Bu eklediğimiz UEFI, class 3 UEFI sistemlerde maalesef çalışmamaktadır. KB5017361 yalnızca UEFI class 2 sistemlere kadar destekliyor. 2022'den sonraki çoğu PC class 2 UEFI desteklememektedir. Yaptığımız testlerde bazı arkadaşlarımız kurarken, bazıları kuramadılar. Benim sistemim UEFI class 3 destekli kurulmadı, lakin VMware'de UEFI modda kuruluyor.
Sisteminiz TPM 2.0 + Secure Boot destekliyor ise UEFI class 3'tür. Windows 7 için class 3 patch yok maalesef. Kurmanız için bir method var ama. Anlatıyorum.
ISO dosyasını klasöre çıkartın ve sources/setup.exe kısmını çalıştırın. Bu dosya sizin bilgisayarınız uefi veya legacy olması fark etmez sistemi başarıyla kuracaktır.
Sisteminiz TPM 2.0 + Secure Boot destekliyor ise UEFI class 3'tür. Windows 7 için class 3 patch yok maalesef. Kurmanız için bir method var ama. Anlatıyorum.
ISO dosyasını klasöre çıkartın ve sources/setup.exe kısmını çalıştırın. Bu dosya sizin bilgisayarınız UEFI veya legacy olması fark etmez sistemi başarıyla kuracaktır.
Arkadaşlar tekrardan bir haber vermek istiyorum. UEFI class 3 (TPM açan sistemler) TPM kapayınca kurabiliyorlar (bazıları). Windows 7 güncellemelerini yapınca tekrar açabilirsiniz.
Not: Sakın şu an kapatmayın sistem çöker. Format atarken kaparsınız.
ISO dosyasını klasöre çıkartın ve sources/setup.exe kısmını çalıştırın. Bu dosya sizin bilgisayarınız UEFI veya legacy olması fark etmez sistemi başarıyla kuracaktır.