21611

Becerikli
Yaklaşık her gün bir atak geçiriyorum. Bir keresinde acile de gitmiştik. Oradan sonra kardiyolojiye de gittik. Kalple ilgili bir sorun olmadığı söylendi. Akciğer ya da karaciğer olması lazım, onun röntgenini de çektik ve o da temiz çıkmış. Belirtilerim de nefes darlığı, bayılacak gibi hissetme, bazen olan yürüme isteği ve sık idrara çıkma. 10-50 dakika arası sürüyor. Önceden alerji için kan aldırdım ve değerlerim yüksek çıktı. Tekrar çocuk hastalıkları doktoruna göründüm ve bunun alerjiden kaynaklanmadığını, alerji olsaydı kesin hırıltı ya da öksürük olacağını söyledi. Başka bir alandan randevu almamı da istemedi. Küçükken astımım var mış ve ilaçlarla geçirmişim. Ama anksiyete tanım da var, daha 2-3 yıl önce alıp ilaçlarını kullanmadığım. Göğüs hastalıklarına mı gitmeliyim, yoksa psikoloğa mı gitmeliyim?

Psikolog değil psikiyatri ye gitmiştik. Zaten devlet hastanesimde psikolog yok diye biliyorum. Arkadaşım benzer ataklar geçiriyordu. Acil, kardiyoloji, göğüs hastalıkları dolaştık. En sonunda psikiyatri ye gittik. Dinledikten sonra 2 ilaç yazdı. Başta işe yaramadı dozunu arttırdı, şimdi kesildi en azından %80.
Bize verdiği ilaçların etki etmesi için 2 hafta geçmesi gerekiyordu. Zaten kontrol için 1 ay sonraya çağırıyor. Tabii sizin durumunuzu bilemem size daha farklı tedavi uygulayabilir. Konu psikiyatri ile ilgilide olmayabilir.
Son olarak ben onunla gittiğimde üniversite hastanesinin psikiyatri doktorlarını daha çok beğenmiştim.

Psikolog değil psikiyatri ye gitmiştik. Zaten devlet hastanesimde psikolog yok diye biliyorum. Arkadaşım benzer ataklar geçiriyordu. Acil, kardiyoloji, göğüs hastalıkları dolaştık. En sonunda psikiyatri ye gittik. Dinledikten sonra 2 ilaç yazdı. Başta işe yaramadı dozunu arttırdı, şimdi kesildi en azından %80.
Bize verdiği ilaçların etki etmesi için 2 hafta geçmesi gerekiyordu. Zaten kontrol için 1 ay sonraya çağırıyor. Tabii sizin durumunuzu bilemem size daha farklı tedavi uygulayabilir. Konu psikiyatri ile ilgilide olmayabilir.
Son olarak ben onunla gittiğimde üniversite hastanesinin psikiyatri doktorlarını daha çok beğenmiştim.
Devlet hastanesinde psikolog yok, özel bir dükkanları var. Önceden psikiyatriye gitmiştik ama oraya gitmeyi pek istemiyorum. Biraz umursamazlar gibi hissediyorum. İlaç yazıp gönderiyorlar. Hiç şöyle yap, şöyle yaparsan biraz sakinleşirsin gibi bir tavsiye falan vermedi. Önceden kullandığım antidepresan yüzünden ben intih@r edecektim. Bu yüzden ilaç kullanmayı düşünmüyorum. Terapiyle ya da kendim doğal bir yolla iyileşmek istiyorum. Psikoloğu henüz denemedim ama sanırım en mantıklısı oradan almak.