 metre.
Kablo tarafında planım: Cat6, tam bakır , solid, LSZH kılıflı bir kablo çekmeyi düşünüyorum. Bina içinde zaten fiber için ayrılmış bir kablo kanalı var, oradan geçirmeyi planlıyoruz. 25m mesafe için bunun yeterli olacağını düşünüyorum ama bu konuda da görüşü olan varsa dinlerim.
Asıl sorularım şunlar:
- Aşağıdaki dükkâna bir router/access point koymamız gerekiyor. Bütçeyi gereksiz yere şişirmek istemiyoruz ama düşük seviye/kısıtlı bir cihaz da almak istemiyoruz — yani "tam bir fiyat/performans" arayışı içindeyiz. En önemli kriterimiz kolay kurulum ve basit bir arayüz — karmaşık ayar gerektiren, sürekli uğraştıran bir cihaz istemiyoruz. Gigabit port desteği olması gerektiğini biliyorum. Bu ihtiyaca göre modelinizi/markanızı önerir misiniz?
- Superonline altyapısında, bu şekilde mevcut modemden Ethernet ile uzatma yapıp aşağıda ikinci bir cihazla (router veya access point modunda) interneti paylaştırmak teknik olarak mümkün mü? Yani ISS tarafında MAC adresi kısıtlaması, PPPoE authentication gibi bizim önümüze çıkabilecek bir engel var mı? Bu konuda deneyimi olan varsa gerçekten çok faydalı olur.
Şimdiden teşekkürler, elimden geldiğince net anlatmaya çalıştım, eksik bıraktığım bir şey varsa sorabilirsiniz.
Son düzenleme: