Tablet mi, grafik tablet mi?

MoonOfEndor

Uzman
Ben şu anda halihazırda grafik tasarım bölümü okuyorum, bir yandan da tekrar YKS'ye hazırlanıyorum. Bu süreçte hem tasarım ve çizim yapabileceğim hem de YKS'ye çalışabileceğim (test çözme, not alma vs.) Bir cihaz almayı düşünüyorum. Aslında hem taşınabilirlik açısından hem de bir yandan baktığın ekrana bir yandan yazı yazabilmenin getireceği konfor açısından tablet düşünüyorum (Tab S10 FE F/P açısından avantajlı fakat bütçemi zorlayıp iPad+kalem almakta aklımı kurcalıyor) ancak grafik tabletler fiyat açısından çok daha uygun olduğu için eğer aynı işi yapabileceksem neden daha fazla para vereyim diye düşünmüyor değilim.
Her ikisini de kullananlar deneyimini aktarabilirse çok memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
iPad ve Apple Pencil tavsiye ederim. Hem yalın kullanım olarak hem de Astropad Studio gibi yazılımlarla PC ve Mac için giriş cihazı olarak kullanabiliyorsunuz. Gecikmesi çok düşük ve çok hassas. Nerede ise Wacom Cintiq seviyesinde ama çok daha ekonomik. Android için böyle bir çözüm bulamadım ben. iPad dışında da Apple ekosistemine çok uzağım.

Teşekkürler hocam. Peki hangi Ipad ve kalem modelini kullanıyorsunuz? Ben Ipad Air 11 (M2) ve kalem olarak Apple Pencil USB-C düşünüyorum ancak Ipad A16'da iş görür gibi duruyor. Sadece ekranda laminasyon olmayışı o kadar etkiler mi emin değilim.

Lamine olmayan ekranlarda paralaks etkisi oluyor. Bu da kalemle cizim kagidi ile arasinda cam varmis gibi oluyor ve dikkat dagitici. Kalem ucu ile cizgi farkli yerde gorunuyor. Ipad Air 11 M2 cok daha iyi bir secenek. Bendeki 4. nesil iPad Air ve 2. nesil Apple Pencil var. M2 için butce yetmezse 5. nesil iPad Air de alinablir. Eger temiz ve butcenize uygun ikinci el iPad Pro bulabilirseniz onlar 120 Hz Promotion ekranla cok akicilar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…