Hocam o zaman VLAN ID olarak başka bir şeyler deneyebiliriz Nokia Alcatel lucent sahayada sahip olabilirsiniz düşük ihtimal ZTE çünkü VLAN ID 0 sadece ZTE sahalarda var hocam kesin olarak öğrenmek için Superonline modemini rootlayıp VLAN ID'yi öğrenmemiz gerekiyor.
Hocam kafam çok karıştı şimdi ilk olarak ne yapmam gerek

Merlin gerekmeden dogrudan SSH üzerinden çalıstırılamaz mı hocam?

Merlin gerekiyor diye biliyorum bahsettiğim rehberde öyleydi.

Hocam kafam çok karıştı şimdi ilk olarak ne yapmam gerek.

Hocam Superonline modemi ne ZTE H3600p mi?

Hocam kafam çok karıştı şimdi ilk olarak ne yapmam gerek.

Hocam hala iade hakkınız var mı routerı ne için aldınız Superonline modeminde neyi beğenmiyordunuz.

Hocam görmemişim bu arada ASUS'da olsa 2.katta tam çekmecektir bilginize iade hakkınız var mı hala.
Hocam denediniz mi bilmiyorum ama acayip bir çekim alanı var sinyal gücü aşırı yüksek olay internet de değil kesintisiz olması aynı binada Türktelekom ile deneme yaptığımızda 2. Kata inanılmaz bir oranda internet verdi

TP-Link EX530v Hocam modem berbat konun ilk halini okursanız aslında olayı anlarsınız
Hocam, sırasıyla yöntemleri dener misiniz?

ASUS web ile Yönetim > Sistem ardından SSH panelini açın. Ekranda çıkan ibarelere evet'e basın. Bir CMD açılacaktır. Buraya
ssh [email protected] yazın. IP adresi ve admin kısmı sizde değişiklik gösterebilir. Router şifrenizi yazın. Ardından bu kodu girin ve internetin gelip gelmediğine bir bakın.
Kod:
WAN_IF=$(nvram get wan0_ifname)
ip link show ${WAN_IF}.0 >/dev/null 2>&1 || ip link add link $WAN_IF name ${WAN_IF}.0 type vlan id 0
ip link set ${WAN_IF}.0 up
cp /tmp/ppp/options.wan0 /tmp/ppp/options.wan0.vlan0
sed -i "s/nic-${WAN_IF}/nic-${WAN_IF}.0/g" /tmp/ppp/options.wan0.vlan0
killall pppd 2>/dev/null
sleep 2
/usr/sbin/pppd file /tmp/ppp/options.wan0.vlan0 &
sleep 8
ip addr show ppp0 2>/dev/null
@islamiöğretiler hocam, eğer bu şekilde internet alırsak, merlin olmasa bile en azından bir şekilde loop'a sokulabilir.

Hocam denediniz mi bilmiyorum ama acayip bir çekim alanı var sinyal gücü aşırı yüksek olay internet de değil kesintisiz olması

Hocam peki iade hakkınız var mı keşke alırken konu açsaydınız ASUS routerlar tam 0 VLAN ID veremiyor bunun için merlin yükleyip SSH ile komut ile 0 olarak zorlamak gerekiyor ama sizin routerınız için yok

Hocam denediniz mi bilmiyorum ama acayip bir çekim alanı var sinyal gücü aşırı yüksek olay internet de değil kesintisiz olması aynı binada Türk Telekom ile deneme yaptığımızda 2. kata inanılmaz bir oranda internet verdi.

Diğer hocamın dediğii yapın bir de olabilir belki.

Hocam, sırasıyla yöntemleri dener misiniz?

ASUS web ile yönetim > sistem ardından SSH panelini açın. Ekranda çıkan ibarelere Evet'e basın. Bir CMD açılacaktır. Buraya.
ssh [email protected] yazın. IP adresi ve admin kısmı sizde değişiklik gösterebilir. Router şifrenizi yazın. Ardından bu kodu girin ve internetin gelip gelmediğine bir bakın.
Kod:
WAN_IF=$(nvram get wan0_ifname)
ip link show ${WAN_IF}.0 >/dev/null 2>&1 || ip link add link $WAN_IF name ${WAN_IF}.0 type vlan id 0
ip link set ${WAN_IF}.0 up.
cp /tmp/ppp/options.wan0 /tmp/ppp/options.wan0.vlan0
sed -i "s/nic-${WAN_IF}/nic-${WAN_IF}.0/g" /tmp/ppp/options.wan0.vlan0
killall pppd 2>/dev/null
sleep 2
/usr/sbin/pppd file /tmp/ppp/options.wan0.vlan0 &
sleep 8
ip addr show ppp0 2>/dev/null
@islamiöğretiler hocam, eğer bu şekilde internet alırsak, merlin olmasa bile en azından bir şekilde Loop'a sokulabilir.

Evet az da olsa şansını denesin ASUS da bu sorunu çözmedi sahi VLAN 0'ı bir sansüronline yapıyor dierleri yapmıyor yurt dışında nasıldır bilmiyorum TP-Link'te mesela 802.11p yi kapayınca internet geliyor.