BirForumcuKişi
Üstün
Ortalama 4 bin civarı din var hangisine inanıcan islama inan işte hem en yaygını o.
İnan geç olmuyor bu işler. O dinin sevmediğim 50 tane kuralı var. Kadınlara önem vermiyor en basiti. 1000 tane din var hem, hangisi gerçek nereden biliyorsun? Milli piyango mu bu?Bende de aynı sizin gibi düşünüyordum ama eğer tanrı yoksa inanmazsan illa ceheneme gidersin o yüzden islama inan geç miskibi din işte bu kadar takmayın.
İnan geç olmuyor bu işler. O dinin sevmediğim 50 tane kuralı var. Kadınlara önem vermiyor en basiti. 1000 tane din var hem, hangisi gerçek nereden biliyorsun? Milli piyango mu bu?
Dostum sen inanmak kavramını doğru algıladığına emin misin? Yani inanmak dediğin benimsemektir, ciddi manada gönül vermektir. Öyle bin tane din var birine inananyım da nasılsa tanrı beni affeder hesabı değildir.Hiçbirinin bilemezsin ona bakarsan Kur'an-ı Kerim'de saf şekilde gelemdi o zamanki din admlarının yorumlaya yorumlaya o hale aldı sorgulayınca eline ne geçiyor ki en azından çabala diyor bi amaç veriyor sana.
Kur'an-ı Kerim'i okudun mu bilmiyorum ama ben okudum şöyle söyleyeyim ne kadar gerçek dışı ve sonradan yazılmış bir kitap olduğunu düşünsem de Kur'an'ın kurallarına göre niyetsiz inananın çekeceği ceza bir kafirden farksız. Niyet mevzusu Kur'an'da altı çizilerek betimlenen kelimelerden birisi.Bende de aynı sizin gibi düşünüyordum ama eğer tanrı yoksa inanmazsan illa ceheneme gidersin o yüzden islama inan geç miskibi din işte bu kadar takmayın.
Kur'an-ı Kerim'i okudun mu bilmiyorum ama ben okudum şöyle söyleyeyim ne kadar gerçek dışı ve sonradan yazılmış bir kitap olduğunu düşünsem de kur'an'ın kurallarına göre niyetsiz inananın çekeceği ceza bir kafirden farksız.
Dinlerin çoğu aynı kapıya çıkar dostum. Dinler için insanların; ''Acaba yok olacak mıyım?'' endişesiyle ortaya çıkarmış olduğu bir yaşam biçimleridir diyebiliriz.İnan geç olmuyor bu işler. O dinin sevmediğim 50 tane kuralı var. Kadınlara önem vermiyor en basiti. 1000 tane din var hem, hangisi gerçek nereden biliyorsun? Milli piyango mu bu?
Sırf ona inanmıyorum diye iyi bir insan olsam bile ceza çekmek ne kadar mantıklı?Olabilir, bir dine mensup olmak zorunda değilsiniz. Bir tanrı varsa bunun cezasını çekersiniz, yoksa kendi kendinize doğruyu bulmuş olursunuz. Herkes kendi yaptığından sorumlu olur.