Ödemenizi elden değil banka havale/EFT yöntemi ile yaparsanız, elinizde makbuzdan daha geçerli bir kanıt olacaktır. Hiçbir yere elden ödeme yapmayın. Elden ödeme konusunda ısrar eden işletmeler vergi kaçırır, elinizde kanıt olmaz. İşletmenin verme zorunluluğu kadar siz de fiş ve fatura almak ile mükellefsiniz.

İbandan atacağım. Açıklamaya da detay yazarım. Makbuzu da alırım. Kayıt sözleşmesinin de fotoğrafını aldım ne olur ne olmaz diye.

Sen hala okuduğunu anlayamıyorsun ha farkında mısın?

adamlar makbuz vermediği takdirde kayıt yaptırmayacağım demişsiniz.

Hayır. Bunu nerede demişim? Makbuz vermezlerse ödeme yapmayacağım demişim. Nerede yazıyor kayıt yaptırmam dediğim? Aksine hali hazırda kayıt yaptığımı yazmışım. Ben kayıt yaptırdığım halde neden e devlette kaydım gözükmüyor ve neden bana kayıtlı olduğuma dair bir belge verilmedi demişim.

Bakın yazmışım. Kayıt oldum demişim. Oldum ne demek? Geçmiş zamanda ben bu işi kesin olarak hallettim bitti demek. Tam olarak nerede yazıyor ben bana makbuz vermeden kayıt olmam diye?

Henüz herhangi bir ödeme yapmadım. Makbuz ve kayıt belgesi gibi bir belge alınır mı?

Henüz ödeme yapmadım, bana neden belge vermiyorlar dememişim senin iddianın aksine. Henüz ödeme yapmadım, ödeme yaptıktan sonra makbuz ve kayıt belgesi alacak mıyım, almama gerek var mı, parayı ödedikten sonra mı bana kayıt belgesi verilecek demişim.

Ben ödeme yapmadım ama kayıt belgesi veya makbuz gibi belge verirler mi demişsiniz.

Evet demişim. Ödeme yaptıktan sonra makbuz almama gerek var mı diye sormuşum. Ben ödeme yapmadan önce bana neden makbuz vermediler dememişim ama. Ve asıl sorum makbuz değil fark edebilirsen eğer, kayıt belgesi. Kayıtlı olduğuma dair kanıt arıyorum.

Devletin düzgün yapmadığı işlerden birine ilk defa denk gelmişsiniz gibi duruyor

He ilk defa denk geldim. Sen her gün denk geliyorsun herhalde. İlk defa ve doğal olarak tek defa ehliyet alacağım için, bu işlem e devlette gözükür mü gözükmez mi işler nasıl yürür hemen gider mi gelir mi sistemdeki bir hata mı yoksa kayıt olmadım mı henüz şeklinde sorularımın olması anormal mi? Ben, e devlette hata mı var yoksa acaba ben henüz resmi kayıtlı değil miyim diye soruyorum. Kurs beni resmi olarak kayıtlara almadıysa devletin buradaki suçu ne olabilir tam olarak? Ben bunu soruyorum. Aklımdaki soruyu daha net nasıl anlatabilirim? Kurs bana kayıt olduğuma dair bir belge vermedi. E devletten gözükür dediler aradım bulamadım. Bu yüzden de acaba henüz kayıtlı değil miyim diye düşündüm. Acaba kayıt olduğuma dair bir belge alacak mıyım, bu belgeyi para ödendikten sonra mı alacağım diye sordum.

Sonuç olarak gittim. Sözleşmemi istedim. Verdiler. Fotoğrafını çektim. Kayıtlı olduğuma dair belgemin fotoğrafı artık elimde var. Senetin fotoğrafı da elimde var. Parayı da ibandan atar açıklamamı yazarım. Dekontum da olur. O saatten sonra makbuzu ister versin ister vermesin. Benim asıl konum makbuz mu? İlk ve tek defa sürücü kursuna gidiyorum. Bana belge verilmiyor. Bende bana belge verilmesi gerekir miydi diye foruma soruyorum. İnsanlar foruma bilmediği şeyleri sorar ya hani. Bilmediğim için soruyorum bunun nesi anormal? Bunu mu bilmiyorsun diye dalga geçmen seni çok mu üste taşıdı? Yok devletin beceremediği işlerle ilk defa karşılaşıyormuşum da yok ilk defa ödeme yapıp makbuz alıyormuşum da. Hayatımı görmeden etmeden yaptığı yorumlara bak. Ben senin gibi bilgisayar başında yaşam sürdüren biri değilim merak etme. Senin ne bilmediğin şeyleri biliyorum. Bir gün yanıma gelirsen eğer bende seni aşağılarım ziyadesi ile, sen bu yaştasın daha bunu mu bilmiyorsun, şu yaştaki adamsın daha bu işi mi beceremiyorsun diye. O zaman anlarsın ne kadar az şey bildiğini, insanların ne kadar fakrlı yaşamları olduğunu.

Belki de hayatımda ilk defa resmiyetle işim oldu, dağda yaşayan bi adamım. Buraya soruyorum. Çok biliyorsan hakaret etmek yerine anlatsana. Daha ne istediğimi anlayamıyorsun kendince aşağılama yoluna gidiyorsun. Ben daha kahvaltı etmedim hadi görüşürüz.

Son düzenleme: