Malum panel vb.lerde T.C. kimlik numaralarımız, kişisel verilerimiz cirit atıyor. Herkese tekrardan bir T.C. kimlik numarası verilmesi sorunu çözer mi sizce?

Bence e-Devlet sistemi daha güvenli getirilip daha az veri içerek şekile getirilmeli mesela MHRS e-Okul gibi sistemler eskiye çevrilmeli MHRS olmasa mesela her hastanenin kendi randevu sistemi olursa daha güvenli olabilir herkesinde T.C. kimlik numarası yenilenmeli ayrıca.

Malum panel vb.lerde T.C. kimlik numaralarımız, kişisel verilerimiz cirit atıyor. Herkese tekrardan bir T.C. kimlik numarası verilmesi sorunu çözer mi sizce?
Devlet sağlam bir önlem almadığı şekilde hiçbir türlü çözülmez, yenilense de aynı şekillerde yine çalınacak. Yazılımla uğraşan bir arkadaşımla bunun muhabbeti açılmıştı. Sadece fotoğrafınla bile T.C. kimlik, adres vb. şeylerin bulunabildiğini söylemişti. Kaldı ki hastaneye gidiyorsun doktorlar, hemşireler, hasta danışmanları T.C.'ni biliyor. Değiştirdiğin okula bağlı öğretmenler, müdür, müdür yardımcıları ve okulda çalışan memurlar T.C.'ni biliyor. Hizmet verebilmeleri için almak zorundalar, sen de art niyetli birinin olmadığına güvenerek vermek zorundasın. Aklıma başka fikir gelmese de bu kadar kişinin bilmemesi gerektiği bir sistem lazım bence.

Devlet sağlam bir önlem almadığı şekilde hiçbir türlü çözülmez, yenilense de aynı şekillerde yine çalınacak. Yazılımla uğraşan bir arkadaşımla bunun muhabbeti açılmıştı. Sadece fotoğrafınla bile T.C. kimlik, adres vb. şeylerin bulunabildiğini söylemişti. Kaldı ki hastaneye gidiyorsun doktorlar, hemşireler, hasta danışmanları T.C.'ni biliyor. Değiştirdiğin okula bağlı öğretmenler, müdür, müdür yardımcıları ve okulda çalışan memurlar T.C.'ni biliyor. Hizmet verebilmeleri için almak zorundalar, sen de art niyetli birinin olmadığına güvenerek vermek zorundasın. Aklıma başka fikir gelmese de bu kadar kişinin bilmemesi gerektiği bir sistem lazım bence.
Bencede kesinlikle kısıtlanmalı şöyle olabilir her hastanenin ayrı web sitesi ve her okulun ayrı bir veritabanına yüklediğimiz zaman en azından verileri dağıtmış oluruz.

Bencede kesinlikle kısıtlanmalı şöyle olabilir her hastanenin ayrı web sitesi ve her okulun ayrı bir veritabanına yüklediğimiz zaman en azından verileri dağıtmış oluruz.
Benim yazılım bilgim şu anlık yok, o yüzden ayrı ayrı yerlerde toplamanın ne kadar iş yükü ve site açığı getireceğini bilmiyorum fakat onları düşünmeden düşününce güzel bir fikir geldi bana. Çok kafa yorulması gereken bir konu, yüz milyona yakın nüfusu olan bir ülkede yaşıyoruz.

Bu sistemi güvenli kullanmayacaksan kaldır. Avrupa'ya gidiyorum böyle bir sistem yok her işini fiziksel olarak hallediyorsun zira yoksa 12 yaşındaki bir bebe 0 liraya anneni rahatsız edebiliyor. Güvenlik yoksa yapma. T.C. sıfırlama bu yüzden gereksiz çünkü aynı şeyler olmaya devam edecek.

Bu sistemi güvenli kullanmayacaksan kaldır. Avrupa'ya gidiyorum böyle bir sistem yok her işini fiziksel olarak hallediyorsun zira yoksa 12 yaşındaki bir bebe 0 liraya anneni rahatsız edebiliyor. Güvenlik yoksa yapma. T.C. Sıfırlama bu yüzden gereksiz çünkü aynı şeyler olmaya devam edecek.
Aynen Romanya'da devlet hastanelerinde MHRS'nin karşılığı bile yok kendin hastaneye gidip randevunu alıyorsun.

Aynen Romanya'da devlet hastanelerinde MHRS'nin karşılığı bile yok kendin hastaneye gidip randevunu alıyorsun.

Mantık olarak mükemmel ama uygulama olarak sonuçları ortada olan bir uygulama. Güvenlik açığı olan bir şeyi neden geliştirmek yerine ortaya atarsın ki...