the_darkenesss

Başarılı
Merhaba arkadaşlar, sorum Swift key ile ilgili. Diyelim ki "u" harfinin üstüne basınca "ü" harfi sağda solda oluyor bu da çok vakit öldürüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
SwiftKey'de bunun ne kadar sürede çıkacağını ayarlayabiliyorsun. Ayrıca doğrudan Türkçe klavye de kullanabilirsin.

Mesele süre değil hocam mesele Türkçe karakteri hızlı kullanamamak yani o'ya basılı tutuyorum ö harfi solda çıkıyor.

Mesele süre değil hocam mesele Türkçe karakteri hızlı kullanamamak yani o ya basılı tutuyorum ö harfi solda çıkıyor.
Direkt Turkce Q klavye duzeni eklemeyi denediniz mi? Bu sayede basili tutmadan direkt Turkce harfleri girebilirsiniz.
kullanamıyorum onu

Ö harfi yerine 9 çıkıyor değil mi? Düzen ve Tuşlar > Sayı Tuşu Sırasını açarak sayılar için ayrı bir satır görünmesini sağlayabilirsiniz.

Konu sahibi Türkçe klavyeyi tuşlar atom boyutunda diye olsa gerek kullanamadigini söylemiş. Kullananlar nasıl kullanıyor hayret ediyorum.

Sayıları ayrı sıraya alınca da başka karakterler gelmiyor mu? U'yu basılı tutuyorum ve Û, < ve Ü çıkıyor. En sık kullanılan ü. Ortada o olsa daha rahat olurdu gibi dursa da O harfinde Ö ve { var. Ve kenara yakın diye olsa gerek varsayilan {. Ben ayarlarda bunu değiştirmeye dair bir şey göremedim.

Konu sahibi Türkçe klavyeyi tuşlar atom boyutunda diye olsa gerek kullanamadigini söylemiş. Kullananlar nasıl kullanıyor hayret ediyorum.

Sayıları ayrı sıraya alınca da başka karakterler gelmiyor mu? U'yu basılı tutuyorum ve Û, < ve Ü çıkıyor. En sık kullanılan ü. Ortada o olsa daha rahat olurdu gibi dursa da O harfinde Ö ve { var. Ve kenara yakın diye olsa gerek varsayilan {. Ben ayarlarda bunu değiştirmeye dair bir şey göremedim.
Kullanıyorum ama cidden çok zor oluyor. Bu konu konusunda da sanırım klavye değiştirince sorun çözülüyor klavyelerin kendine has kombinasyonları var swiftkey’de. Şu an bakıp hemen teyit ederdim ama telefon değiştim.

Çözebilen oldu mu? Gerçekten bu sorun yazmayı aşırı yavaşlatıyor. Sorunu anlamayanlar için bir daha özetleyeyim. O harfine basılı tutunca 8 karakter çıkıyor. Diğer klavyelerde basılı tutma sonrası açılan karakterlerden otomatik olarak ö seçili oluyor. Ama bunda o 8 karakter arasından bulup seçmek gerekiyor. Diğer harfler için de geçerli. Klavye değişmeme sebep olacak kadar sıkıntılı.