Orasını bilemiyorum. Ben antivirüsü kullandığımdan dolayı kullanıyorum (:

Bence internet tarayıcılarında da bir antivirüs tarzı bir tarayıcı eklentisi olmalı. Mesela dosya indiriyoruz ve bu dosyanın virüs var mı yok mu anlamak için o eklentiyle tarıyoruz falan.

Eklenti olarak Ublock origin kullanıyorum ama ekstra güvenlik sağlaması ve gizlilik için EasyList filtrelerini kullanıyorum.

Biraz açar mısınız yazdığınız easylist filtrelerini.
Reklam, click-bait, virüs, telemetrileri gibi verileri toplayan sitelerin adreslerini Ublock origin'e ya da başka eklentilere göstererek bizi koruyor. Tek siteler değil tabii, mesela html tagları, js komutları falan zararları olan bildiriyor eklentiye. Eklenti de engelliyor.

Ben uBlock Origin'in Lite sürümünü ve Malwarebytes'ın eklentisini kullanıyorum. Sizin tavsiye ettiğiniz eklentiler varsa yazarsanız çok sevinirim.
Çerezler için Cookie Auto Delete, Chameleon, CanvasBlocker kullanıyorum, ama bunlar çerez konusunda maksimum güvenlik sağlamaz. En iyisi Tor'da maksimum güvenlik ayarları ile oluyor, ancak öyle de tarayıcı kullanmak işkence gibi. Reklamlar için uBlock Origin kullanıyorum. Diğer eklentiler arasında "User Agent Switcher" "I Don't Care About Cookies" ve "ClearURLs" var. Bilgisayarda bunları kullanıyorum, mobilde ise sadece uBlock Origin var. Diğerlerini yükleyip ayarlamaya öşeniyorum.