Niye böyle israf bir projeye girişiyorsunuz? Bilgisayarı o kadar kötü olan adam zaten maksimum internete girip yazıcıdan çıktı alıyordur. Hafif bir Linux dağıtımı yükle geç.
Hobi olarak yapacaksanız lafım yok tabii.

Projenin amacı zaten herkes Windows 7'ye geri dönecek gibi bir şey değil. 4 GB veya altı RAM'i olan çok kişi tanıyorum ve Windows 10 gibi sistemlerde çok hantal çalışıyorlar. Bir yandan da hobi ve kendimizi geliştirmek için hocam.

Projenin amacı zaten herkes Windows 7'ye geri dönecek gibi bir şey değil. 4 GB veya altı RAM'i olan çok kişi tanıyorum ve Windows 10 gibi sistemlerde çok hantal çalışıyorlar. Bir yandan da hobi ve kendimizi geliştirmek için hocam.

Hocam çok doğru diyorsunuz benim de çevremin çoğu Windows 7 kullanıyor.

Windows 7 yerine Linux Mint XFCE gibi dağıtımlar daha hafif gelir. DXVK ile performansta uçar. Steam Proton desteği ile açılmayan bir oyun da kalmadı sayılır. Malesef ölü bir projeye uğraşıyorsunuz. (Ekran kartı Vulkan'ı desteklemiyorsa en azından LTSB 2015 kullanmak daha mantıklı.)

Mantıklı, takipteyim. Windows 11'i 7'ye benzetmeye çalışınca UWP uygulamalar sorun çıkardığından tez vakitte bezmiştim. Bu sistemle Windows 7 kullanmam saçma olsa bile bir şans veririm muhtemelen.

1708376575046.webp

Windows 7 yerine Linux Mint Xfce gibi dağıtımlar daha hafif gelir. DXVK ile performansta uçar. Steam proton desteği ile açılmayan bir oyun da kalmadı sayılır. Maalesef ölü bir projeye uğraşıyorsunuz. (ekran kartı Vulkan'ı desteklemiyorsa en azından LTSB 2015 kullanmak daha mantıklı.)

Türkiye de Linux dağıtımları popüler olsa keşke hocam. Dediklerinize katılıyorum. Geçmek istemeyenler için alternatif olabilir. Çok vakit alacak bir şey olmadığı için sakıncası yok bence. İyi geceler arkadaşlar. Yarın biraz daha ilerletiriz.

Türkiye de Linux dağıtımları popüler olsa keşke hocam. Dediklerinize katılıyorum. Geçmek istemeyenler için alternatif olabilir. Çok vakit alacak bir şey olmadığı için sakıncası yok bence. İyi geceler arkadaşlar. Yarın biraz daha ilerletiriz.
Doğru diyorsunuz. Chrome'dan başka tarayıcı denemeyen bir milletten Linux'a geçmesini pek beklemem.