Bu ikisi aynı şey.
Cayma bedeli ödenmiş ya da ödenmemiş faturaların hangisi müşteri lehineyse o kadar oluyor.
Son gün geçsen dahi 1 günlük cayma bedeli ödersiniz.
Taahhüt bittikten sonra da tahhütsüz fiyat üzerinden kaç gün kullandıysanız o kadar ödersiniz. Yani 1 gün kala geçmek ile 1 gün sonra geçmek arasında çok bir fark yok.

Mobil olarak kullanmıyorum, o yüzden kesin konuşamayacağım ama uygulamadan ileri tarihli işlem deyip başka aboneliğe geçmeye çalışınca cayma bedeli şu kadar olacak diye mesaj atmaları lazım. Tabii daha ucuz bir paketi seçmelisiniz.
Cayma bedelini söylüyorlardı SMS ile ama beyefendiler bunu kaldırmışlar.

Cayma bedelini söylüyorlardı SMS ile ama beyefendiler bunu kaldırmışlar.
Daha dün internet paketimi daha yüksek bir paket ile değiştirmeye çalıştığımda mesaj attılar. Sanırım ilk 6 ay ucuz sonraki 18 olmayan, 12 olan ay pahalı muhabbeti yüzünden 6 ayı baz alıp yüksek paketi yüksek saymayıp cayma bedeli alma peşindeler. Şeytanın aklına gelmez.

Telefonda tekrardan öğrenmeye çalıştım, zar zorda olsa anladığım tarife taahhütsüz ücretini ödemem gerekiyor. Bugün fatura dönemin olduğu için, Ağustos ayının faturasını ödeyeceğim son 1 fatura dönemine giriyorum. O fatura da taahhüt süresi sonunda oluşmakta. Onu ödemeden ayrıldığımda normal paket ücretini + indirim tutarı ile birlikte yani tarife taahhütsüz ücreti adı altında olan tutarı ödemem gerekiyor sanırım benim anladığım bu şekilde.

oda 990 TL şeklinde

1756299561396.webp

990/30=33TL, 33x(kullanıdığınız gün)= şeklinde bir tutar ödersiniz normal şartlarda TT mağazalarına gidip sorun size bunu söyleyeceklerdir.

Riske girip kurtulmak istiyorum, faturam bu ayın 31'de oluşacak. Faturayı ödediğimde son fatura dönemine giriş yapıyorum, sonrasında taşımayı başlatacağım. Yeni taahhütten imzalamaktansa, taşıyıp daha uygun fiyattan ödemeye devam edip 1 aylık cayma bedeli ile yine de karda oluyor.

Müşteri hizmetlerinin hiçbir halttan haberi olmadığına bir örnek daha.
Az önce aradılar. Kampanya iznini kapatmışsın, açmak ister misin diyor. Hayır diyorum. Ama ucuz kampanya var onları sana söyleyemem diyor. Ne kadar ucuz diyorum. Söyleyemem izin ver diyor. Ben uygulamada göremiyor muyum diyorum. Görebilirsin diyor. Ben uygulamadan ileri tarihli işlem yaptım diyorum. Kontrol ediyor ve göremiyor. Ben kontrol edince görebiliyorum. Hala gelmiş izin ver diyor.
Benim zamanında iptal ettiğim kampanya izni izin istemeyi kapsamadığı için canı sıkılınca arayıp, mesaj atıp izin isteyebiliyormuş.

İlk hatayı vodafone 'dan TT'ye geçince yaptığımı bir kez daha anlamış oldum. Keşke en başında Turkcell'e geçiş yapaymışım. Cayma bedeli %99 çıkacak eminim. Oda 1 aylık cayma bedeli olacak, ona da yapacak bir şey yok. Verip Turkcell'e geçeceğim. Geçmeyip, yeni fiyatlardan devam edersem zaten zararda olacağım. Geçiş sonrası kendisini amorti ediyor.

Zaten home office çalıştığım için hattım kapanmasın yada acil bir durum olursa diye ödeme yapıyorum. Yoksa arama yapmaktan başka bir şey kullanmıyorum paketimde. Zaten evimde 1000Mbps internet var, neden mobil internet kullanayım ki.

Paket niye yaptırıyorsunuz o zaman? Ben de sizin gibiyim. Faturasız hat kullanıyorum. 6 ayda 200 lira falan yüklüyorum. Zaten çoğu telsiz kullanım ücretine gidiyor.

Bizim bölge de elektrik kesintisi çok yaygın. O sebeple, elektrik gittiğinde 2-3 saat gelmediği oluyor. Bende riske girmemek için faturalıya geçmiştim. Yoksa evet, dediğiniz gibi faturasız mantıklı aslında. Ama bazen öyle bir durum oluyor ki, elektrik olmayınca şart bir şekilde mobili laptopa bağlayıp kullanmam gerekiyor.

Bakalım aktifte bu ağustos ayının faturasını bekliyorum. Fatura kesildiğinde ödeyip, hat taşıması başlatacağım.

Son güncelleme;

Faturam oluştu, ödememi yaptım. Son fatura dönemindeyim ve 28 günüm kaldı. Temsilciyi arıyorum tutar göremiyoruz diyor. Ne yapacağım şimdi tavsiyeniz nedir? Zaten son fatura dönemi kaldı, çıkarsam son bir aylık taahhütsüz fiyat mı sunulur?

Şimdi Twitter'da bu durumu paylaşacağım.

Son güncelleme;

27 Eylül fatura kesim tarihim, 26 Eylül taahhüt bitiş tarihimdi. Taahhüt bittikten sonra yani 27 Eylül fatura kesim tarihimde Turkcell bayisine gidip, sabah 10 gibi işlemleri başlattım. Akşam 20:00 gibi SMS geldi, 29 Eylül sabah 01:00'da hattımın taşıması sağlandı. Yani ortalama 1-2 günlük taahhütsüz kullanımım oldu.

27 Eylül'de oluşan son faturamda normal fatura olarak oluştu ekstra bir ceza veya farklı bir şey yoktu. Sanıyorum ki, birkaç güne 2 günlük taahhütsüz kullanım faturası yansıtırlar gibime geliyor ama paketimde hiçbir kullanım sağlamadım. En azından yansıtsalar bile 2 günlük kullanımda 60TL falan ödeme yaparım diye düşünüyorum.

Tekrardan fatura oluşursa, konuyu güncelleyeceğim. Şu anlık bir fatura gözükmüyor.

Son düzenleme: