50 yıl önceyi dinleyeceksek zaten bilimi direkt kenara itmiş oluyoruz.

Yer çekimi 1687'de bulundu şu anda reddediyor musunuz bunu? Vücut geliştirmenin temelleri ne kadar yıl geçerse geçsin eskimez. Attığım videoda söylenilen şeyler yanlış ise kaynağıyla beraber karşıt argümanını isterim.

En büyük örneği karşında duruyor, arkadaş kilo verdim diyor ama kaslı duruyorum diyor. Yeni başlayanlarda çok sık rastlanıyor zaten buna, mega şişman bir insan spor yaparsa hem yağ yakar hem de kas kütlesi koyar.

Kendiniz demişsiniz "daha kaslı duruyor" diye. Daha kütleli değil. Yağ yakımından dolayı kaslar daha belirgin hale geliyor.
Genel olarak bir toparlayalım. Vücudun yağ depolama amacı nedir? İleriki dönemlerde enerji olarak kullanabilme için. Peki yağ yakma amacı nedir? İhtiyacı olan enerjyi dışarıdan gelmediği için depodan karşılaması(karbonhidrat>yağ>protein). Şimdi size sorum şu: Hayatta kalma esnasında vücut ne ile kas üretecek? Zaten ekside enerji olarak.

Sonuç: Vücudunuz temel biyolojiyi reddetmiyor ise yağ yakarken kas kazanamazsınız.

@Testo unit siz ne öneriyorsunuz?

Boyunuz, kilonuz ve yaşınız nedir?

@John Moyer özelden yardımlaşmak ve iletişim adresi vermek yasaktır forumda. Sorularınızı buradan yazar iseniz seve seve cevaplarım.

Forumda herkese açık şekilde belirtmek istemiyorum. @Testo Unit

Profilinizi sadece takip ettiğiniz üyelere açıp beni takip edip oradan yazabilirsiniz. Zaten moderasyon ile sıkıntıdayım bu aralar daha da rahatsız etmeyelim.

@John Moyer. 85-90'a kadar definasyon öneririm. 300-400 kalori açığı ile diyet ve kardiyo yanında hafifinden ağırlık antrenmanı. Ondan sonra clean bulk ile kas kütlesi kazanmaya bak.

Son düzenleme:
@John Moyer. 85-90'a kadar definasyon öneririm. 300-400 kalori açığı ile diyet ve kardiyo yanında hafifinden ağırlık antrenmanı. Ondan sonra clean bulk ile kas kütlesi kazanmaya bak.

Hocam neredeyse 1.5 yıldır definasyondayım zaten, hem mental hem fiziksel olarak yoruldum bu süreci hızlandırmak istiyorum, hangi supplement önerirsiniz ve hangi markadan?

Yer çekimi 1687'de bulundu şu anda reddediyor musunuz bunu? Vücut geliştirmenin temelleri ne kadar yıl geçerse geçsin eskimez. Attığım videoda söylenilen şeyler yanlış ise kaynağıyla beraber karşıt argümanını isterim.

Kendiniz demişsiniz "daha kaslı duruyor" diye. Daha kütleli değil. Yağ yakımından dolayı kaslar daha belirgin hale geliyor.
Genel olarak bir toparlayalım. Vücudun yağ depolama amacı nedir? İleriki dönemlerde enerji olarak kullanabilme için. Peki yağ yakma amacı nedir? İhtiyacı olan enerjyi dışarıdan gelmediği için depodan karşılaması(karbonhidrat>yağ>protein). Şimdi size sorum şu: Hayatta kalma esnasında vücut ne ile kas üretecek? Zaten ekside enerji olarak.

Sonuç: Vücudunuz temel biyolojiyi reddetmiyor ise yağ yakarken kas kazanamazsınız.

Boyunuz, kilonuz ve yaşınız nedir?
Lafının altını doldurmuyorsun dostum, vücut geliştirmenin temelinde de hiçbir zaman bu bilgi olmadı. Mike Mentzer büyümek ile alakalı konuşuyor burada, ee her şey okey. Yağ yakarken kas kazanamazsın diye bir şey söylüyor mu da burada?
Vücudun tüm anabolik ve katabolik reaksiyonlarını kalori ile açıklamak saçmalığın ta daniskası.

Maintain gitsin, kütle korusun. Ne kalori açığı koysun ne de fazlasını koysun. Üzerine kardiyo + ağırlık antremanı yapsın kas kütlesi de koyacak yağ da yakacak. Yeni başlayan çoğu kişi de kilo verirken kütle koyar.

Lafının altını doldurmuyorsun dostum, vücut geliştirmenin temelinde de hiçbir zaman bu bilgi olmadı. Mike mentzer büyümek ile alakalı konuşuyor burada, ee her şey okey. Yağ yakarken kas kazanamazsın diye bir şey söylüyor mu da burada?
Maintain gitsin, kütle korusun. Ne kalori açığı koysun ne de fazlasını koysun. Üzerine kardiyo + ağırlık antrenmanı yapsın kas kütlesi de koyacak yağ da yakacak. Yeni başlayan çoğu kişi de kilo verirken kütle koyar.

Tek bir cümle ile "body recomposition" çürütülebilir. Kasların dinlenme süresini hesaba katmıyorsunuz.:)

Vücudun tüm anabolik ve katabolik reaksiyonlarını kalori ile açıklamak saçmalığın ta daniskası.

Termodinamiye göre maalesef kalori ile açıklıyoruz. Fizik kanunlarını ben koymuyorum maalesef.

Hocam neredeyse 1.5 yıldır definasyondayım zaten, hem mental hem fiziksel olarak yoruldum bu süreci hızlandırmak istiyorum, hangi supplement önerirsiniz ve hangi markadan?

Diyet. Para konusunda sorun yok ise l karnitin.

Tek bir cümle ile "body recomposition" çürütülebilir. Kasların dinlenme süresini hesaba katmıyorsunuz.:)

Termodinamiye göre maalesef kalori ile açıklıyoruz. Fizik kanunlarını ben koymuyorum maalesef.

Diyet. Para konusunda sorun yok ise l karnitin.
Hacım sen kaynak sun da, çürütüyor musun bakalım.

@Testo Unit Ağırsağlam'ın supplement videosunu izledim, bunları almayı düşünüyorum.

1713368179494.webp

Siz ne düşünüyorsunuz hocam?