DeltaX

Uzman
  • Anakart:
  • İşlemci:
  • Ekran Kartı:
  • İşletim Sistemi:

Selamlar laptopumda sürekli olarak mavi ekran hatası alıyorum. Ne kadar format atsam da fayda etmiyor BlueScreenView'den de baktığımda fazla bir çözüm bulamadım ne zaman baksam sürücü güncelleyin, eksik dosya varsa indirin ve tarama yapın tarzı şeyler gördüm ama yine olmuyor. Ben de minidump dosyalarının linkini buraya koyuyorum eğer yardım edebilirseniz sevinirim :D

• Anakart:
  • İşlemci:
  • Ekran Kartı:
  • İşletim Sistemi:

Selamlar laptopumda sürekli olarak mavi ekran hatası alıyorum. Ne kadar format atsam da fayda etmiyor BlueScreenView'den de baktığımda fazla bir çözüm bulamadım ne zaman baksam sürücü güncelleyin, eksik dosya varsa indirin ve tarama yapın tarzı şeyler gördüm ama yine olmuyor. Ben de minidump dosyalarının linkini buraya koyuyorum eğer yardım edebilirseniz sevinirim :D

Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Sürücüleri Güncelleyin:
- Bilgisayarınızın üreticisinin web sitesine gidin ve en son sürücüleri indirin. Özellikle ekran kartı, anakart ve ağ sürücülerini güncelleyin.

2. Donanım Kontrolü:
- RAM modüllerini çıkarıp tekrar takın. Farklı slotlarda deneyin.
- Disk ve bellek testlerini yapın:
- Windows işletim sisteminde "Windows Hafıza Tanılama" aracını kullanarak RAM'i kontrol edin.
- "CHKDSK" komutu ile diskinizdeki hataları tarayın. Bunu yapmak için, komut istemcisini yönetici olarak açıp chkdsk /f yazın ve onaylayın.

3. Isı Kontrolü:
- Laptopun aşırı ısınmadığından emin olun. Fanların düzgün çalıştığını kontrol edin ve tozdan arındırın.

4. Minidump Dosyalarını Gözden Geçirin:
- Eğer teknik bilgiye sahipseniz, minidump dosyalarını incelemek için "BlueScreenView" veya "WhoCrashed" gibi araçları kullanarak hataların kaynağını tespit etmeye çalışın.

5. Sistem Dosyalarını Kontrol Edin:
- Komut istemcisinde yönetici olarak sfc /scannow komutunu çalıştırın. Bu, eksik veya bozulmuş sistem dosyalarını onarır.

6. Geri Yükleme veya Yeniden Kurulum:
- Eğer sorun devam ederse, işletim sistemini geri yüklemeyi veya temiz bir kurulum yapmayı düşünün.

7. Aşamaları Takip Edin ve Test Edin:
- Yapılan her değişiklikten sonra bilgisayarı test edin ve mavi ekran hatasının devam edip etmediğine bakın.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmeye çalışın. Eğer sorun devam ederse, daha fazla bilgi veya yardım almak için iletişime geçebilirsiniz.