Makaleler
1
Yer
Bootloader
Merhaba, Superonline'da CGNAT bloğundan çıkmak için müşteri hizmetlerine bağlanmaya çalışıyordum fakat 2 gündür bağlanamadım. Neyse ki sonunda kısa bir yol buldum.

0532 532 00 00
numarasını arayın. Superonline ev ya da iş interneti işlemleri için (sanırım 2'ye basılıyor). Ardından müşteri numaranızı giriyorsunuz.
Robot size ne için işlem yapmak istediğinizi soracak; “müşteri temsilcisi” deyin.
Sonrasında robot, “Ben size buradan yardımcı olabilirim, sorunu kısaca anlatır mısınız?” diye soruyor. Burada da tekrar “müşteri temsilcisi” deyin, sizi doğrudan bağlıyor.

Not: CGNAT çıkma talebimi statik IP almanız dışında yolu yok dendi merak eden varsa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Not: CGNAT çıkma talebimi statik IP almanız dışında yolu yok dendi merak eden varsa.
Bunu önceden bize sorsaydın aynı şeyi kendim söyleyebilirdim.

CGNAT zorunlu değil. BTK böyle bir yasa, kural vs yapmadı. ISS'lerin işine gelen bir teknoloji sadece. Amaç ucuza kaçmak. BTK üzerinden şikayet yapın ve dinamik IP bloğuna geçmek istediğinizi, statik IP almak zorunda olmadığınızı ve bunun sizi farklı risklere tabi tutacağını aynen belirtin hocam.

Normalde CGNAT'ta bile port açmanın mümkün olması lazım eğer düzgün implement edilse. Ama malum bizim ISS'ler bunu beceremiyor. CGNAT'ı sevmem ama yurt dışında CGNAT çok daha güzel işliyor. Burada rezil.

Bunu önceden bize sorsaydın aynı şeyi kendim söyleyebilirdim.

CGNAT zorunlu değil. BTK böyle bir yasa, kural vs yapmadı. ISS'lerin işine gelen bir teknoloji sadece. Amaç ucuza kaçmak. BTK üzerinden şikayet yapın ve dinamik IP bloğuna geçmek istediğinizi, statik IP almak zorunda olmadığınızı ve bunun sizi farklı risklere tabii tutacağını aynen belirtin hocam.

Normalde CGNAT'ta bile port açmanın mümkün olması lazım eğer düzgün implement edilse. Ama malum bizim ISS'ler bunu beceremiyor. CGNAT'ı sevmem ama yurt dışında CGNAT çok daha güzel işliyor. Burada rezil.

Hocam ben Turkcell'in verdiği router yerine başka bir router kullanıyorum sorun çıkarır mı?

Hocam ben Turkcell'in verdiği router yerine başka bir router kullanıyorum sorun çıkarır mı?
Çıkarmaz.

Ama şikayeti yaptıktan sonra siz onların verdiği router'ı geri takın ve sorun çözülüne kadar takılı kalsın. Uzaktan erişim yapma fetişleri var. Yapamayınca bilerek sorunu çözmüyorlar (erişim yapmadan çözebilecek olmalarına rağmen)

Dinamik IP atandıktan sonra tekrar kendi router'ınızı geri takarsınız.

bunun sizi farklı risklere tabi tutacağını aynen belirtin hocam.
Bu kısmı anlamadım hocam.

Çıkarmaz.

Ama şikayeti yaptıktan sonra siz onların verdiği Router'ı geri takın ve sorun çözülüne kadar takılı kalsın. Uzaktan erişim yapma fetişleri var. Yapamayınca bilerek sorunu çözmüyorlar (erişim yapmadan çözebilecek olmalarına rağmen)

Dinamik IP atandıktan sonra tekrar kendi router'ınızı geri takarsınız.

Garip dinamik IP'yi PPPoE'ye atamıyorlar mı?

Statik IP kullanmak eğer düzgün firewall vs yoksa riskli. Zorunlu olmadığı sürece alınmamalı ve gereksiz.

Garip dinamik IP'yi PPPoE'ye atamıyorlar mı?
Evet. Direkt PPPoE'ye atıyorlar. Ama dediğim gibi eğer sizin modeme erişim olmadığını görürlerse inatla yapmıyorlar. SansürOnline böyle pislik. İlla o erişim olacak, TR-069 çalışacak.

Takıntılılar. Esasında takıntıdan ziyade alt operasyon müşteri hizmetleri elemanlarının ekranında ilk çıkan şey ve ilk baktıkları şey sizin modeme erişim var mı yok mu. Eğer erişim yoksa prosedür hiç ilerlemiyor. (Halbuki erişim olmadan çözülebilecek problem olmasına rağmen)

Statik IP kullanmak eğer düzgün firewall vs yoksa riskli. Zorunlu olmadığı sürece alınmamalı ve gereksiz.

Evet. Direkt PPPoE'ye atıyorlar. Ama dediğim gibi eğer sizin modeme erişim olmadığını görürlerse inatla yapmıyorlar. Sansüronline böyle pislik. İlla o erişim olacak, TR-069 çalışacak.

Takıntılılar. Esasında takıntıdan ziyade alt operasyon müşteri hizmetleri elemanlarının ekranında ilk çıkan şey ve ilk baktıkları şey sizin modeme erişim var mı yok mu? Eğer erişim yoksa prosedür hiç ilerlemiyor. (halbuki erişim olmadan çözülebilecek problem olmasına rağmen)

Kendi routerımda uzak erişime açmam mümkün değil mi? Merak ettim. (tp link archer ax23 V2.0)

Evet. Direkt PPPoE'ye atıyorlar. Ama dediğim gibi eğer sizin modeme erişim olmadığını görürlerse inatla yapmıyorlar. SansürOnline böyle pislik. İlla o erişim olacak, TR-069 çalışacak.

Takıntılılar. Esasında takıntıdan ziyade alt operasyon müşteri hizmetleri elemanlarının ekranında ilk çıkan şey ve ilk baktıkları şey sizin modeme erişim var mı yok mu. Eğer erişim yoksa prosedür hiç ilerlemiyor. (Halbuki erişim olmadan çözülebilecek problem olmasına rağmen)
Hocam ben zamanında çalıştım orda mecbur yapman gereken adımlar var fetiş değil her şeyi şirketin verdiği sıraya göre yapman gerekiyor eğer bir adımda tikanirsa diğerine devam etmiyorsun mesela modemin yaninda değilken de uzaktan erişim olsa da bazı işlemler müşteri isteğiyle de yapılmıyordu. Eğer erişim yoksa sen onu yaparsan priminden kesiyorlar performans düşürüyorlar.

Hocam ben zamanında çalıştım orda mecbur yapman gereken adımlar var fetiş değil her şeyi şirketin verdiği sıraya göre yapman gerekiyor eğer bir adımda tikanirsa diğerine devam etmiyorsun mesela modemin yaninda değilken de uzaktan erişim olsa da bazı işlemler müşteri isteğiyle de yapılmıyordu. Eğer erişim yoksa sen onu yaparsan priminden kesiyorlar performans düşürüyorlar.
Bunların hepsini biliyorum hocam ben. Maalesef yıllardır dile getiriyorum.

Kitapçık dışına çıkana kim bilir neler yapıyorlardır...

Çok vahim bir durum şahsen.

Bunların hepsini biliyorum hocam ben. Maalesef yıllardır dile getiriyorum.

Kitapçık dışına çıkana kim bilir neler yapıyorlardır...

Çok vahim bir durum şahsen.

Hocam dinamik IP için bu kadar uğraşmaya değer mi şu an tailscale kullanıyorum BTK şikayet falan bir de hat sahibi üzerine açmam lazım.