Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

scheibe

Uzman
Superonline Fiber internet kullanıyorum. Keenetic Extra DSL modem satın aldım. Kurmam için bir video izledim. Kullanıcı adı şifreyi öğrenmek için Keenetic arayüzüne giriş yapmam gerekiyor eski modemden kullanıcı adı şifreyi öğrenmek için ama ilk etapta internete bağlanmadan nasıl Keenetic arayüzüne giriş yapabilirim? 192.168.1.1 arayüzüne girince ZTE gelecek diye biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@scheibe Önce arayüze giriş yapın sonra bize gösterdiğiniz videoda olduğu gibi "Ethernet Kablosu" ayarlarına girip görselde yazan seçeneğe tıkladıktan sonra iki makineyi birbirine Ethernet kablosuyla bağlayın.

1720302552657.webp
@scheibe Önce arayüze giriş yapın sonra bize gösterdiğiniz videoda olduğu gibi "Ethernet Kablosu" ayarlarına girip görselde yazan seçeneğe tıkladıktan sonra iki makineyi birbirine Ethernet kablosuyla bağlayın.

1720302552657.webp

Çözüm
@scheibe önce arayüze giriş yapın sonra bize gösterdiğiniz videoda olduğu gibi "Ethernet kablosu" ayarlarına girip görselde yazan seçeneğe tıkladıktan sonra iki makineyi birbirine Ethernet kablosuyla bağlayın.

Eki Görüntüle 63057

Anladım ben sadece 2 modemin bütün kablolarını çıkarınca Keenetic arayüzüne girebilir miyim diye merak etmiştim, o yüzden sordum. Videodaki kişi 2.bir Keenetic cihazı var o duvara monteli videoda gösteriyor o yüzden rahat bir şekilde arayüze girmiş Keenetic'in. Ben nasıl görebilirim diye soru işareti kaldı kafamda.

@scheibe En başta da söylemiştim ya, modeminizin altında yer alan etikette zaten WI-FI kullanıcı adı ve şifresi yazıyor. Telefondan kurulum yapmak sizi uğraştırıyorsa, önce Keenetic Extra DSL'i bilgisayara bağlayıp arayüz kurulumunu yapın. Sonrasında anlattıklarımızı uygulayıp internet bağlantınızı düzeltmiş olursunuz.

Videodaki kişi 2.bir Keenetic cihazı var o duvara monteli videoda gösteriyor o yüzden rahat bir şekilde arayüze girmiş Keenetic'in.
Alakası yok güzel kardeşim. Girdiği arayüz ile duvardaki modem arasında bir bağ ve bağlantı yok. Sen arayüz deyince kafanda web sitesi ve internet beliriyor. Yok öyle bir şey. Arayüz dediğin şey internet olmadan çalışır. Modemin içindedir!

Sen modeme kablosuz bağlan. Kabloyu da WAN kopyalama için kullan. Hatta istersen Keenetic’e iki kablo bağla. Biri eski modeme diğeri de senin PC’ye girsin. Yarın rehber yapasım geldi yani.

Keenetic modem bağlantımı yapabildim. Dowload la upload active bayağı iyi oldu QoS ayarlarıyla fakat bu unloaded düşmüyor, ne yapabilirim? Farklı bir şey ONT cihazı ile modem arası bayağı bir mesafe var, bu etkliyor olabilir mi?

Dosya Ekleri

• a+.webp
    a+.webp
    43,6 KB · Görüntüleme: 168
@scheibe IntelliQos ayarlarını bu şekilde ayarlayıp cihazlarınıza tanımladıktan sonra , bir nebze olsun ön yükleme süresi düşecektir. ZTE modeminizi tamamen devre dışı bırakmış mıydınız? Yine de test sonuçları çok iyi. Bazen ISS kaynaklı gecikmeler olabiliyor o yüzden aşırı tepki vermemek gerekiyor.
1720614077746.webp