- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?Git, Haluk Tatar'ın Atatürk videosunu izle. Çok sevdiğin Enver, nasıl Almanseverlik ile Osmanlı'yı bir felakete sürüklemiş, anlarsın.Mareşalken cepheden cepheye koşup çatışan adama evinde oturup cipsini yiyen sen mi lavuk diyorsun? gelmişin jeologu söylüyorsun o adam bir ton yanlış kelimeler söylüyor gerçi tarihi jeologdan öğrenenden ne bekliyorsun bilmiyor ki kurtuluş savaşında ki kadronun Enver Paşa sayesinde kurulduğunu, tiktoktan tarih editleriyle tarih öğrenmeye devam et.
Kayra342727
Uzman
Almanseverlik dedin kahkaha patlattım.Git, Haluk Tatar'ın Atatürk videosunu izle. Çok sevdiğin Enver, nasıl Almanseverlik ile Osmanlı'yı bir felakete sürüklemiş, anlarsın.
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Benim arkadaşlarım Enver Paşa'nın ihanete uğradığını, ulaşması gereken ilgili bir mektup yahut bilginin kasıtlı olarak ulaştırılmadığı ve sonucunda yardım gelmemesi suretiyle şehit düştüklerini söylemişlerdi. Tarih bilen biri değilim, lisede tarihi pek sevdiren hocalarım olmadı ^^ Sözel dersleri de sevmememin bir etkisi de var tabii.
Sarıkamış Harekâtı - Vikipedi
İthal edilmiş Alman başkomutan.
Osmanlı İmparatorluğu, Birinci Dünya Savaşı'nı her halükarda kaybedecekti; ama bunda başta hem politikacı hem de asker olmaya karar vermiş Sarıkamış baş mimarı Enver Paşa ve diğer İttihat Terakki üyeleri vardır. Hem politikacı hem asker herkes olamıyormuş, demek ki. Fakat işin kötü kısmı, bir kişi hem politikada hem de askerlikte de kötü olamaz.
Son düzenleme:
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
@14356, konudan bağımsız söylüyorum, Haluk Tatar benim de bir zamanlar çok izlediğim ve fayda gördüğüm bir kanal, ama her dediği doğrudur gibi bir şey yok. Hani şimdi hatırlamam (kaç yıl öncesi) ama eskiden "Hadi oradan" dediğim zamanlar olmuştu. Yani bir şeyi bir kişi söyledi diye doğru kabul etmeyelim direkt.
Videoda konuşan kişi Haluk Tatar mı abicim?@14356, konudan bağımsız söylüyorum, Haluk Tatar benim de bir zamanlar çok izlediğim ve fayda gördüğüm bir kanal, ama her dediği doğrudur gibi bir şey yok. Hani şimdi hatırlamam (kaç yıl öncesi) ama eskiden "Hadi oradan" dediğim zamanlar olmuştu. Yani bir şeyi bir kişi söyledi diye doğru kabul etmeyelim direkt.
Aynı bilgileri başka kaynaklardan teyit ettim; ortada bir yanlış yok. Bu bilgi yanlıştır diyorsan, boş boş Haluk Tatar'a çok güvenme falan deme. Zaten Haluk Tatar anlatmıyor, Orhan Çekiç hoca anlatıyor. Burada, dünya savaşında bize büyük sorunlar açan, yenilgimizi daha da fazla katlayan bir kişiyi övmenin manası yok.@14356, konudan bağımsız söylüyorum, Haluk Tatar benim de bir zamanlar çok izlediğim ve fayda gördüğüm bir kanal, ama her dediği doğrudur gibi bir şey yok. Hani şimdi hatırlamam (kaç yıl öncesi) ama eskiden "Hadi oradan" dediğim zamanlar olmuştu. Yani bir şeyi bir kişi söyledi diye doğru kabul etmeyelim direkt.
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Dediklerimi yine değiştiren bir şey yok aslında. Profesör olsa dahi biri gerçek olduğu mutlak değildir. Genel olarak söylemiştim aslında ama anlaşılmamış. Bu kişiler özelinde söylemiyorum.
Tamam, ben de biraz sert bir üslup ile konuşmuş olabilirim. Özür dilerim. Şimdi tekrardan başlayalım ve sakin şekilde bir kişi bir şey söylüyor diye, o şey her zaman doğru olacaktır diye bir kaide yok. Fakat okuduğum kaynaklarla bu videodaki bazı kısımları karşılaştırma yapmam sonucunda ortaya çıkan tabloda bir değişiklik yok. Birinci Dünya Savaşı'nın birçok kısmında Enver Paşa'nın askeri hataları yüzünden başımıza çok fazla iş açıldı. Arkadaş, hani Almanseverlik denince kahkaha patlattım, diyor ya, işte bu konuya gelelim. Enver, bunları kendi başına oluşturmadı; Almanların oluşturduğu planı savunup, bunları uygulamaya soktu. Bak, bu yanlış bir karardır falan denildiği zaman ise her zaman Almanları savundu. İşin sonunda ise ne oldu? Yenilgi oldu.Dediklerimi yine değiştiren bir şey yok aslında. Profesör olsa dahi biri gerçek olduğu mutlak değildir. Genel olarak söylemiştim aslında ama anlaşılmamış. Bu kişiler özelinde söylemiyorum.
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Bu noktada işte ben sizin aranızdaki tartışmaya pek dahil olmak istemiyorum, zira tarih bilgim aşırı kıt. Kendim araştırırsam falan dahil olabilirim anca ama o da olmaz yani. Çok işim var. Ben genel bir önerme sundum sadece.Tamam, ben de biraz sert bir üslup ile konuşmuş olabilirim. Özür dilerim. Şimdi tekrardan başlayalım ve sakin şekilde bir kişi bir şey söylüyor diye, o şey her zaman doğru olacaktır diye bir kaide yok. Fakat okuduğum kaynaklarla bu videodaki bazı kısımları karşılaştırma yapmam sonucunda ortaya çıkan tabloda bir değişiklik yok. Birinci Dünya Savaşı'nın birçok kısmında Enver Paşa'nın askeri hataları yüzünden başımıza çok fazla iş açıldı. Arkadaş, hani Almanseverlik denince kahkaha patlattım, diyor ya, işte bu konuya gelelim. Enver, bunları kendi başına oluşturmadı; Almanların oluşturduğu planı savunup, bunları uygulamaya soktu. Bak, bu yanlış bir karardır falan denildiği zaman ise her zaman Almanları savundu. İşin sonunda ise ne oldu? Yenilgi oldu.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni konular
-
Akılalmaz güvenlik açığı: Kullanılmış numaraları yeniden satıyorlar
- Rubiks Cube
-
-
-
Okullarda test yapıp burs teklif eden dil kursları güvenilir mi?
- Torukojin Kaneki
-