Bir insanın 80 sene ömrü var diyelim 79 sene müslüman son 1 sene ateist oldu ve öldü diyelim. O 79 sene bir hiçtir çünkü Allah'a iman edip, inanmıştır. Bir söz vardı: İnanmak istemiyorum, bilmek istiyorum diye. İslamiyet bu imkanı sağlıyor diğer dinlerde böyle bir şey yok. Sağlanan imkanı kendiniz bulmanız lazım. Bu arada müslüman kılıklı münafıklara aldanıp dinden çıkmayın.

İnsanoğlunun kolayına giden şey bu işte Evrene Dünya'ya bak hepsi birer düzen ve uyum içinde en ince detayına kadar işlenmiş ama " Bunların hepsi tesadüf" diyip geçiştirmek kolaya geliyor.
Tesadüf olması imkansız Allah evrenle beraber fizik kurallarınıda yarattı.Evrenin milyarlarca yıllık serüvenini JWST sayesinde öğrenebiliyoruz fakat bing-bang den öncesini yorumlayamıyoruz bir başlangıç,kıvılcım var belki Allah ilk adımı attı şimdi kıyamet gününü bekliyor.

Agnostik ateistim ben.
Yani hocam bu demek oluyor ki. Hristiyan'i Yahudisi Budizm Hinduizm olanlar Allah tarafından merhametle mi günahlarına göre mi değerlendirilecek? Müslüman olmadıkları için cehenneme atılmayacak mi?
İçeriğinden haberleri dahi olmadıkları bir inanca mensup olmadıkları için ebediyen yanacaklar.

Ki tanrı merhametsiz olsa yıllarca Hristiyan, yahudi vb. dinlere mensup olan kişileri Müslüman olduktan sonra cennetine almazdı veyahut tövbe edenleri affetmezdi. Daha çok şey sayılır.
Hristiyan'i yahudi dinlere mensup olanlar cehennemlik hocam İslam dininde bunu anlatmaya çalıştım ama siz burada cennete girebildi diyorsunuz. Onu anlatmaya çalışıyorum.

Öte taraftaki zevkleri buradaki zevklere tercih ediyorum 😀.

Seni izleyen bir makarna canavarı da olabilir ve makarnayı sevmediğin cehenneme düşebilirsin. Ayrıca bana görünmez makarna canavarının olmadığını ispat edemezsin. İnsanların hayal gücü sonsuzdur. Ben rasyonel düşünmeyi tercih ediyorum. Eğer rasyonel düşünmek yanlışsa evet yanmayı kabul ediyorum.