Merhaba, bugün direksiyon sınavımda başarılı oldum, e-Devlet'e düştü ve barkodlu belge PDF olarak indirdim ama bazı arkadaşlarım harcı yatırmadığın sürece o belge bir işe yaramaz dediler. Sizce bu kural nasıl, yola çıkabilir miyim, yoksa çıkamaz mıyım? Ona göre yola çıkacağım. @Şişman Adam
Detaylar
Kim cevapladı?kaanleclerc 19
Deneyimli
Sınavı geçmen tek başına araç kullanabileceğin anlamına gelmiyor. e-Devlet'teki barkodlu belge, ehliyet yerine geçmiyor; önce harç ve diğer ödemeleri yapıp nüfus müdürlüğünden ehliyet başvurunu tamamlaman gerekiyor. Başvurudan sonra verilen geçici belgeyle kartın gelene kadar araç kullanabilirsin. Şu anki PDF ile yola çıkma.
SadeceEfe 68
Üstün
Sınavı geçmen tek başına araç kullanabileceğin anlamına gelmiyor. e-Devlet'teki barkodlu belge, ehliyet yerine geçmiyor; önce harç ve diğer ödemeleri yapıp nüfus müdürlüğünden ehliyet başvurunu tamamlaman gerekiyor. Başvurudan sonra verilen geçici belgeyle kartın gelene kadar araç kullanabilirsin. Şu anki PDF ile yola çıkma.
Teşekkür ederim hocalarım, sadece sokakta alıştırma yaparım babamla o zaman.Arkadaşa katılıyorum, ehliyetiniz elinize ulaşınca kullanıma rahatça başlayın. Şu anlık kısa bir beklemede kalın, sağlıcakla.
xBN 122
Bilgin
Mümkünse trafiğe kapalı veya boş bir yol illa ki vardır; olabildiğince trafikten uzak kalmakta fayda var. Özellikle acemiliğinizi atmanız için dur-kalk bol bol yapmayı ihmal etmeyin.Teşekkür ederim hocalarım, sadece sokakta alıştırma yaparım babamla o zaman.
Merhaba,
Maalesef bahsettiğiniz belge işe yaramıyor. Karayolları Trafik Kanunu'nun 42. maddesi bunu açıkça düzenlemiş. Aksi halde cezası da mevcut.
Maalesef bahsettiğiniz belge işe yaramıyor. Karayolları Trafik Kanunu'nun 42. maddesi bunu açıkça düzenlemiş. Aksi halde cezası da mevcut.
- Makaleler
- 1
Sürücü sertifikasının bir işlevi yok, boşu boşuna ceza yeme, geçici ehliyet belgeni nüfus müdürlüğünde ıslak imzalı olarak verecekler ehliyet işlemleri yaparken.
SadeceEfe 68
Üstün
Hocam, zaten sokaklarda çevirme vs. çok olmayacağından bir şey olacağını zannetmiyorum. Teşekkür ederim fikriniz için.Mümkünse trafiğe kapalı veya boş bir yol illa ki vardır; olabildiğince trafikten uzak kalmakta fayda var. Özellikle acemiliğinizi atmanız için dur-kalk bol bol yapmayı ihmal etmeyin.
O zaman pazartesiyi bekleyeceğim hocam, anlaşıldı.Sürücü sertifikasının bir işlevi yok, boşu boşuna ceza yeme, geçici ehliyet belgeni nüfus müdürlüğünde ıslak imzalı olarak verecekler ehliyet işlemleri yaparken.
Ama hocam, ben ehliyetsizim. Daha fazla olması gerekmiyor mu cezanın?Merhaba,
Eki Görüntüle 282199
Orada yazan idari para cezası. Bir de işin suç kısmı var. Mesela TCK m.179'daki trafik güvenliğini tehlikeye atma suçu oluşur. Hapis cezası var ucunda.Ama hocam, ben ehliyetsizim. Daha fazla olması gerekmiyor mu cezanın?
xBN 122
Bilgin
12/07/2013 gösteriyor sol üstte.Ama hocam, ben ehliyetsizim. Daha fazla olması gerekmiyor mu cezanın?
Hocam, zaten sokaklarda çevirme vs. çok olmayacağından bir şey olacağını zannetmiyorum. Teşekkür ederim fikriniz için.
Çevirmeden ziyade araçlar sağa sola park yaparsa dikkat etmeniz açısından söyledim.