Skroople

Çalışkan
Herkese merhaba,

Evdeki kurulumumda Superonline'ın verdiği Huawei HG8245X6-10 model cihazı kullanıyorum ve amacım PPPoE şifresini öğrenip kendi routerımı kullanabilmek. Fakat görünen o ki yeni firmware sürümlerinde bilinen yöntem olan incele yapmak artık çalışmıyor. Adımları uyguladığımda şifre bölümünde "Sensitive data replaced" yazıyor. Linux üzerinden PPPoE-server kullanılan alternatif yöntem de işe yaramadı; çünkü cihazda ayrı bir WAN portu olmadığı gibi harici bir ONT de bulunmuyor.

Bu durumdan sıkılıp TurkNet'e geçiş başvurusu yaptım. Ancak ekip, daire içine kadar fiber kablo çekilmediği için kurulum yapamayacaklarını söyledi. Superonline ve Türk Telekom'un kablo hatları çekilmiş ancak kullanmaları yasakmış. Site yönetimi, elektrikçi çağırıp duvar ve tavanları kırarak kablo çektirmenin 15-20 bin TL arası bir maliyeti olacağını belirtti (Daha önce 3-4 kişi bunu yapmış). Diğer seçenek ise mevcut Superonline bağlantısı ile devam etmek olduğunu söylediler dalga geçer gibi.

Bu konuda benzer sorunlar yaşayan veya çözüm üretebilenlerin önerilerini bekliyorum. PPPoE şifresini alabilmek ya da alternatif bir yöntem kullanabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
0532 532 00 00 numarasını kayıtlı telefon numarasıyla arayıp "Şifre İşlemleri" bölümünden şifreni talep edebilirsin.

Verecekleri şifre ile kendi routerımı kullanma şansım var mı peki? Bazı yerlerde MAC adresi klonlaması yapmam gerektiğini görmüştüm.
Bunu onlar size bildirir fakat arada ONT cihazı varsa izin verilmeyebilir. Eğer ONT cihazından modeme CAT5-6 türü kabloyla aktarılıyorsa izin verebilirler. Bridge modda statik IP ile kurabilirsin.

Bunu onlar size bildirir fakat arada ONT cihazı varsa izin verilmeyebilir. Eğer ONT cihazından modeme CAT5-6 türü kabloyla aktarılıyorsa izin verebilirler. Bridge modda statik IP ile kurabilirsin.

Arada ONT cihazı yok modeme gömülü şekilde fiber kablo sadece modeme bağlanıyor

Evet, router cihazının MAC adresini klonlamanız gerekiyor.

Onu nasıl yapacağımı biraz anlatabilir misiniz?

Not cihazı birleşikçe hiç birşekilde alınmıyor. İnternetteki bütün yöntemleri denedim. Sanal makina olsun terminalden alma olsun hepsini. Keenetic modem aldım oda bilgileri çekmedi. Tek çare modemin ayrı ont cihazıyla değişmesi. Onuda superonline hiçbirşekilde değiştirmiyor. 1 haftadır değiştirmeye çalışıyorum. Bir sürü şikayet kaydı bıraktım çok kere aradım yok olmuyor :)

0532 532 00 00 numarasını kayıtlı telefon numarasıyla arayıp "Şifre İşlemleri" bölümünden şifreni talep edebilirsin.
Daha önce kimseye şifre verdiklerine şahit olmadım