Yaşım 19. tantunicide işe girdim sakin bir yer çok kalabalık değil. Mesai saati öğlen 12 akşam 11. maaş asgari ücret (22.104 TL) pazar günü iznim var. Sizce bu paraya bu çalışma değer mi? 1 hafta deneme sürecindeyim kafama pek yatmadı açıkçası fakat denemenin son günü ben beğenmedim diyeceğim ona göre. Sizce değer mi bu paraya bu mesai saati?

Son düzenleyen: Moderatör:
Değmez, değmesi için en az 30-40k civarında vermesi gerekli. Oda en az, 11 saat çalışma çok fazla çünkü. Şahsi fikrim benim böyle açıkçası.

Yanlış anlaşılmasın, fabrikalarda üretim çalışanı bile olsanız yan haklarla artık 30k ve üstüne rahatlıkla çıkabiliyorsun artık. 8 saat çalışma üstü zaten mesai. Bayramlar, resmi tatiller hepsi mesai çalışırsanız.

Son düzenleme:
Yaşım 19. tantunicide işe girdim sakin bir yer çok kalabalık değil. Mesai saati öğlen 12 akşam 11. maaş asgari ücret (22.104 TL) pazar günü iznim var. Sizce bu paraya bu çalışma değer mi? 1 hafta deneme sürecindeyim kafama pek yatmadı açıkçası fakat denemenin son günü ben beğenmedim diyeceğim ona göre. Sizce değer mi bu paraya bu mesai saati?

Kendi işin olsaydı değer derdim ama başkasının yanında değmez kendi işimizde çalışıyorum günde 14-15 saat çalışma saatim var kendi işimiz olduğu için sıkıntı yok ama başkasının yanında asla yapmam mesela.

Yani 11 saate asgari ücret ile çalışmak olmaz. Günlük 8 saat çalışırsan asgari ücret alırsın 8 saat çalışmandan sonra ki her süre için mesai ücreti alman gerekiyor. Yaşın genç iş ve ortamı içinde tecrübe kazanman gerekiyor en azından biraz çalışmaya devam edip patronunla maaşın ile ilgili konuşma yaparsın fiyatta değişiklik yapılmaz ise çıkarsın 1 hafta çalışıp çıkma bence biraz devam ettir.

11 saat mesaiye asgari ücret yani. Gençler iş beğenmiyor diyorlar ama bu iş değil bildiğin sömürü. 8 saat olsa hadi neyse de saat 11'de işten çıktı, evde ne yapacaksın?

Hocam vallahi sosyal aktivite vs hayat kalmayacak ne yapacağım ne edeceğim bilmiyorum ilk günden de ayrılmak ayıp olur diye düşünüyorum 11 saat bir de öğlen 12 akşam 11 yani gündüzüm yok gece eve varıp direk uyku sabah aynı döngü vallahi çekilecek çile değil diye düşünüyorum.

Değmez, değmesi için en az 30-40k civarında vermesi gerekli. Oda en az, 11 saat çalışma çok fazla çünkü. Şahsi fikrim benim böyle açıkçası.

Yanlış anlaşılmasın, fabrikalarda üretim çalışanı bile olsanız yan haklarla artık 30k ve üstüne rahatlıkla çıkabiliyorsun artık. 8 saat çalışma üstü zaten mesai. Bayramlar, resmi tatiller hepsi mesai çalışırsanız.

Hak yiyorlar hocam ne yapacağım bilmiyorum buradan ayrılırsam işsiz kalacağım yani bir müddet memlekette adamakıllı mesai saati olan iş yok zaten bilmiyorum vallahi.

Aynı konu Technopat sitesinde de açılmış.
Bence değmez 11 saat günlük çalışmak. Yazık.

Akıl işi değil hocam zaten.

11 saate asgari paraya çalışılmaz. Hadi 5 gün 8 saat olsa eyvallah ama haftada 55 saat çalışıp asgari maaş almanın hiçbir mantığı yok.

Doğru hocam vallahi.

Ayrilacamda nasıl ayrilacağım vallahi of ya.

Bıraktım işi kurtuldum.

Son düzenleme: