Tab S9+ vs Air 5

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tenebris anima
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 755
Bir insan 20K verip niye çöp bir ekran alır?
Ah be kardeşim, ah be kardeşim. iPad'i "çöp ekran"a indirgeyeni de gördü ya gözlerim, ölsem de gam yemem artık. iPad Air 5 dediğin cihaz M1 barındırıyor M1. Yapay zeka güncellemesi dahil her şeyi alacak. Muhtemelen daha 7-8 yıl ömrü olabilecek bir cihazdan bahsediyoruz bugün itibariyle. Bir insan 20K verip 7-8 yıl ömrü olan bir cihaz, yapay zeka güncellemesini alacak bir tablet satın alır. Bir insan 20K verip tüm uygulamaları ve oyunları kendisine optimize edilmiş, tek cihaza göre hazırlanmış mağazaya sahip olan stabilitesi yüksek bir cihaz alır. Bir insan 20K verip destek ve garanti olarak son gününe kadar arkasında durulan, eski modellerde bile zaten iyi olan pil ömrü M1 ile arşa çıkmış, dışarı çıktığında bir gün boyunca full performans çalışıp bataryası bitmeyen bir cihaz alır. Bir insan 20K verip günün birinde belki de yanına bir iPhone ya da MacBook ekleyip ekosistem keyfinin nirvanasına ulaşacağı bir cihaz alır. Bunlar iPad Air 5 almak için mantıklı sebepler. Peki ya senin almamak için sebebin ne? 60 Hz ekran mı sadece? Bir insan buna arka tarafıyla güler.

Göz ardı etmiştim yeni gördüm kanka, evet alınmaz 60Hz ekran var.

Bir sürü argüman gördüm ama bundan daha saçmasını görmedim. Manga "okumak" için insan neden 120 Hz ekran önerir?
1 kere yazdım silindi. 2. Kere yazdım oda silindi. 3. Kere yazıyorum. Bak kardeşim manga yukarıdan aşağıya kaydırarak okunur. Video değil bu. 2 kere okuyarak anlamışsındır ama ben her ihtimale karşı yine video atayım. Gıcık kaptım bu moderatöre o yüzden 3. Kere yazıyorum.

Amma boş yapmışsın. Koskoca 20 bin lira verip 60 hz İPS panelli tablet alana kahkayı basarım. Benim külüstür J2 bile ekran yönünden fark atıyor.

Son düzenleme:
Yazıktir ki M1 daha guclu olsa bile sonucta Macbook icin tasarlandi ve uzun süreli kullanimda throttle yeme durumu var.

Apple'in 64 GB'da ve 60 hz'de inat etmesini de unutmamak lazım. Kalem de alırsaniz iPad Air 5 fiyati artiyor.

Yapay zeka güncellemesi dahil her şeyi alacak.
S9+'da da yapay zeka var zaten?
Bir insan 20K verip tüm uygulamaları ve oyunları kendisine optimize edilmiş, tek cihaza göre hazırlanmış mağazaya sahip olan stabilitesi yüksek bir cihaz alır.
Cidden 8 Gen 2 bulunan cihazin stabil olmayacağını mi dusunuyorsun?
60 Hz ekran mı sadece?
Yani, giris segment tabletlere bile 90 hz, 120 hz gelmisken senin tabirinle canavar M1 bulunan tablette 60 hz kullanmak pek mantikli gelmiyor.

S9 Ultra kullanıyorum, iPad kullanan arkadaşlar yoluyla Apple tarafını da deneyimledim. S9+ kesinlikle. iPad OS denilen o zırva işletim sistemini kullandıkları sürece iPad tavsiye etmem. O donanım o işletim sistemini hak etmiyor.

M1 çok daha iyi ama kullanamayacaksan ne işe yarar. Snapdragon 8 Gen 2 azımsanacak bir SoC değil, üstüne Android+One UI kombinasyonunun avantajları nedeniyle elindeki güç boşa gitmiyor. Mihon ile istediğin mangayı oku. Kaleme ayrı para vermek yok, beğenmediysen Wacom EMR uyumlu istediğin kalemi kullan. DeX ile bilgisayar kullanır gibi belgelerle uğraş. Binbir emulatör var NES, SNES, N64, Gamecube, Dreamcast, PS1, PS2, PSP hepsi elinin altında. Apple'ın yaptığı ahmaklık son model gaming bilgisayarına Windows XP Tablet PC Edition kurmak gibi. Bu da yetmiyormuş gibi çok daha kötü ekran ve hafıza sunuyor.

iPad'in elindeki tek avantajı şu an bazı exclusive uygulamlar. Alternatifleri olsa da Procreate kullanmaya alışmış birine Android tablet önermem anlamsız. Goodnotes uygulamasının Android sürümü çok gerilerde, Samsung Notes iyi olmasına rağmen Samsung bilgisayarınız yoksa notları bilgisayara aktaramıyorsunuz (evet buna çözümler var ama uğraşmanız gerekiyor). Android almayı düşünseniz de bunu bilmek önemli.

Bende air 5 var iyi cihaz. Ama kasası hiç de sağlam değil. Kullanım amacına bağlı olarak S9+ diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…