acsivrikaya

Çalışkan
Selamlar herkese. Keenetic Hero AX-3000 modelini kullanıyorum. Bölgede fiber altyapı sadece Turkcell'in olduğu için 1000/50'lik pakete geçtim.

Brave tarayıcı kullanıyorum, tarayıcıda 12 adet eklenti kurulu. Ayrıca, modemde ve tarayıcı ayarlarında CloudFlare'in DNS'i aktif.

Aklıma takılan birçok soru var. Aşağıya hem Speedtest, hem de Fastcom üzerindeki hız testlerimi ekliyorum. Sorularımı cevaplarsanız mutlu olurum.

1763902074000.webp

1763902081978.webp

TARAYICIMDA KURULU OLAN EKLENTİLER (EKLENTİLER, KRİPTOYLA ALAKALI)

1763902097783.webp

SORULARIM

1- Bu hızlara göre, Keenetic Hero AX-3000 modemimdeki IntelliQoS ayarlarım nasıl olmalı?

1763902116347.webp

2- SplitWire-Turkey programını kurdum. Programdaki Zapret işlevini de yükledim. Bu program olmalı mı, olmasa da olur mu?

3- Download pingi ortalama 20 ms civarında olmasına rağmen, tarayıcıda sayfalar açılırken anında açılması yerine bir tık geç açılıyor. Bunun çözümü ne olabilir?

4- Modemde yapmamı önerdiğiniz başka ayarlar var mı?

5- Genel itibariyle internet hızını verimli kullanabilmek için tavsiyeleriniz var mı, varsa neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu dışı olarak keenetic modem için pppoe bilgilerini nasıl aldınız
Keenetic'te 'önceki router'dan gönderilen kullanıcı bilgilerini al' diye bir özellik var. Onunla yaptım.

Keenetic'teki ilk kurulum sihirbazında ya da modem arayüzüne girince sol menüdeki 'Ethernet kablosu' bölümüne girdikten sonra sağ taraftaki 'İSS Kimlik Doğrulama (PPPoE / PPTP / L2TP)' bölümünden yapılabiliyor.

Bu işlevi gerçekleştirirken eski modem ile yeni modem arasında Ethernet kablosuyla bağlantı yapmanız gerekiyor. Zaten işlem gerçekleştirirken sistem sizi yönlendiriyor.

Keenetic çoğu modemden başarılı şekilde pppoe bilgilerini alabiliyor ama yüzde 100 oranında her modemde işe yarıyor mu, bilmiyorum.

1- Bu hızlara göre, Keenetic Hero AX-3000 modemimdeki IntelliQoS ayarlarım nasıl olmalı?

2- SplitWire-Turkey programını kurdum. Programdaki Zapret işlevini de yükledim. Bu program olmalı mı, olmasa da olur mu?

3- Download pingi ortalama 20 ms civarında olmasına rağmen, tarayıcıda sayfalar açılırken anında açılması yerine bir tık geç açılıyor. Bunun çözümü ne olabilir?

5- Genel itibariyle internet hızını verimli kullanabilmek için tavsiyeleriniz var mı, varsa neler?
1- Eğer Bufferbloat yoksa (buradan anladığım kadarıyla yok) QoS kullanmanıza gerek yok.

2- Bilgim yok, yetkili arkadaşlar cevaplar.

3- Bunun çözümü DNS değiştirmek olabilir, sorun da yüksek ihtimal tarayıcı kaynaklı.

4- İhtiyacınıza göre değişir. Bence bir misafir WiFi ağı kurabilirsiniz. Onun hızını da sınırlarsınız.

5- İnternet hızını alıyor gibi görünüyorsunuz, daha ne :)

Bende keenetic titan var. Superonlinenin verdiği dahili ontli modemden çekemiyor wan portu yok diye. Sizin ont cihazı harici miydi?

Keenetic'te 'önceki Router'dan gönderilen kullanıcı bilgilerini al' diye bir özellik var. Onunla yaptım.

Keenetic'teki ilk kurulum sihirbazında ya da modem arayüzüne girince sol menüdeki 'Ethernet kablosu' bölümüne girdikten sonra sağ taraftaki 'ISS kimlik doğrulama (PPPoE / pptp / l2TP)' bölümünden yapılabiliyor.

Bu işlevi gerçekleştirirken eski modem ile yeni modem arasında Ethernet kablosuyla bağlantı yapmanız gerekiyor. Zaten işlem gerçekleştirirken sistem sizi yönlendiriyor.

Keenetic çoğu modemden başarılı şekilde PPPoE bilgilerini alabiliyor ama yüzde 100 oranında her modemde işe yarıyor mu, bilmiyorum.

VLAN ID değerini ne atadınız acaba?

SORULARIM

1) Bufferbloat yok ise QoS yapmaya gerek yok ki olacağını sanmıyorum. Kapalı olabilir.
2) Sizin kullanım tercihlerinize kalmış. İsterseniz Keenetic içine Zapret kurup tüm ağa uygulayabilirsiniz bilgisayardan bağımsız olarak.
3) DNS değiştirmeyi, tarayıcı geçmişini temizlemeyi ve bilgisayardaki DNS kayıtlarını temizlemeyi deneyebilirsin. Fakat sorunun SansürOnlayn kaynaklı olduğunu düşünmekteyim ki ona da yapılabilecek pek bir şey yok.
4) Keyfinize göre ayar yapabilirsiniz. Konuk ağı oluşturabilirsiniz, bağlı cihazlara veya direk ağa hız sınırlaması yapabilirsin. QoS yapmaktansa hız sınırları koymak daha verimli olabilir. Dediğim gibi Zapret vs kurabilirsiniz ayrıca. Tamamen keyfi bunlar.
5) ISP DNS atamasını engelle, kendin güzel bir DNS kullan. Google olur, Cloudflare olur vs. Tercih senin orada. Cihazlara hız sınırı koyarak bant genişliğini ihtiyacına göre daha verimli kullanmaya çalışabilirsin.

VLAN ID değerini ne atadınız acaba?
Boş bırakıyorum.

Ek Not: IP TV kullanmadığım için o ayarlar konusunda bilgim yok.