emilbreivik

Uzman
Telefona yaklaşık 5-10 dakikada bir resimde eklediğim kişiden SMS geliyor. Engelliyorum ve 5-10 dakika sonra yine aynı numaradan engellememe rağmen aynı SMS geliyor. Nasıl oluyor anlamıyorum, mesajların içeriği tamamen aynı, sadece gönderen kişinin ismi bazen değişiyor. Bugün 30 dakika içerisinde 3 kere falan aynı SMS geldi. Bu şekildeki SMS'leri nasıl engelleyebilirim?

sms.webp

E-devlet içerisinde yer alan Ticaret Bakanlığı - Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi içerisinden hizmet sağlayıcı listesini bir kontrol edin belki oradan engelleyebilirsiniz.

En son yıllık 70₺ idi ama internet sitelerinden daha uygun keyde bulabilirsiniz. BitDefender mobili kurun batarya ayarlarında muaf tutun ki arka planda kapanmasın. Ayarlardan smsleri filan denetlemeleri yapıyor tabii her tuzak SMS engelleyemiyor ama birçoğunu siz görmeden silip uyarıyor silmesi de hatayla tıklanmasın diye. Beleş uygulamalardan daha güvenilir hiç yoktan. Anti hırsızlık veya pasword muhabetini denemedim ihtiyaç duymadım o hizmetleri hakkında bir şey diyemem.