- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?Saruman Paşa
Uzman
Enver Paşa profilli birisi(Kendisine saygım var bu arada büyük insandı mekanı uçmağ olsun ancak bu profili nedense hep veletler kullanıyor bu ara), ismi de Kayra! Tanrı aşkına dostum, yaşın kaç acaba?
Suriye mi kaldı
. Fikirlerinin bir hükmü yok, ne Suriye ne de Güney Kıbrıs.
Saruman Paşa
Uzman
Enver Paşa 82 Şam diyecek adam değildi.
Emin misiniz?
Saruman Paşa
Uzman
Bu adam fazla hayalperest kabul ediyorum ancak gidip bir Arap kentini almak için uğraşmazdı zira diğer Türk milletleriyle birleşmek uğruna çalıştı(bu yolda bazı hatalar yaptı) milliyetçi biriydi kendisi.
Atatürk'ün planını uygulamak yerine neden Almanların planını uygulayıp taa Sina Cephesi'ne asker gönderdi? O zaman bu da aynı sonuca çıkıyor bence; kaybedileceği kesin bir yeri elinde tutmaya çalışıyor. Halbuki mantıklı olan hattı geri çekmektir.Bu adam fazla hayalperest kabul ediyorum ancak gidip bir Arap kentini almak için uğraşmazdı zira diğer Türk milletleriyle birleşmek uğruna çalıştı(bu yolda bazı hatalar yaptı) milliyetçi biriydi kendisi.
Saruman Paşa
Uzman
Hataları vardı ve hayalperest biriydi, elde olan toprakları kaybetmek istemedi ve çılgınlıklar yaptı. Kabul ediyorum yani çılgın biri olduğunu.Atatürk'ün planını uygulamak yerine neden Almanların planını uygulayıp taa Sina Cephesi'ne asker gönderdi? O zaman bu da aynı sonuca çıkıyor bence; kaybedileceği kesin bir yeri elinde tutmaya çalışıyor. Halbuki mantıklı olan hattı geri çekmektir.
cemkaraca
Yetkin
Hataları vardı ve hayalperest biriydi, elde olan toprakları kaybetmek istemedi ve çılgınlıklar yaptı. Kabul ediyorum yani çılgın biri olduğunu.
Enver Paşa'nın Çanakkale'de Türk Askerinin Ciddi Zayiat Vermesine Neden Olan Hataları
Enver Paşa'nın Çanakkale Cephesi'nde verdiği bazı stratejik kararlar, Türk askerinin büyük kayıplar vermesine neden oldu.
Saruman Paşa
Uzman
Okuyacağım. Okuyunca düşüncelerimi yazarım.![]()
Enver Paşa'nın Çanakkale'de Türk Askerinin Ciddi Zayiat Vermesine Neden Olan Hataları
Enver Paşa'nın Çanakkale Cephesi'nde verdiği bazı stratejik kararlar, Türk askerinin büyük kayıplar vermesine neden oldu.eksiseyler.com
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni konular
-
Akılalmaz güvenlik açığı: Kullanılmış numaraları yeniden satıyorlar
- Rubiks Cube
-
-
-
Okullarda test yapıp burs teklif eden dil kursları güvenilir mi?
- Torukojin Kaneki
-