CL4Y

Başarılı
Yer
İzmir
Merhaba,

Hattımın taahhüt süresi bitimine 29 gün kaldı. Şu anda farklı bir operatöre geçiş yapsam, net bir şekilde cayma bedeli ödüyor muyum? Yoksa son ayın faturası indirimsiz bir şekilde mi yansıtılır? Emin olmadım, son dönemlerde son ay kala taahhüt iptal eden oldu mu? Deneyimlerinizi bekliyorum.

Türk telekomu aradım, son dönem faturam oluşmadığı için cayma bedelini göremiyoruz dediler.

Sundukları güncel kampanyalar çok pahalı olması sebebiyle, daha uyguna Turkcell'e geçiş yapmayı düşünüyorum. Mevcut müşterilerini korumak yerine, yeni müşterilere çok büyük indirim yapıyorlar. Aynı paketimi Turk telekomda yenilediğimde 600TL, Turkcell'de 200TL nasıl oluyor anlamıyorum.

1756296738084.webp

1756296777990.webp

Son ay geçebilirsin. Cayma bedeli ödemezsin. Diğer operatöre geçince bu numara üzerinden kalan Türk Telekom faturanıda ödeyebilirsin. İstersen son 1 hafta kala geç parasını ödediğim kullanımlarımı neden kullanmayım ki?

Merhaba,

Hattımın taahhüt süresi bitimine 29 gün kaldı. Şu anda farklı bir operatöre geçiş yapsam, net bir şekilde cayma bedeli ödüyor muyum? Yoksa son ayın faturası indirimsiz bir şekilde mi yansıtılır? Emin olmadım, son dönemlerde son ay kala taahhüt iptal eden oldu mu? Deneyimlerinizi bekliyorum.

Türk telekomu aradım, son dönem faturam oluşmadığı için cayma bedelini göremiyoruz dediler.

Sundukları güncel kampanyalar çok pahalı olması sebebiyle, daha uyguna Turkcell'e geçiş yapmayı düşünüyorum. Mevcut müşterilerini korumak yerine, yeni müşterilere çok büyük indirim yapıyorlar. Aynı paketimi Turk telekomda yenilediğimde 600TL, Turkcell'de 200TL nasıl oluyor anlamıyorum.

Eki Görüntüle 178493

Eki Görüntüle 178494
Ödenir. TT, diğer operatörlerin aksine Nisan ayından beridir son ay bile geçseniz cayma bedeli yansıtıyor. Genelde bu fiyat 500-600 TL'den başlayıp 1500 TL fiyatlara kadar çıkıyor. Müşteri hizmetlerine de sorsanız şikayet var sitesine de baksanız bu durumu görebilirsiniz. Twitter üzerinden TT Destek bölümüne bu durumu yazın. Eğer uygun teklif gelmezse kesinlikle operatör değiştireceğinizi belirtin. Bana bu şekilde daha uygun bir teklifte bulundular.

Son ay geçebilirsin. Cayma bedeli ödemezsin. Diğer operatöre geçince bu numara üzerinden kalan Türk Telekom faturanıda ödeyebilirsin. İstersen son 1 hafta kala geç parasını ödediğim kullanımlarımı neden kullanmayım ki?

Öylede bir ödersin ki, ben Türk Telekom'dan Turkcell'e son ay geçmeye kalktım 2900 TL cayma bedeli geçirmeye çalıştılar bana.

Ben 17 gün kala turkcell hattımı TT mobile taşıdım. Sadece kullandığım kadarını ödedim turkcell paketimin. Geçen ay yaptım bu işlemi.

Ben 17 gün kala turkcell hattımı TT mobile taşıdım. Sadece kullandığım kadarını ödedim turkcell paketimin. Geçen ay yaptım bu işlemi.
Turkcell ve Vodafone'de problem yok. Onlar olması gerektiği gibi son ay geçerseniz cayma bedeli yansıtmıyor. Ama TT yansıtıyor maalesef. Buna dur diyen de yok. At koşturuyor.

Ödenir. TT, diğer operatörlerin aksine Nisan ayından beridir son ay bile geçseniz cayma bedeli yansıtıyor. Genelde bu fiyat 500-600 TL'den başlayıp 1500 TL fiyatlara kadar çıkıyor. Müşteri hizmetlerine de sorsanız şikayet var sitesine de baksanız bu durumu görebilirsiniz. Twitter üzerinden TT Destek bölümüne bu durumu yazın. Eğer uygun teklif gelmezse kesinlikle operatör değiştireceğinizi belirtin. Bana bu şekilde daha uygun bir teklifte bulundular.
Bu sorunu nasıl aşabiliyoruz peki, son ay tahminin bana 2 adet taahhüt adı altında 900*2 fatura yansıtacaklar. Son 5 gün kala mı geçmem gerekiyor? yoksa sürem bittikten sonra mı. Taahhüt sürem biterse, taahhütsüz fiyattan fatura oluştururlar mı? çok kararsız kaldım ne yapacağımı kestiremedim.

3-5 TT'ye fazla ödememek için fazlasıyla ödeyeceğiz sanırım. Vodafone 'da hattım var, onda bile uygulamada ödeyeceğim cayma bedeli yazarken turk telekomda aramadan öğrenemiyoruz. Gerçi arasakta, bizlerde göremiyoruz diyorlar.

Bu sorunu nasıl aşabiliyoruz peki, son ay tahminin bana 2 adet taahhüt adı altında 900*2 fatura yansıtacaklar. Son 5 gün kala mı geçmem gerekiyor? yoksa sürem bittikten sonra mı. Taahhüt sürem biterse, taahhütsüz fiyattan fatura oluştururlar mı? çok kararsız kaldım ne yapacağımı kestiremedim.

3-5 TT'ye fazla ödememek için fazlasıyla ödeyeceğiz sanırım. Vodafone 'da hattım var, onda bile uygulamada ödeyeceğim cayma bedeli yazarken turk telekomda aramadan öğrenemiyoruz. Gerçi arasakta, bizlerde göremiyoruz diyorlar.
Zaten TT müşteri hizmetlerinin hiç yardımı dokunmadı bana bu yaşıma kadar. Bunu normal buldum.

Taahhüt biter bitmez faturanız kesilince müşteri hizmetlerini arayıp hemen faturasıza geçmek istediğinizi söyleyin. Aradığınız da belki operatör değiştirmeyin diye güzel teklif sunabilir. (Bu durum tamamen müşteri hizmetlerindeki kişiye bağlı) Uymazsa faturasıza geçip oradan operatör değiştirirsiniz. Önceden SMS ile öğreniliyordu. Ancak onu kaldırdılar. Şuanda müşteri hizmetlerinde uğraşarak öğreniyorsunuz ama bence onlarda eksik söylüyor. Bana son ay 500 TL cayma bedeli dediler. Ama başka operatöre geçsem eminim ki daha fazla çıkarırlardı. Ben TT Twitter bölümünden yazdım. 30 GB olan paketi 250 TL fiyata söylediler. İnternetsiz kalma durumum yoktu. Bu yüzden faturasızda kalacak 3-5 gün sürem olmadığı için kabul ettim. Ama gelecek yıl mutlaka değiştireceğim.

Şu anda farklı bir operatöre geçiş yapsam, net bir şekilde cayma bedeli ödüyor muyum? Yoksa son ayın faturası indirimsiz bir şekilde mi yansıtılır?
Bu ikisi aynı şey.
Cayma bedeli ödenmiş ya da ödenmemiş faturaların hangisi müşteri lehineyse o kadar oluyor.
Son gün geçsen dahi 1 günlük cayma bedeli ödersiniz.
Taahhüt bittikten sonra da tahhütsüz fiyat üzerinden kaç gün kullandıysanız o kadar ödersiniz. Yani 1 gün kala geçmek ile 1 gün sonra geçmek arasında çok bir fark yok.

Mobil olarak kullanmıyorum, o yüzden kesin konuşamayacağım ama uygulamadan ileri tarihli işlem deyip başka aboneliğe geçmeye çalışınca cayma bedeli şu kadar olacak diye mesaj atmaları lazım. Tabii daha ucuz bir paketi seçmelisiniz.