Kovboy Morgan

Çalışkan
Merhabalar, bende Rampage ZUKO 600W 80+ PSU bağlı kasa var. Anakartım Asus Prime H610M-K D4 ARGB. PSU kasa ile beraber geldi. Fan güç kabloları molex bağlantısıyla bağlanıyor. Ben bu PSU'yu söküp aşağıdaki kasaya taksam çalışır mı?
Bir de bu kasaya 360mm sıvı soğutma takabilir miyim, anakartıma da uyumlu mu?

Merhabalar, bende Rampage ZUKO 600W 80+ PSU bağlı kasa var. Anakartım Asus Prime H610M-K D4 ARGB. PSU kasa ile beraber geldi. Fan güç kabloları molex bağlantısıyla bağlanıyor. Ben bu PSU'yu söküp aşağıdaki kasaya taksam çalışır mı?
Bir de bu kasaya 360mm sıvı soğutma takabilir miyim, anakartıma da uyumlu mu?

PSU'yu yeni aldığınız kasaya takabilirsiniz.

360mm radyatör de koyulabilyor o kasaya

Evet, mutlaka değiştirin. Normalde bu kasanın içinde PSU gelmiyor diye biliyorum ama muhtemel olarak yan sanayi üretimi güç kaynağı yer alıyordur.

Molex uçlu kablolar boş mu kalacak hocam o zaman? Anakartta hangi porta takmam lazım fan güç kablolarını?
1759164337499.webp

4 numaralı "CHA_FAN" porta takacaksınız. Sağ üstte CPU_FAN yer alıyor. Toplamda iki tane fan güç girişi var.

CHA_FAN 7'sine birden güç verir mi peki, CPU_FAN işlemci soğutucu için diye biliyorum zaten.
Tek bir porttan 7 tane fana güç verebilir mi emin değilim. Güç kaynağının etiketine bakarak hesaplama yapman gerekecektir. Bence 4 tanesini rahatlıkla besler.

CPU_FAN işlemci soğutucu için diye biliyorum zaten.
Tamam fark etmiyor. Yıllardır CPU_FAN portuna iki tane fan bağlayıp kullanıyorum.

Tek bir porttan 7 tane fana güç verebilir mi emin değilim. Güç kaynağının etiketine bakarak hesaplama yapman gerekecektir. Bence 4 tanesini rahatlıkla besler.

Tamam fark etmiyor. Yıllardır CPU_FAN portuna iki tane fan bağlayıp kullanıyorum.

İşlemci soğutucuyu nereden besleyim peki hocam?