VLAN ID 103 yapıp IP adresi ataması yapabiliyorum fakat VLAN ID sildiğim anda IP ataması yapılmıyor. Atadığı IP adresini manuel girmeme rağmen internete çıkamıyorum.

Evet bunu da denedim. 0, 35, 100, 101, 102, 103.. Forumda yazan ve Superonline ile ilişkilendirilen tüm VLAN ID'leri denedim. Maalesef başaramadım.

Sansüronline verdiği modem nedir? Modeli.

@Recep Baltaş hocam, ZyXEL EX3501-T0 root yöntemi var mıydı?

Hocam TR-069 acs ile root atmayı denemeniz lazım. Root atabilirseniz ayarları oradan kopyalayacağız. Şu video rehberlik yapar.

Bunu deneyin belki çalışır.

Son düzenleme:
Hatta daha komik bir şey söylemek istiyorum, Wi-Fi adını değiştirince de internete erişemiyorum. Sadece modem üzerinde yazan Wi-Fi adı ve şifre ile IP ataması yapılıyor. Bu nasıl mümkün olabiliyor anlamıyorum fakat 4 kere denedim ve internet gitti. Dördünde de eski Wi-Fi adı ve şifreye dönünce bağlantı yeniden geldi. Kullanıcıları reklam panosu gibi kullanmaya başladılar. Wi-Fi tarama kısmını açan kişilere ücretsiz reklam yapıyoruz...

Evet yeni verilen ontlerde farklı modem kullanmayı zorlaştırdılar farklı bir şey kontrol ediyor, yaparsa Recep Baltaş root ile yapabilir diye düşünüyorum. Birkaç kişi daha yeni ONT'den sonra aynı sorunu yaşadı ve çözemedi. Bir şey soracağım bir de, bende de ZyXEL var ve Wi-Fi ağını 2, 4-5 ayırmadığınızda cihazların sürekli internet bağlantısı kopuyor, Wi-Fi bantlarını ayırdığımda ise çözülüyor. Sizde de aynı sorun var mı? Kaç kez aramama rağmen ücretli modem değişimi yaparız diyorlar.

ISP gerekleri kısmında ana bilgisayar adı yazıyor oraya tam olarak "ZYXEL EX3501-T0" yazabilir misiniz belki ad üzerinden kontrol yapıyor olabilir.

Hatta daha komik bir şey söylemek istiyorum, Wi-Fi adını değiştirince de internete erişemiyorum. Sadece modem üzerinde yazan Wi-Fi adı ve şifre ile IP ataması yapılıyor. Bu nasıl mümkün olabiliyor anlamıyorum fakat 4 kere denedim ve internet gitti. Dördünde de eski Wi-Fi adı ve şifreye dönünce bağlantı yeniden geldi. Kullanıcıları reklam panosu gibi kullanmaya başladılar. Wi-Fi tarama kısmını açan kişilere ücretsiz reklam yapıyoruz...
Bu saçmalıkları yapan operatör nasıl denetlenmiyor ceza vs. almıyor anlayamıyorum

Son düzenleme:
Evet yeni verilen ontlerde farklı modem kullanmayı zorlaştırdılar farklı bir şey kontrol ediyor, yaparsa Recep Baltaş root ile yapabilir diye düşünüyorum. Birkaç kişi daha yeni ONT'den sonra aynı sorunu yaşadı ve çözemedi. Bir şey soracağım bir de, bende de ZyXEL var ve Wi-Fi ağını 2, 4-5 ayırmadığınızda cihazların sürekli internet bağlantısı kopuyor, Wi-Fi bantlarını ayırdığımda ise çözülüyor. Sizde de aynı sorun var mı? Kaç kez aramama rağmen ücretli modem değişimi yaparız diyorlar.

ISP gerekleri kısmında ana bilgisayar adı yazıyor oraya tam olarak "ZYXEL EX3501-T0" yazabilir misiniz belki ad üzerinden kontrol yapıyor olabilir.

Bu saçmalıkları yapan operatör nasıl denetlenmiyor ceza vs. almıyor anlayamıyorum
Bu ekran görüntüsünü aldıktan sonra dediğiniz kısmı da dediğiniz şekilde değiştirerek denedim. O da işe yaramadı. Nasıl engellediklerini hala anlamadım. Dediğiniz gibi, @Recep Baltaş hocam çözer diye düşünüyorum. Beklemedeyim.

Ben de 3 gün önce almış olduğum Keenetic Titan BE7200(KN-1812) modemimi dün ne yaptıysam SO. İle çalıştıramadığımdan büyük bir üzüntü yaşayarak bugün iade etmek zorunda kaldım. ZTE Modemin üstündeki mac adresini isp kısmındaki gerekli yerden manuel seçerek girdim. Ve titan, evimdeki ZTE H3600 V9 modemden SO. Kullanıcı adı ve şifremi getirmesine rağmen ne yaptıysam bağlanamadım. Birkaç vlan denedim(35,102..vs.) bir türlü olmadı. O modemi iade ettiğim için o kadar üzgünüm ki... Var mı bu modemden ve nokia ont'den bilgileri almanın ve bu modemi sorunsuz çalıştırmanın bir yolu? @Recep Baltaş abi konuya çok hakim değilim belki senin önerebileceğin bir yol vardır? Bence benim bağlanamamama sebep olan şey VLAN ID bilgisinin uyuşmamasıydı.. Bu SO belasını şikayet falan mı etsek? Kendi parasını basıp aldığımız modemi hangi hakla ve akla hizmet kullandırmıyor anlamıyorum ki?

Ben de 3 gün önce almış olduğum Keenetic titan BE7200(KN-1812) modemimi dün ne yaptıysam so. İle çalıştıramadığımdan büyük bir üzüntü yaşayarak bugün iade etmek zorunda kaldım. ZTE modemin üstündeki MAC adresini ISP kısmındaki gerekli yerden manuel seçerek girdim. Ve titan, evimdeki ZTE H3600 V9 modemden so. Kullanıcı adı ve şifremi getirmesine rağmen ne yaptıysam bağlanamadım. Birkaç VLAN denedim(35,102..vs.) Bir türlü olmadı. O modemi iade ettiğim için o kadar üzgünüm ki... Var mı bu modemden ve Nokia ONT'den bilgileri almanın ve bu modemi sorunsuz çalıştırmanın bir yolu? @Recep Baltaş abi konuya çok hakim değilim belki senin önerebileceğin bir yol vardır? Bence benim bağlanamamama sebep olan şey VLAN ID bilgisinin uyuşmamasıydı. Bu so belasını şikayet falan mı etsek? Kendi parasını basıp aldığımız modemi hangi hakla ve akla hizmet kullandırmıyor anlamıyorum ki?

VLAN ID olmasan boş deneyin Mac klonlaması yaparak.

Ben de 3 gün önce almış olduğum Keenetic Titan BE7200(KN-1812) modemimi dün ne yaptıysam SO. İle çalıştıramadığımdan büyük bir üzüntü yaşayarak bugün iade etmek zorunda kaldım. ZTE Modemin üstündeki mac adresini isp kısmındaki gerekli yerden manuel seçerek girdim. Ve titan, evimdeki ZTE H3600 V9 modemden SO. Kullanıcı adı ve şifremi getirmesine rağmen ne yaptıysam bağlanamadım. Birkaç vlan denedim(35,102..vs.) bir türlü olmadı. O modemi iade ettiğim için o kadar üzgünüm ki... Var mı bu modemden ve nokia ont'den bilgileri almanın ve bu modemi sorunsuz çalıştırmanın bir yolu? @Recep Baltaş abi konuya çok hakim değilim belki senin önerebileceğin bir yol vardır? Bence benim bağlanamamama sebep olan şey VLAN ID bilgisinin uyuşmamasıydı.. Bu SO belasını şikayet falan mı etsek? Kendi parasını basıp aldığımız modemi hangi hakla ve akla hizmet kullandırmıyor anlamıyorum ki?
Kimi kime şikayet ediyoruz ki, Tırtcell de bu hükümetin elinde olduğu için gelişmiş dpi kullanıyolar ve kafalarına göre site engelliyorlar. Bu zihniyete laf anlatamazsın.

VLAN ID olmasan boş deneyin Mac klonlaması yaparak.
Onuda denedim hocam yaklaşık 5 saat internet alabilmek için her yolu denedim neredeyse. Fakat başarılı olamayınca bugün modemi tekrardan iade ettim. Parasını verip aldığım modemi, parasını verdiğim 1000mb fiber/internet ile kullanamıyorum. Absürtlükte uzayız gerçekten....