İnternet paketim 100 Mbps fakat 100'ü alamıyorum. Maksimum 75 alabiliyorum (binadaki TT altyapısı biraz sorunlu). Binada en hızlı interneti sağlayan internet sağlayıcısı Superonline. Ama ping sorunları olur mu, o biraz meraklandırıyor.

Olmaz hocam sadece öteki ISS'lerden biraz fazla olur. Fiberin DSL altyapılardan kötü olma şansı yok.

Özelleştirme yapmayacaksanız, geçilebilir ancak TT veya TürkNet gibi seçenekleriniz varsa, değerlendirmenizi tavsiye ederim.

İnternet paketim 100 Mbps fakat 100'ü alamıyorum. Maks. 75 alabiliyorum (Binadaki TT altyapısı biraz sorunlu). Binada en hızlı interneti sağlayan internet sağlayıcısı Superonline. Ama ping sorunları olur mu, o biraz meraklandırıyor.
Ben CS, BF6 vb. oyunları oynadım ve herhangi bir sorun yaşamadım. Dediğim gibi, Frankfurt sunucusu dışında Türk Telekom'a göre ping biraz daha yüksek. Ancak sizdeki Türk Telekom bağlantısı da VDSL olduğu için ping değerleri zaten ister istemez daha yüksek olacak.

Bir de kalabalık bir bölgede oturuyorsanız VDSL'de yüksek hız almak zor. Ben daha önce sakin bir bölgede yaşıyordum ve 94 Mbps hızı sorunsuz alıyordum. Şimdi ise daha kalabalık bir yerdeyim; Türk Telekom'un 100 Mbps paketinde en fazla 70 Mbps alabiliyorum.

Şu anda Turkcell'e geçtim ve evimde iki farklı ISS var: biri Türk Telekom VDSL, diğeri ise Turkcell Fiber. Fiber altyapı kullandığı için ping konusunda her koşulda daha iyi performans veriyor Türkcell.