Sensei Üstün İlk 1.000! Katılım 21 Aralık 2023 Mesajlar 3.338 Makaleler 3 Çözümler 17 Beğeniler 4.677 17 Şubat 2024 #51 akame dedi: Hristiyanlık'da tanrıya inanmak yeterli. İbadet falan gerekmiyor. Zorunlu değil. Müslüman da olsam cennete gidebiliyorum mesela. Ek not olarak yazdım. Genişletmek için tıkla... Nerenin hristiyanligi o? Katolik kilisesi veya Ortodoks kilisesi öyle değil. Protestanlar genelde “iyi insan ol yeter yeğen” diye geziyorlar.
akame dedi: Hristiyanlık'da tanrıya inanmak yeterli. İbadet falan gerekmiyor. Zorunlu değil. Müslüman da olsam cennete gidebiliyorum mesela. Ek not olarak yazdım. Genişletmek için tıkla... Nerenin hristiyanligi o? Katolik kilisesi veya Ortodoks kilisesi öyle değil. Protestanlar genelde “iyi insan ol yeter yeğen” diye geziyorlar.
akame Çalışkan Katılım 14 Şubat 2024 Mesajlar 185 Beğeniler 165 17 Şubat 2024 #52 Sensei dedi: Nerenin hristiyanligi o? Katolik kilisesi veya Ortodoks kilisesi öyle değil. Protestanlar genelde “iyi insan ol yeter yeğen” diye geziyorlar. Genişletmek için tıkla... Benim arkadaşım protestandı. Ondan dinlemiştim.
Sensei dedi: Nerenin hristiyanligi o? Katolik kilisesi veya Ortodoks kilisesi öyle değil. Protestanlar genelde “iyi insan ol yeter yeğen” diye geziyorlar. Genişletmek için tıkla... Benim arkadaşım protestandı. Ondan dinlemiştim.
dnzdev Başarılı Katılım 2 Ocak 2024 Mesajlar 239 Beğeniler 223 Yer İzmir 17 Şubat 2024 #53 Arap masallarını fazla ciddiye almamak gerek.
Plant4 Yetkin İlk 1.000! Katılım 17 Aralık 2023 Mesajlar 778 Beğeniler 2.133 Yer Sodom 17 Şubat 2024 #54 EzioAuditore21 dedi: Şems-i Tebrîzîye sordular; mademki kader var neden bu çaba? Şems-i Tebrîzî dedi ki; * Kader; yolun tamamını değil, sadece yol ayrımlarını verir. Güzergah bellidir ama tüm dönemeç ve sapaklar yolcuya aittir, Öyleyse, ne hayatın hakimisin, ne de hayat karşısında çaresiz. Genişletmek için tıkla... Tanrı sonsuz bilgi sahibi. Sen istediğin kadar kararını değiştir normalde yapmayacağın şeyler yap. Tanrı hepsini biliyor. Aksi halde Tanrı sonsuz güç sahibi olmuyor.
EzioAuditore21 dedi: Şems-i Tebrîzîye sordular; mademki kader var neden bu çaba? Şems-i Tebrîzî dedi ki; * Kader; yolun tamamını değil, sadece yol ayrımlarını verir. Güzergah bellidir ama tüm dönemeç ve sapaklar yolcuya aittir, Öyleyse, ne hayatın hakimisin, ne de hayat karşısında çaresiz. Genişletmek için tıkla... Tanrı sonsuz bilgi sahibi. Sen istediğin kadar kararını değiştir normalde yapmayacağın şeyler yap. Tanrı hepsini biliyor. Aksi halde Tanrı sonsuz güç sahibi olmuyor.
Violett Üstün İlk 1.000! Katılım 17 Aralık 2023 Mesajlar 2.137 Makaleler 30 Çözümler 9 Beğeniler 8.376 Yer Montpellier 17 Şubat 2024 #55 @995 İsa'ya inanmayan cehennemlik, evet.
Sorun bitmiyorrr Yetkin Katılım 2 Şubat 2024 Mesajlar 284 Çözümler 1 Beğeniler 238 17 Şubat 2024 #56 3881 dedi: Tanrı neden ego yapsın ki? Genişletmek için tıkla... Ona bakarsan bizim ona tapmamıza da ihtiyacı yok veya kötülüğü yaratıp bizi sınamasına da ihtiyacı yok. Son düzenleme: 17 Şubat 2024
3881 dedi: Tanrı neden ego yapsın ki? Genişletmek için tıkla... Ona bakarsan bizim ona tapmamıza da ihtiyacı yok veya kötülüğü yaratıp bizi sınamasına da ihtiyacı yok.
Sensei Üstün İlk 1.000! Katılım 21 Aralık 2023 Mesajlar 3.338 Makaleler 3 Çözümler 17 Beğeniler 4.677 17 Şubat 2024 #57 akame dedi: Benim arkadaşım protestandı. Ondan dinlemiştim. Genişletmek için tıkla... Protestanlık reform hareketleri sonrası ortaya çıkan bir akım. Deizme yakın daha çok. Hristiyanlıkla alakası yok, kendilerini kandiriyorlar.
akame dedi: Benim arkadaşım protestandı. Ondan dinlemiştim. Genişletmek için tıkla... Protestanlık reform hareketleri sonrası ortaya çıkan bir akım. Deizme yakın daha çok. Hristiyanlıkla alakası yok, kendilerini kandiriyorlar.
4 4620 Çalışkan Katılım 17 Şubat 2024 Mesajlar 77 Beğeniler 31 17 Şubat 2024 #58 Burası teknoloji forumuysa neden bu başlığı atmış userin biri?
Devrimci Kedi Üstün Katılım 28 Aralık 2023 Mesajlar 1.602 Makaleler 1 Çözümler 3 Beğeniler 2.207 Yer Beylikdüzü/İstanbul 17 Şubat 2024 #59 199 dedi: Arkadaşlar, İslam dini hoşgörü dini değil mi? Tanrı da merhametli değil mi? O zaman neden cezalandırılıyor? Genişletmek için tıkla... O insanlar doğru yola gitsin diye her şeyi yapıyor. Gitmeyenlere ise artık hakettin deyip cezalandırıyor.
199 dedi: Arkadaşlar, İslam dini hoşgörü dini değil mi? Tanrı da merhametli değil mi? O zaman neden cezalandırılıyor? Genişletmek için tıkla... O insanlar doğru yola gitsin diye her şeyi yapıyor. Gitmeyenlere ise artık hakettin deyip cezalandırıyor.
miraçov Üstün Katılım 20 Ocak 2024 Mesajlar 1.124 Çözümler 4 Beğeniler 1.233 Yer somewhere in the middle of nowhere 17 Şubat 2024 #60 Müslüman'ım ancak sorguladıkça, derine indikçe, araştırdıkça dinden uzaklaşıyorum anlam veremedim. Bir şeyler mantıksız gelmeye başlıyor.
Müslüman'ım ancak sorguladıkça, derine indikçe, araştırdıkça dinden uzaklaşıyorum anlam veremedim. Bir şeyler mantıksız gelmeye başlıyor.