Chrome rakiplerine göre özellik ve performans bakımından tamamen geride bir tarayıcı. Kullanan tamamen alışkanlıktan ve sadelikten bırakamıyor. Elbette kullanabilirsiniz ama en iyisi kesinlikle değil.Diğer tarayıcıları da kullandım ama yok abi. Chrome her ama her açıdan hepsinden daha iyi.
Detaylar
Kim cevapladı?Chrome'un bayağı bayağı türevlerine göre hiçbir avantajı yok. Salt tarayıcı performansı tüm familyasında zaten aynı. Ne Vivaldi gibi bir özellştirne olanağı sunuyor, ne Brave gibi bütünleşik içerik engelleyicileri var, ne Edge gibi rakipsiz bir PDF aracı var. Hiçbir şeyi yok, Firefox dışında kimseye üstün değil.Diğer tarayıcıları da kullandım ama yok abi. Chrome her ama her açıdan hepsinden daha iyi.
Chrome rakiplerine göre özellik ve performans bakımından tamamen geride bir tarayıcı. Kullanan tamamen alışkanlıktan ve sadelikten bırakamıyor. Elbette kullanabilirsiniz ama en iyisi kesinlikle değil.
Chrome hariç diğerleri gizlilik ve güvenlik adı altında içinde bir sürü gereksiz özellikle dolu geliyor. Bilinçli kullanıcılar bir tarafa ama günlük kullanıcılar için Chrome harici diğer tarayıcıların bir süre sonra şiştiğini kendi gözümle gördüm.
Chrome'un bayağı bayağı türevlerine göre hiçbir avantajı yok. Salt tarayıcı performansı tüm familyasında zaten aynı. Ne Vivaldi gibi bir özellştirne olanağı sunuyor, ne Brave gibi bütünleşik içerik engelleyicileri var, ne Edge gibi rakipsiz bir PDF aracı var. Hiçbir şeyi yok, Firefox dışında kimseye üstün değil.
Chrome'un en büyük avantajı hız ve sadeliği zaten. Diğer tarayıcılar kendilerini cazip kılmak adına bir sürü özellikle şişmişken Chrome günlük kullanıcının ihtiyacı olan her şeyi içinde barındırıyor. Son dönemde ram ve kaynak kullanımı olarak da Edge ve Opera dan daha iyi diyebilirim. Ublock Origin Lite + TrafficLight eklentileri ile kendine en güvenli ve gizliyim diyen tarayıcıya bile kök söktürür bana göre.
Vivaldi harici sınırsız özelleştirme sunan başka tarayıcı yok. Günümüzde mahremiyet önemli bir konu haline geldi. Chrome bu konuda seçenek sunmuyor. Chrome sade ama hantal bir tarayıcı. İnternette gezinmek sadece adres çubuğuna URL yazıp o adrese gitmek değil. Verimliliği arttıran bir çok özellikten yoksun. Bazılarını daha yeni yeni almaya başladı.Chrome hariç diğerleri gizlilik ve güvenlik adı altında içinde bir sürü gereksiz özellikle dolu geliyor. Bilinçli kullanıcılar bir tarafa ama günlük kullanıcılar için Chrome harici diğer tarayıcıların bir süre sonra şiştiğini kendi gözümle gördüm.
Chrome'un en büyük avantajı hız ve sadeliği zaten. Diğer tarayıcılar kendilerini cazip kılmak adına bir sürü özellikle şişmişken Chrome günlük kullanıcının ihtiyacı olan her şeyi içinde barındırıyor. Son dönemde ram ve kaynak kullanımı olarak da Edge ve Opera dan daha iyi diyebilirim. Ublock Origin Lite + TrafficLight eklentileri ile kendine en güvenli ve gizliyim diyen tarayıcıya bile kök söktürür bana göre.
Ben sınırsız sekmeyle araştırma yapmayı seven biriyim. Opera ve Vivaldi çoklu çalışma alanlarıyla kargaşadan kurtulmamı sağlıyor. Ayrıca Opera sekmeleri otomatik olarak grup haline getiriyor. Brave ise Chrome gibi sade ancak ekstra eklenti kurmadan internetteki parmak izimizi anonim hale getiriyor. Ayrıca çok hızlı.
Vivaldi harici sınırsız özelleştirme sunan başka tarayıcı yok. Günümüzde mahremiyet önemli bir konu haline geldi. Chrome bu konuda seçenek sunmuyor. Chrome sade ama hantal bir tarayıcı. İnternette gezinmek sadece adres çubuğuna URL yazıp o adrese gitmek değil. Verimliliği arttıran bir çok özellikten yoksun. Bazılarını daha yeni yeni almaya başladı.
Ben sınırsız sekmeyle araştırma yapmayı seven biriyim. Opera ve Vivaldi çoklu çalışma alanlarıyla kargaşadan kurtulmamı sağlıyor. Ayrıca Opera sekmeleri otomatik olarak grup haline getiriyor. Brave ise Chrome gibi sade ancak ekstra eklenti kurmadan internetteki parmak izimizi anonim hale getiriyor. Ayrıca çok hızlı.
Benim bu kadar ihtiyacım olmadığı için Chrome da çok çok daha rahat ettim hocam ama dediklerinize de katılırım.
Chrome ya da Opera gibi biraz daha "alışıldık" tarayıcıların kötü olan tarafları nelerdir tam olarak? İkisini de kullanıyorum ve sıkıntı çıkardıklarını daha görmedim. Geçmişte Mozilla, Netscape, İE, Firefox vb çok tarayıcı da kullandım popüler oldukları ya da tek manalı seçenek oldukları dönemlerde (1994 yılında tanışmıştım web ile) ve en çok tercih edilenleri kullanmak 30 senedir sıkıntı çıkarmadı pek.
Opera'nın olumsuz yanı içerdiği reklamlar olabilir. Ama onların tamamı kapatılabilir. Gizlilik için üretildiği iddia edilen Brave'de de reklamlar var ve aynı şekilde kapatılabiliyor.Chrome ya da Opera gibi biraz daha "alışıldık" tarayıcıların kötü olan tarafları nelerdir tam olarak? İkisini de kullanıyorum ve sıkıntı çıkardıklarını daha görmedim. Geçmişte Mozilla, Netscape, İE, Firefox vb çok tarayıcı da kullandım popüler oldukları ya da tek manalı seçenek oldukları dönemlerde (1994 yılında tanışmıştım web ile) ve en çok tercih edilenleri kullanmak 30 senedir sıkıntı çıkarmadı pek.
Ha şimdiden söyleyeyim, Opera Çinli ortaklarından tüm hisselerini geri aldı. Yani artık 2 senedir tamamen Avrupa menşei bir tarayıcı.
Koneko Toujou
Üstün
Her konuda yaptığım gibi ecosia öneriyorum. Chromium tabanlı oldukça az kaynak tüketen bir tarayıcı.
- Makaleler
- 6
Mozilla Firefox.
Opera'nın olumsuz yanı içerdiği reklamlar olabilir. Ama onların tamamı kapatılabilir. Gizlilik için üretildiği iddia edilen Brave'de de reklamlar var ve aynı şekilde kapatılabiliyor.
Ha şimdiden söyleyeyim, Opera Çinli ortaklarından tüm hisselerini geri aldı. Yani artık 2 senedir tamamen Avrupa menşei bir tarayıcı.
Opera'yı yüklediğim şekilde kullanıyorum ve reklam konusunu ilk defa duydum. Nedir bu ve nasıl kapatılır? Benim suratıma reklam falan çarpmıyor aslında ama merak ettim.