Neron

Başarılı
Xiaomi Mi Router 4A modeline sahibim. Bu router evdeki Superonline internetine kablo ile bağlı. Bilgisayarım ve telefonum bu router'a kablosuz bir şekilde bağlı durumda şu an, fakat ne zaman bu bilgisayarda bu router'a bağlansam belirli bir süre sonra mevcut kullandığım web siteleri hariç başka hiçbir siteye giremiyorum.

Oyun vs. indirirken bu indirme normal bir şekilde devam ediyor ama mesela YouTube'da video izlerken Techolay web sitesine giremiyorum ve err_connection_refused hatasını alıyorum.

Bunu başka bilgisayarlarda da denedim ve diğer Windows bilgisayarlarda da aynı sorunu yaşadım. Böyle bir hata olduğunda bulabildiğim tek çözüm bilgisayarımın Wi-Fi ayarlarından bu Xiaomi router ile Wi-Fi bağlantısını kesip yeniden bağlanmak.

Bu sorunu bu bilgisayarda şu ana kadar yalnızca bu routerda yaşadım. Evin ana Superonline router'ına bağlanınca böyle bir sorun yaşamıyorum.

Ayrıca telefonda hiçbir zaman böyle bir sorun yaşamadım, telefonda normal bir internetmiş gibi kullanabiliyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim, yardımcı olabilir misiniz?

Son olarak, bu hatayı birden fazla tarayıcıyla da yaşadım.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü.webp
    Ekran görüntüsü.webp
    13,1 KB · Görüntüleme: 100
Son düzenleyen: Moderatör:
Xiaomi Mi router 4A modeline sahibim. Bu router evdeki Superonline internetine kablo ile bağlı. Bilgisayarım ve telefonum bu Router'a kablosuz bir şekilde bağlı durumda şu an, fakat ne zaman bu bilgisayarda bu Router'a bağlansam belirli bir süre sonra mevcut kullandığım web siteleri hariç başka hiçbir siteye giremiyorum.

Oyun vs. indirirken bu indirme normal bir şekilde devam ediyor ama mesela YouTube'da video izlerken Techolay web sitesine giremiyorum ve err_connection_refused hatasını alıyorum.

Bunu başka bilgisayarlarda da denedim ve diğer Windows bilgisayarlarda da aynı sorunu yaşadım. Böyle bir hata olduğunda bulabildiğim tek çözüm bilgisayarımın Wi-Fi ayarlarından bu Xiaomi router ile Wi-Fi bağlantısını kesip yeniden bağlanmak.

Bu sorunu bu bilgisayarda şu ana kadar yalnızca bu routerda yaşadım. Evin ana Superonline router'ına bağlanınca böyle bir sorun yaşamıyorum.

Ayrıca telefonda hiçbir zaman böyle bir sorun yaşamadım, telefonda normal bir internetmiş gibi kullanabiliyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim, yardımcı olabilir misiniz?

Son olarak, bu hatayı birden fazla tarayıcıyla da yaşadım.

Routerla alakalı gibi görünüyor.

Router resetleyip yeniden kurun router IP'sini de modem ile aynı ise değiştirin bunlar sorununu çözebilir bir de yine aynı şekilde olduğunda eğer varsa router CPU kullanımına bak.

Router resetleyip yeniden kurun router IP'sini de modem ile aynı ise değiştirin bunlar sorununu çözebilir bir de yine aynı şekilde olduğunda eğer varsa router CPU kullanımına bak.

Router'ı resetledim fakat sorunum çözülmedi modem ile farklı iplere sahipler. Bir internet adresine girdiğimde örneğin google.com adresine girdiğimde bir süre sonra sadece google.com un adresleri çalışıyor başka hiçbir web sitesine giriş yapamıyorum. Fakat bilgisayarda yüklü olan Spotify Steam gibi internet bağlantısına ihtiyaç duyan uygulamalar sorunsuz bir biçimde çalışmaya devam ediyor.

Routerla alakalı gibi görünüyor.

Telefonda sorunsuz çalışıyor bu sadece bilgisayarlarla alakalı şu anda test ettiğim hiçbir Bilgisayar'da düzgün çalışmadı.