5481

Uzman
Makaleler
5
Merhaba, aslında ben mobilde manga okurken tarayıcıdan okuyordum arkadaşım bunları önerdi, ben de deneyeyim dedim.
Manga uygulamaları için eklentiler kurmak güvenilir mi? Nereden kurulmalı?
Güvenilir bulduğunuz Türkçe-İngilizce manga eklentileri nedir?

Tachiyomi kapandıktan sonra alternatiflerini duymuştum. Hatta bağlantıdaki ilk alternatif Mihon'u denedim.

Hem Tachiyomi hem Mihon saçma sorunlarından dolayı saldım. Çok manga okuyan biri değilim. Ama F-Droid vb. indirdiğin açık kaynak uygulamalar, zırt pırt HTTP sorunu yaşıyorlar. Güncellemezsen saçmalamaya başlıyorlar, yerel sitelerden okuyorsan bu uygulama içi eklentilerin çoğu güncel değil veya ben en azından hangisi iyidir bulamadım. Yani bunları bir tarayıcı kabuğu gibi kullanamıyorsun, içerisine o manga grubu bir eklenti ayarlamalı ve bunu uygulamaya göre düzenlemesi gerekiyor.

Bir de sonradan aklıma geldi. Galiba bu uygulamalar üzerinden reklam gösteremiyorlar. O yüzden de çoğu buraya bence eklenti eklemekle uğraşmıyor.

Kısaca tarayıcıdan okumak rahatsız etmiyorsa devam edin. Bu uygulamalar en azından benim beceriksiz deneyimimde hiç de konfor sağlamadılar. Tamamen kanser ettiler. Yine de tekrarlayayım ben manga okumaya bir türlü kendimi alıştıramıyorum. Kitap okumak kadar sarmıyor. Fiziksel mangayı da denedim. O sarıyor ama yerelde manga üretimi rezalet durumda, çoğu serinin devamı gelmediği gibi satacak popüler IP'lere yönelip üretim odaklarını bozuyorlar. Bu yüzden uygulamaları öyle derinlemesine kullanmadım.

Güvenilirlik konusunda da bence Alternativeto insanların incelemeleri, beğeni ve özelliklerine göre karar verebilirsin. Tamamen güvenilir diyemem, ama F-Droid mağazasında değer gören uygulamalardan sorun yaşayacağını sanmıyorum.

Son düzenleme:
User Agent'i değiştirdiğinizde neredeyse bütün bağlantı sorununuz çözülüyor. O yüzden Tachiyomi/Mihon'dan çok korkmayın. Sorun yaşadığınızda çoğu sorunun çözümü internette bulunuyor. Hatta mihon'un kendi geliştiricileri bile bu sorunlar için yardımcı olacak çözümleri paylaşıyorlar.

Bana kalırsa Tachiyomi/Mihon kesinlikle kullanılmalı. 3 yıldan fazladır kullanıyorum, kullandığım andan itibaren daha hiç tarayıcıdan manga/manhwa/comic okuduğumu hatırlamıyorum. Kütüphanesi, okuyucusu, istediğin gibi kendi dosyalarını ekleyebilmen vs. aşırı kolaylaştırıyor.

Mihon veya TachiyomiSY öneririm. İngilizce kaynak olarak ise genel olarak WeebCentral, Reaper Scans, Asura Scans, MangaDex, Mangakakalot gibileri ile arayıp bulamayacağın seri olmaz. Ne ararsan bunların toplamında illaki bulursun. Türkçe olarak ise pek takip etmiyorum, maalesef o konuda yardımcı olamayacağım.