Süt kardeşler fon müziği ile 2024 Ermenistan Eurovision şarkısının benzerliği dikkat çekti

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NightWist
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 845
  • Etiketler Etiketler
    2024

NightWist

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
10
Bir çaldırmadığımız yeşilçam kalmıştı onu da yavaş yavaş veriyoruz maşallah.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de Twitter'da görmüştüm. Şarkının Remix'i gibi. Onu da çalmışlar. Fakat kim takar? Eurovision'da bile yokuz ki, kimileri sağ olsun.

Şarkı bariz araklanmış gibi ama çekimleri başarılı buldum, iyi bir klip olmuş. Kadının üstündeki Anadolu desenlerine benzeyen bir çanta vardı annemde, onu aklıma getirdi. Tabii biz trakyalıyız. Rumeli tarafında da aynı tarzda desenler kullanılıyor.

Türkler Anadolu'ya geldiği zaman Anadolu'da Bizans ve Ermeni kültürü vardı. Adamların müziği bizimkine değil, bizim müzik onlarınkine benziyor.

Türkler Anadolu'ya geldiği zaman Anadolu'da Bizans ve Ermeni kültürü vardı. Adamların müziği bizimkine değil, bizim müzik onlarınkine benziyor.

Ona bakarsanız Anadolu ilk medeniyetleri barındırmış bir bölge. Tam olarak öyle bir şey diyemeyiz. Buradaki kültürün üstüne ne kültürler gelmiş. Aslen Asya'dan gelen bir ırk olarak kendi kültürümüzle gelip de öylece kalmamız imkansız tabii. Türk müziği, Türklerin geneli islama geçtikten sonra gayet de ayırt edilebilir bir müzik olmuş (Aslında Osmanlı'da bir dönem).

Çok karışık konu, ilkel müziklerimiz için "Moğol müziği" diyenler de var, ne de olsa ortak kültür yani Moğol denmesine alınmam. Doğuda işlenen müziklerin çoğu, Ermeni yöresel şarkılarıyla benzer tonlarda. "Benzer" demekten kastım, bir şarkının aynı tonda aynı şekilde sadece remixlenmesi değil :d.

Kürt şarkıları da Ermeni şarkılarına benziyor mesela ama Osmanlı klasikleri Doğudaki devletlerin şu an çaldığı geleneksel hiçbir türe benzemez.

Örneğin Erkin Koray da "esinlendim" diyerek birçok Arap şarkısını yürütmüştür, direkt yürütmüştür yani.

Yok benzemiyor.

İfadeler: 99
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…