Mltyalı4444

Gelişen
Selam arkadaşlar, halihazırda Superonline fibernet ve TV+ kullanıcısıyım. Verdikleri Optixstar HG8245x6 routerden memun değilim, 2 oda yanda çekim kalitesi bariz şekilde düşüyor. Keenetic Hopper AX3000 Wi-Fi Mesh marka router almayı düşünüyorum fakat fiber optik kablosu direk routere giriyor ve ONT kutusu haliyle verilmedi. Nasıl çözebilirim bu sorunu? Yardım edebilecek var mıdır? Bu verdikleri routerda GPON ve ONT içinde sanırım. Keenetic de optik girişi yok. Yardım edebilecek var mıdır bana?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konuda secenekleriniz sinirli hocam, ya Superonline Router'ini bridge moduna alip kullanacaksiniz, ya da GPON kutusuyla beraber normal bir router isteyip, sonrasinda routeri degistireceksiniz.

İş baya karışık ya en iyi internet sağlayıcı hangisi kendi modemini dayatmayan bunu iptal edicem kendi modemimi kullancam var mı önerin

Diğer İSSler dayatmıyor. Cihaz verse bile farklı cihaz kullanabilirsiniz. Ya da verdikleri cihazı iade etme şansı olabiliyor. TürkNet'in gigafiber alt yapısı var ise öneririm. Yoksa, Türk Telekom Fiber alt yapı var ise herhangi bir iss olabilir. Tercih sizin.

Mesele sadece çekim gücü ile alakalı ise kablolu bir şekilde ağı paylaşabilirsiniz. Kablosuz olarak da paylaşabilirsiniz ama çok sağlıklı olmaz. ONT cihazınız olsaydı verdikleri Router'ı kullanmadan da yapabilirdiniz aslında ama pek yapacak bir şey yok. Tercih sizin.

Türknet altyapısı yok türksat kablonet başvurusu yaptım teknik servisi aradı kullanamazsınız dedi kendi modemlerini kiralaycak kuracak benim aldıgım keenetic router olmuyor dedi ne yapacağımı şaşırdım 100 megabit veriyor hızı birde türk telekom fiber alsam değişmeye izin verirler mi acaba

Türk Telekom fiber de kullanabiliyorsunuz. Kullanıcı adı ve şifre paylaşıyor. Paylaşmasalar bile keenetic kendi çekiyor modemden. Öyle bir özellik var çoğu routerda. Superonline şifre vermese bile ben o şekilde alıp kullandım. Türk Telekom da kiralıyor ama bazıları bir şekilde iade etmeyi başarmışlardı. Foruma bakabilirsiniz.

Ama dediğim gibi sorun sadece çekim gücü ise yeni routerı çoğaltıcı olarak da kullanabilirsiniz. Mesh gibi çalışmaz ama olsun.