shruux 83

Yetkin
Merhaba dostlar, yıllardır Superonline VDSL kullanıcısıyız. Karantina dönemi 16 Mbps hız ile başlayıp zamanla hızı yükselttik. Karantina dönemi ilk bağlattığımızda internet çok yavaştı ve oyunda inanılmaz ping yapıyordu. Sonradan bunlar geçti ve yıllarca kesintisiz normal kullandım. Daha önceden hız yükseltmek istediğimizde altyapı yeterli değil vesaire deniyordu. Bu ayın başında taahhütümüz bitti ve babam 100 Mbps olan bir pakete yükseltme yapmış. Normalde altyapınız yeterli değil denip uyarıyorlardı ancak bu sefer yükseltildiğine göre altyapı güncellenmiş diye düşündüm. Babam bana yükselttiğini söylememişti, bugün oyun güncellenirken fark ettim. Hız 86 Mbps'lerde geziyordu, en yüksek 96 Mbps gördü.

Aradan bir kaç saat geçtikten sonra oyunda pingim aşırı artmaya başladı ve sonrasında birden internet gitti. Yaklaşık 1 saat bekleyiş sonucunda modemi kapatıp açtığımda düzeldi. Sorun şu ki şu an internet hızı asla tam hızını alamıyor, yaklaşık 50 Mbps'de gidip geliyor, en son baktığımda sanki eski paketi kullanıyormuşuz gibi 30'larda geziyordu. Superonline müşteri desteğini aradım, reset atmamı istediler, yaptım. Telefondaki hanımefendi modeme güncelleme yaptığını, şu an bir sorun gözükmediğini, normal şekilde kullanabileceğimi söyledi. Sorun şu ki hızım hala düşük. Bunun sebebi ne olabilir? Paket yeni yükseltildiği için adapte olmamış olabilir mi?

Düzeltme yapayım modem ara yüzünde DOCSIS 3.0 gözüküyor VDSL yazmıyor. Kendilerini tekrar aradığımda eski paketiminde böyle olduğunu söylediler. Biz yanlış biliyormuşuz. Telefondaki kişi iyileştirme yapacağım dedi sonrasında hız testi yapmamı istedi ve hiçbir şekilde internetim çalışmıyor şu an. Arıza kaydı açtığını belirtti öylece bekliyorum.

Son düzenleme:
Merhaba dostlar, yıllardır Superonline VDSL kullanıcısıyız. Karantina dönemi 16 Mbps hız ile başlayıp zamanla hızı yükselttik. Karantina dönemi ilk bağlattığımızda internet çok yavaştı ve oyunda inanılmaz ping yapıyordu. Sonradan bunlar geçti ve yıllarca kesintisiz normal kullandım. Daha önceden hız yükseltmek istediğimizde altyapı yeterli değil vesaire deniyordu. Bu ayın başında taahhüdümüz bitti ve babam 100 Mbps olan bir pakete yükseltme yapmış. Normalde altyapınız yeterli değil denip uyarıyorlardı ancak bu sefer yükseltildiğine göre altyapı güncellenmiş diye düşündüm. Babam bana yükselttiğini söylememişti, bugün oyun güncellenirken fark ettim. Hız 86 Mbps'lerde geziyordu, en yüksek 96 Mbps gördü.

Aradan birkaç saat geçtikten sonra oyunda pingim aşırı artmaya başladı ve sonrasında birden internet gitti. Yaklaşık 1 saat bekleyiş sonucunda modemi kapatıp açtığımda düzeldi. Sorun şu ki şu an internet hızı asla tam hızını alamıyor, yaklaşık 50 Mbps'de gidip geliyor, en son baktığımda sanki eski paketi kullanıyormuşuz gibi 30'larda geziyordu. Superonline müşteri desteğini aradım, reset atmamı istediler, yaptım. Telefondaki hanımefendi modeme güncelleme yaptığını, şu an bir sorun gözükmediğini, normal şekilde kullanabileceğimi söyledi. Sorun şu ki hızım hala düşük. Bunun sebebi ne olabilir? Paket yeni yükseltildiği için adapte olmamış olabilir mi?

Düzeltme yapayım modem ara yüzünde DOCSIS 3.0 gözüküyor VDSL yazmıyor. Kendilerini tekrar aradığımda eski paketiminde böyle olduğunu söylediler. Biz yanlış biliyormuşuz. Telefondaki kişi iyileştirme yapacağım dedi sonrasında hız testi yapmamı istedi ve hiçbir şekilde internetim çalışmıyor şu an. Arıza kaydı açtığını belirtti öylece bekliyorum.

Sizinkine benzer sorunu fiber internette yaşadım. Ping ve oyunlarda maça girmiyordu, bende indirmede sıkıntı yoktu tek. Şu anda 6-7 aydır bir sıkıntı çıkarmıyor, şaşırıyorum yani; şansınıza bağlı bir olay gibi. Biz modemi değiştirmiştik, 1-2 ay devam etmişti, sonra düzeldi. Müşteri hizmetleri de her zaman aynı. Superonline kullanmayın.

SO'nun derdi bitmiyor, VDSL fiziksel yapısından ötürü kusurlar barındırsa da SO'nun başka bir problemi var, benzer süreçleri ben de yaşadım ve çözüm bulamadım.
Fiber aktif olunca TT ile yoluma devam edeceğim, Turknet'in olumsuz yorumu çoğaldı son zamanlarda.

Sizinkine benzer sorunu fiber internette yaşadım. Ping ve oyunlarda maça girmiyordu, bende indirmede sıkıntı yoktu tek. Şu anda 6-7 aydır bir sıkıntı çıkarmıyor, şaşırıyorum yani; şansınıza bağlı bir olay gibi. Biz modemi değiştirmiştik, 1-2 ay devam etmişti, sonra düzeldi. Müşteri hizmetleri de her zaman aynı. Superonline kullanmayın.
Yıllar önce Superonline geçtiğimizde ping sorunu vardı sonradan düzeldi kendi kendine. Yıllardır sorunsuz kullanıyorduk. Şimdi paketi yükseltince benzer bir şey mi diye düşündüm bende.
SO'nun derdi bitmiyor, VDSL fiziksel yapısından ötürü kusurlar barındırsa da SO'nun başka bir problemi var, benzer süreçleri ben de yaşadım ve çözüm bulamadım.
Fiber aktif olunca TT ile yoluma devam edeceğim, Turknet'in olumsuz yorumu çoğaldı son zamanlarda.
Bugüne kadar sorunsuzdu hocam sadece ilk bağlattığımız 1 hafta ping sorunu yaşıyordum. VDSL bile değilmiş yanlış biliyormuşum, modem arayüzünde DOCSIS 3.0 yazıyor. Başta paket yükselttiğimizden arka planda bir sorun var diye düşündüm. Elde ettiğim test sonuçlarını ve modem ara yüzünü yz'ye attığımda ise sorunun upstream kanalının 4 yerine 2 adet olması sebebi ile akşam saatinde yoğunluk varken yetersiz kaldığını söyledi. Arıza kaydı açtırdım eğer sorun çözülmez ve ekip gelirse upstream kanalını 4'e yükseltmelerini isteyeceğim, bunu yapmanın sorunu çözeceğini söylüyor yapay zeka. Sorunun önceden başıma gelmemiş olma sebebinin de internet hızımın düşük olmasından dolayı kuyruğa takılmadığını söylüyor. Eğer hiçbir şekilde çözülmez ise eski pakete döneceğim mecbur olarak.

İnternet çalışıyor ancak tam hızı alamıyorum, sabah saatlerinde 96mbps falan görmüştüm oyunda da bir sorun yoktu. Oyun oynarken akşam 5 6 gibi internetim gitti ve geri geldiğinde bu haldeydi.