• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Süt kardeşler fon müziği ile 2024 Ermenistan Eurovision şarkısının benzerliği dikkat çekti

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NightWist
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 845
  • Etiketler Etiketler
    2024
Türkler Anadolu'ya geldiği zaman Anadolu'da Bizans ve Ermeni kültürü vardı. Adamların müziği bizimkine değil, bizim müzik onlarınkine benziyor.
Ben Süt Kardeşler film müziğinin ondan önce bir örneği, benzeri olduğunu görmedim de duymadım da. Siz biliyorsanız atın. Lakin bahsi geçen klipte kullanılan müzik gayet Süt Kardeşler filminin müziğine benziyor. Benzemekle kalmamış resmen 10 yaşındaki, müziklerle oynama yapan çocuklara oynama yaptırmışlar gibi. Kültürel etkileşim sonucu benzerlik farklı bir şey, kopyala yapıştır yapmak farklı bir şey.

Osmanlı müziği ile Bizans müziği çok benzer. Tam olarak öyle bir şey denilir.

Ben başka bir şeyden bahsettim.

Osmanlı müziği ile Bizans müziği çok benzer. Tam olarak öyle bir şey denilir.
Elbette benzer ama Bizans ortadox ilahileriyle Türk ilahileri de mi benzer? Türk ney'iyle Bizans'ın alakası yok mesela, her dönem ya da her tür benzemek zorunda değil.

Bazı dönemler net şekilde "evet bu Türk müziği" diye ayırt edilebilir.

Dini müzik olarak farklı tabii. Ama genel olarak Türk kültürü burada binlerce yıldır olan halklardan etkilenmiş.

Dini müzik olarak farklı tabii. Ama genel olarak Türk kültürü burada binlerce yıldır olan halklardan etkilenmiş.
Her coğrafyada müzikten etkilenilir, kültür zenginleşir ama sırf aynı aletleri ya da benzer şeyleri kullanıyorsun söylüyorsun diye gidip bir şarkının üstüne remix yaparcasına aynısını çalmazsın.

Bu konuda konuşmadım ama çalıntı olduğu çok barizse yanlış bir şey.

Bu konuda konuşmadım ama çalıntı olduğu çok barizse yanlış bir şey.
Boş verin hocam, Eurovision'da bile değiliz; her sene SJW'lik ve azınlık ırkları poh pohladıkları bir yer haline geliyor. Gerçi Avrupa'da ne öyle bir yer haline gelmiyor ki? Miss Almanya güzelini gördünüz mü?

Oyunlar, filmler, bütün sanat aynı durumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…