bbkorkmaz

Üyecik
İyi günler, 6 aylık Superonline kullanıcısıyım. Öncesinde başka bir servis sağlayıcıda da memnuniyetle kullandığım Keenetic Hopper modemimi 6 aydır bu firmada da kullanıyordum. Ta ki internetim gittiği için servis çağırana kadar.

Bir gün internetim gitti, çağrı açtım ve eve geldiler. ONT değişimi yaptılar. Huawei ONT'yi söküp götürdüler, yerine ZTE ONT taktılar. Onlar gittikten sonra tekrar Keenetic modemimi taktım çalışmadı. Sıfırdan kurulum yaptım yine çalışmadı. SSID kullanıcı adı şifremi kontrol ettim, değiştirmemişler. Nasıl olduysa ONT üzerinden farklı modem kullanımını engellediklerini düşünüyorum. Bunu yaşayan başkaları da var mı? Çözümünü bilen yazarsa sevinirim.

Ayarlar sayfasının ekran görüntüsünü aşağıya ekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Screenshot_20260609_170343_Chrome(1).webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
ZTE ONT'de VLAN ID 0 girmeniz lazım Mac klonlama yaptığınızı var sayıyorum bir de VLAN ID girmeden deneyin.
Modemi degistirmediler. Mac klonu önceden yapmıştım. VLAN ID boş bırakarak internete çıkabiliyordum. xxxx@fiber kullanıcı adı ve şifrem değiştirilmemiș kontrol ettim. ONT değişiminden giremediğimden eminim. Modem ayarları ile hiç oynamadım çünkü.

Modemi degistirmediler. Mac klonu önceden yapmıştım. VLAN ID boş bırakarak internete çıkabiliyordum. Xxxx@fiber kullanıcı adı ve şifrem değiştirilmemiș kontrol ettim. ONT değişiminden giremediğimden eminim. Modem ayarları ile hiç oynamadım çünkü.

VLAN ID 0 yapman lazım.

• VLAN ID yok mu?
  • MAC adres kontrolü mü var? Varsa güncellediniz mi?
VLAN ID 103 yapıp IP adresi ataması yapabiliyorum fakat VLAN ID sildiğim anda ip ataması yapılmıyor. Atadığı IP adresini manuel girmeme rağmen İnternete çıkamıyorum.

Evet bunu da denedim. 0, 35, 100, 101, 102, 103... Forumda yazan ve superonline ile ilişkilendirilen tüm VLAN ID'leri denedim. Maalesef başaramadım.