Switch 2 fiyat saçmalığı

Diğer bazı ülkelerdeki fiyatları:

Ülke​
Sattığı Fiyat​
Dolar Bazı​
Amerika​
482 USD
(Vergilerle beraber)
449.99 USD
Almanya​
€469.99
$518 USD
Japonya​
¥49,980
$342 USD
Birleşik Krallık
£395.99
$510 USD

Bir de güzel türkiyemizin fiyatlarına bakalım:

Bundle'sız düz sürüm:

₺37.398,09948,42 USD

Bundle Sürüm:

₺42.9991.091,01 USD

Türkiye fiyatının saçmalığı cidden sinir bozucu bir duruma gelmiş halde.

Örneğin Japonya, ABD veya Almanya gibi ülkelerde halkın ortalama geliri Türkiye'nin 3–4 katı olmasına rağmen, bu ülkelerde aynı ürünlere Türkiye'dekinin neredeyse yarı fiyatına ulaşmak mümkünken Türkiye'de ise bir teknolojik ürünü almak, birçok kişi için iki hatta üç aylık maaş anlamına geliyor. Bu noktada akla şu soru geliyor:

Türkiye eğer gerçekten güçlü bir ülkeyse, neden halkına bu kadar ağır vergiler yüklüyor? Güçlü bir ülke halkını ekonomik anlamda rahatlatmalı, teknolojiye erişimini kolaylaştırmalı değil midir? Öte yandan, eğer Türkiye halkına dayalı, güçlü olmayan bir ülkeyse, o halde neden alım gücü Türkiye'den çok daha yüksek olan ülkelerdeki insanlara göre aynı ürünü daha pahalıya satın almak zorunda kalıyor Türk vatandaşları?

Bu vergi politikası, halkı korumaktan çok, tüketimi lüks gören ve cezalandıran bir yaklaşımı andırıyor. Gerçek bir ekonomik güç, yalnızca rakamlarla değil, halkın yaşam kalitesiyle, alım gücüyle ve temel ihtiyaçlara erişim kolaylığıyla ölçülür. Türkiye'nin güçlü bir devlet olma iddiası varsa, bu gücü halka daha erişilebilir bir yaşam sunarak göstermelidir diye düşünüyorum. Basit bir el konsolunu da almaktan aciz olmayalım.

Sizin yorumunuz nelerdir?

Son düzenleme:

Ülke​

Ülkede satılan fiyatı​

Dolar bazında fiyat karşılığı​
Amerika:~[imath]482 USD (Vergilerle beraber)[/COLOR][/B][/TD][TD style='padding: 0.5rem;margin-bottom: 0px;width: 23.387%;'][B][COLOR=rgb(97, 189, 109)][/imath]449.99 USD
Avustralya:A[imath]699.95[/COLOR][/TD][TD style='padding: 0.5rem;margin-bottom: 0px;width: 23.387%;'][B][COLOR=rgb(97, 189, 109)][/imath]430 USD[/B]
Kanada:C[imath]629.99[/COLOR][/TD][TD style='padding: 0.5rem;margin-bottom: 0px;width: 23.387%;'][B][COLOR=rgb(97, 189, 109)][/imath]447 USD[/B]
Danimarka:4.249 DKK$629 USD
Finlandiya:€589.99$650 USD
Almanya:€469.99$518 USD
Japonya(Japonca Versiyon):¥49,980$342 USD
Japonya(Genel Versiyon):¥69,980$479 USD
Yeni Zelanda:NZ[imath]799.99[/COLOR][/TD][TD style='padding: 0.5rem;margin-bottom: 0px;width: 23.387%;'][B][COLOR=rgb(97, 189, 109)][/imath]452 USD[/B]
Norveç:6695 NOK$616 USD
Güney Kore:₩648,000$443 USD
İsveç:6795 SEK$680 USD
Birleşik Krallık:£395.99$510 USD

Bir de güzel türkiyemizin fiyatlarına bakalım:

Bundle'sız düz sürüm:

₺ 37.398, 09 ≈ 948, 42 USD

Bundle Sürüm:

₺ 42.999 ≈ 1.091, 01 USD

Türkiye fiyatının saçmalığı cidden sinir bozucu bir duruma gelmiş halde.

Örneğin Japonya, ABD veya Almanya gibi ülkelerde halkın ortalama geliri Türkiye'nin 3–4 katı olmasına rağmen, bu ülkelerde aynı ürünlere Türkiye'dekinin neredeyse yarı fiyatına ulaşmak mümkünken Türkiye'de ise bir teknolojik ürünü almak, birçok kişi için iki hatta üç aylık maaş anlamına geliyor. Bu noktada akla şu soru geliyor:

Türkiye eğer gerçekten güçlü bir ülkeyse, neden halkına bu kadar ağır vergiler yüklüyor? Güçlü bir ülke halkını ekonomik anlamda rahatlatmalı, teknolojiye erişimini kolaylaştırmalı değil midir? Öte yandan, eğer Türkiye halkına dayalı, güçlü olmayan bir ülkeyse, o halde neden alım gücü Türkiye'den çok daha yüksek olan ülkelerdeki insanlara göre aynı ürünü daha pahalıya satın almak zorunda kalıyor Türk vatandaşları?

Bu vergi politikası, halkı korumaktan çok, tüketimi lüks gören ve cezalandıran bir yaklaşımı andırıyor. Gerçek bir ekonomik güç, yalnızca rakamlarla değil, halkın yaşam kalitesiyle, alım gücüyle ve temel ihtiyaçlara erişim kolaylığıyla ölçülür. Türkiye'nin güçlü bir devlet olma iddiası varsa, bu gücü halka daha erişilebilir bir yaşam sunarak göstermelidir diye düşünüyorum. Basit bir el konsolunu da almaktan aciz olmayalım.

Sizin yorumunuz nelerdir?
37 Bin mi? Dostum Nintendo oyunları gibi konsollarıda yükseltmeye başladı.

Şu fiyatlara gidip alan var mı çok merak ediyorum cidden. Oyunları zaten 80 dolad olan bir konsol bir de gidip 1K dolar vermem için herhalde aylık en azından bir 200.000 TL üzeri para kazanmam lazım ki aldığım zaman koymasın .

Şu fiyatlara gidip alan var mı çok merak ediyorum cidden. Oyunları zaten 80 dolad olan bir konsol bir de gidip 1K dolar vermem için herhalde aylık en azından bir 200.000 TL üzeri para kazanmam lazım ki aldığım zaman koymasın .

Var. Fakir zaten alamıyor, alt-orta gelir seviyesindeki insanlar ise yurtdışı tatillerine denk getirip vergisiz alıyor ama orta-üst gelir seviyesine sahip insanlar fiyatına bakmadan alıyorlar.

Gidiş dönüş uçak bileti, schengen vizesi, pasaport, switch 2 ücreti dahil edildiği zaman, Almanya'ya gidip switch 2 alıp Türkiye'ye geri geldiğiniz zaman daha ucuza denk geliyor hikaye bu kadar.

Arkadaşlar bu fiyatların oluşmasında markalar da az nane yemiyor. Esnaf zaten ayrı bir naneleyici. Türkiye'ye bizzat ilk elden resmi satış yapmak yerine milleti distribütörle, ihracatçı, araciyla uğraştıran bu denli büyük markalara yazıklar olsun. Bir örnek vereyim, dünya fotoğraf ve görüntüleme endüstrisinde lider markalar arasında yer alan Fujifilm Türkiye'ye yanlış hatırlamıyorsam 2012'de giris yapti. Bizzat Türkiye icin Japon başkan atıyor. Ülkenin birçok ilinde magaza açtılar ve resmi tek satışı kendi sitelerinden yapıyorlar, pazar yerlerinde de kendileri varlar başka hic kimse yok. Bu sabah ıvır zıvır saymazsak 60.000 TL'ye X-S20 satin aldim. Bu fiyat Japonya ve ABD'deki fiyatla neredeyse tamamen birebir! Sony gibi, Panasonic gibi bir ton aracinin oldugu urunler tamamen uçuk fiyattan satılıyor. Fujifilm 1600 dolara satiyorsa burada da 1600'e satiyor.

Koskoca şirketler bunlari göze alıp gelmiyor. Belki de konsol kültürü ve konsolun yeni yeni bu kader satılması sebebiyle (Türkiye icin söylüyorum) şu an yoklar, bu durumda da kazikci esnafımız devreye giriyor. Hani marka tamam desek esnaf başlıyor.

Türkiye'de fiyatlar saçma cihazın kartuş ile çalışması bile fiyatını arttırıyor onu geçtim oyun fiyatları daha saçma nasıl 80 doları vereceksiniz konsola özel oyunlara? Adamlar 2017 çıkışlı Zelda Breath of the Wild için bile 80 dolar istiyor, ucuza 2.el Switch 1 için olanı alayım derseniz 10 dolar da güncelleme masrafı çıkıyor 60 FPS oynayabilmeniz için.

Ne kadar oyunları şahane olsa da bu adamlara para kazandırmak istemiyorum, oyun sektörü açısından da Nintendo sağ olsun 80 dolarlık oyunlar bilgisayar, konsol vs. tüm sektöre yayılacak üzücü bir şekilde.

Geri
Yukarı Alt