Teknopatici 70
Uzman
Arkadaşlar merhaba,
İnternetimde uzun zamandır anlık kopma/dalgalanma sorunu yaşıyorum.
Kablodan kaynaklı olmadığından neredeyse eminim. Elimde KabelDirekt ve Ugreen marka CAT6, CAT7 ve CAT8 Ethernet kabloları var; hepsini denedim, sonuç değişmedi.
Sorun şu şekilde:
Ben de "Acaba sorun modemdendir, kendi modemimi alıp denesem mi?" diye sordum. Ancak müşteri temsilcisi, modem değiştirilmesi durumunda internet hizmeti veremeyeceklerini veya destek sağlayamayacaklarını söyledi.
Bu gerçekten doğru mu? Superonline'da kendi modemini kullanan var mı? Modem değiştirince internet tamamen çalışmaz mı, yoksa sadece teknik destek mi vermiyorlar?
Deneyimi olan arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim.
@utkuversus Sanırım bundan dolayı müşteri temsilcisi öyle söyledi.
İnternetimde uzun zamandır anlık kopma/dalgalanma sorunu yaşıyorum.
Kablodan kaynaklı olmadığından neredeyse eminim. Elimde KabelDirekt ve Ugreen marka CAT6, CAT7 ve CAT8 Ethernet kabloları var; hepsini denedim, sonuç değişmedi.
Sorun şu şekilde:
- Yaklaşık yarım saatte bir veya 1-2 saatte 2-3 kez anlık bağlantı dalgalanması oluyor.
- Bazı zamanlarda ciddi paket kaybı da yaşamıştım.
Ben de "Acaba sorun modemdendir, kendi modemimi alıp denesem mi?" diye sordum. Ancak müşteri temsilcisi, modem değiştirilmesi durumunda internet hizmeti veremeyeceklerini veya destek sağlayamayacaklarını söyledi.
Bu gerçekten doğru mu? Superonline'da kendi modemini kullanan var mı? Modem değiştirince internet tamamen çalışmaz mı, yoksa sadece teknik destek mi vermiyorlar?
Deneyimi olan arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim.
Superonline'da Router değiştirmek de çok ayrı bir eziyet çünkü size PPPOe kullanıcı adı ve şifrenizi vermedikleri için yeni aldığınız Router üzerinden internete bağlanamıyorsunuz. Elinizdeki Router'ı hackleyip bu bilgileri almanız gerekiyor.
@utkuversus Sanırım bundan dolayı müşteri temsilcisi öyle söyledi.