Ahmet35

Uzman
Selam iyi pazarlar 50 MB Superonline fiber kullanıcısıydım düşük upload hızları dolayısıyla Netspeed geçtim. Yakın bir zamanda siber saldırı gibi bir şey yaşanmış ve netimi değiştirdim TurkNet'e geçtim ilk ay güzeldi (80 MB download 15MB upload) sonradan hızım 20 MB dowload 2 MB uploada düştü 2 haftadır arıza kaydım var ekip sahaya gönderildi yalanları falan söylüyorlar dün bana hızınızı 35MB sabitleyelim teklifi ettiler anlam veremedim madem 35 verebiliyorsunuz 85 de verebilirsiniz değil mi :)

Vallahi hangi nete geçsen sorun sıkıldım artık tekrardan süperonlinemi geçsem fiber altyapım var yüksek paket seçsem upload yüksek olur mu bilemiyorum.
Yayında açıyorum hep çekim kalitesi düşüktü Superonline'de o yüzden değişmiştim.

Screenshot_20250831_000635_TurkNet.webp

17566288236335448487705571142515.webp

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-08-31 114247.webp
    Ekran görüntüsü 2025-08-31 114247.webp
    116,9 KB · Görüntüleme: 63
Evet doğrudur, teşekkür ederim. Sinyal zayıflaması 32 dB'lere kadar fırladığına göre iç veya dış tesisatta yıpranma olduğu bariz bir şekilde belli oluyor. Sizin 35-50 Mbps'i görememinizin ve operatörlerin mevcut hızınızı kısmasının başlıca nedeni bu.
Öncelikle sormak istediğim ilk sorum, evinize internet kablonuz elektrik direğinden mi geliyor?

Evet doğrudur, teşekkür ederim. Sinyal zayıflaması 32 DB'lere kadar fırladığına göre iç veya dış tesisatta yıpranma olduğu bariz bir şekilde belli oluyor. Sizin 35-50 Mbps'i görememinizin ve operatörlerin mevcut hızınızı kısmasının başlıca nedeni bu.
Öncelikle sormak ilk sorum, evinize internet kablonuz elektrik direğinden mi geliyor?

Evet direkten geliyor ama altyapım VDSL2 diye biliyorum.

Evet direkten geliyor ama altyapım VDSL2 diye biliyorum.
Bu kötü olmuş hocam. O direkten gelen kablo bu dolapta sonlanıyorsa modemden bu dolaba olan mesafe kadar CAT6 kablo çekip Türk Telekom ekiplerine bağlattırmanız gerektirmektedir.

1756630447811.webp

Eğer bu dolap direğe fotoğraftaki gibi çakılıysa işiniz daha da zorlaşır.
1756630682230.webp

Apartman önünde bir kablo var sallanıyor sürekli o net kablosu diye biliyorum araba geçerken birkaç kere çarpmıştı ama bişey olmamıştı :)
Bunlarla uğraşmam süperonline geçerim evin içinde kablosu çekili sadece fiber modemini getirecekler kurulum vs. Teşekkür ederim yardımlarınız için.

Apartman önünde bir kablo var sallanıyor sürekli o net kablosu diye biliyorum araba geçerken birkaç kere çarpmıştı ama bişey olmamıştı :)
Bunlarla uğraşmam süperonline geçerim evin içinde kablosu çekili sadece fiber modemini getirecekler kurulum vs. Teşekkür ederim yardımlarınız için.
SuperOnline'in fiber dolabı varsa çok iyi hocam altyapı konusunda mağduriyet yaşamazsınız. Ödediğiniz tutar kadar hız alırsınız ancak VDSL'de maalesef ki durumlar vahim.
Yalnız fibere geçince onların vereceği çöp modemi kullanmayın hocam. Bırakın kendi modemlerini kurup bağlantıyı sağlayıp gitsinler. Sizin Extra DSL, 100 Mbps pakette fazlasıyla işinizi görür. Intelliqos modülü de yüklüyse zaten pinglerle derdiniz kalmaz.

Superonline'in fiber dolabı varsa çok iyi hocam altyapı konusunda mağduriyet yaşamazsınız. Ödediğiniz tutar kadar hız alırsınız ancak VDSL'de maalesef ki durumlar vahim.
Yalnız fibere geçince onların vereceği çöp modemi kullanmayın hocam. Bırakın kendi modemlerini kurup bağlantıyı sağlayıp gitsinler. Sizin extra DSL, 100 Mbps pakette fazlasıyla işinizi görür. Intelliqos modülü de yüklüyse zaten pinglerle derdiniz kalmaz.

Benim vdslnet bakır altyapıymış.
Bendeki modem fiber destekli yani anladım. Bende şu iki paket arasında kalmıştım modem 500 MB desteklemiyor diye biliyorum sırf upload için 100 MB olan 20 MB upload. 500 download olan 50mb upload fiyat farkına değer gibi.
Teşekkür ederim tekrardan.

Kendim modeme reset atınca düzeldi kendileri dışarı kabloda sorun var diyordu o yüzden hiç reset atmadım hatta kendileri bu süre zaafında modeminizi açık bırakın hiç kapatmayında dediler şaka gibi gene müşteri temsilcisi kaynaklı bir sorun yaşadım diyelim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250831_122432_Chrome.webp
    Screenshot_20250831_122432_Chrome.webp
    668,5 KB · Görüntüleme: 36
  • Screenshot_20250831_124910_TurkNet.webp
    Screenshot_20250831_124910_TurkNet.webp
    697,4 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme: