Tarih bölümünün bir geleceği var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mattheo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 956
  • Etiketler Etiketler
    tarih var
Torpil sevmiyorum, son tercihim olur. Mümkünse olmaz, ama bu ülkede durumlar öyle değil maalesef... bir yerde torpil için zorunlu kalıyorsun. Eğitim hayatında kalmadın mı? İş hayatında kesinlikle zorunlusun.

Hocam bazen torpil bile işe yaramıyor. İnan onun bile sağlamı lazım. Ben şahit oldum oradan biliyorum. Ama sen yine de başka bölümleri de düşün. Hemen karar verme ama düşün. Tam olarak hangi bölümler var, hangileri hoşuna gider bilemediğim için ailenin vermiş olduğu hukuk örneğini verdim. Ama başka bölümler de varsa onları da bir düşünmek lazım. Neticede en kötü 2 senen gidecek. 4 seneliği kazanırsan daha kötü. Sevmediğin bir bölümü okumak kadar kötü bir şey olacağını sanmıyorum öğrencilik hayatında.

Tarihin hangi alanında uzmanlık yapacaksın? Bu da bayağı önemli bir etken çünkü.

Haklısınız maalesef. Eşit Ağırlıkta hukuk, psikoloji, işletme dışında ne gibi çalışılabilir bölümler var bilmiyorum. Hukuk okusam hiç sıkıntı olmaz bana, ama okuyan arkadaşlarım "çok zor" diyorlar. Final haftası vs. Aslında biraz sayısal puanımı da yüksek tutmak istiyorum, belki derece yaparım yazılım girerim. Ama Fen'im berbat.

Tarihin hangi alanında uzmanlık yapacaksın? Bu da bayağı önemli bir etken çünkü.
Oralar çok karışık şu anda.

Hiç bir bölüm kolay değil inan. Ama hukuk ayrı bir olay. Hem gündemi takip etmen gerekiyor, hem o kadar yasayı ezberlemen gerekiyor falan filan. Cidden hem sabır hem de cesaret işi hukuk. BU SİTEDE bütün sözel bölümleri bulabilirsin. Benim zamanımdan çok farklı şeyler var. Neler açılmış neler...

Oralar çok karışık şu anda.
Türkiye'de, bildiğim kadarıyla en çok Türkoloji rağbet görüyor. Bizans ve antik çağ konuları ise pek rağbet görüyor mu, emin değilim. Avrupa'da ise Avrupa tarihi, modern Avrupa tarihi ve orta çağ Avrupa tarihi gibi profesör uzmanlık alanları var. ABD'de de sanırım ABD tarihidir; çünkü SAT sınavında bile ABD tarihini koymuşlar. Üniversitelerde de yüksek ihtimalle ABD tarihi rağbet görüyordur. Ülkelere göre rağbet gören bölümler böyle. Yine de tavsiye etmiyorum; hukuk ya da başka bir bölüme yönel.

Tarih seçmezsem sözel bölüm okumam muhtemelen. Eşit ağırlık bölümlerine bakacağım siteden, teşekkürler.

Tarih seçmezsem sözel bölüm okumam muhtemelen. Eşit ağırlık bölümlerine bakacağım siteden, teşekkürler.

Umarım başını ağrıtmayan, seni de üzmeyen bir bölüm bulup başarılı olursun kardeşim.

Doğru biliyorsunuz, en çok Türkoloji rağbet görüyor, Doğu Avrupa ( Balkanlar'da da öyle ) bu durum. Ülkeler ve tarihlerine göre değişiyor. Bazı Amerika üniversitelerinde Avrupa ( özellikle Fransa ve İngiltere ) hakkında da tarih dersleri veriliyor.

Umarım başını ağrıtmayan, seni de üzmeyen bir bölüm bulup başarılı olursun kardeşim.
Sağ ol abim. ( Ne demeliyim bilemedim. )

Bu ülkede sevdiğin meslek değil para kazandığın meslekler seçmelisin. Örnek vermem gerekirse tarih seviyorsun ama parayı matematikten kazanacaksan matematik bölümüne gitmen gerekli gibi. Zıt örnek bilerek verdim yani çok takılma bu bölümü seviyorum falan diye dışarıda milyonlarca insan atama beklediği gerçeğini de unutmayın. Bu bölümü okuyup akademisyen olmayacaksan KPSS dışında para kazanabileceğin neredeyse bir şey yok. Bunları göz önüne almadan üniversitelere yalandan gidip paranızı çar çur etmeyin.

Tarih öğretmeniyim, ancak atanamadığım için farklı işlerde çalışıyorum. Grafik tasarım ve kargoculuk yaparak geçimimi sağlıyorum. Hayalim öğretmen olarak atanmak olsa da bu gerçekleşmedi. Dershanelere başvurduğumda bazıları asgari ücretin üçte biri gibi komik rakamlar teklif etti. Kimileri ise asgari ücretle çalışmamı ve ayda yalnızca bir gün izin yapmamı istedi. Şu an yaptığım işlerde, öğretmenlikten çok daha iyi bir gelir elde ediyorum. Hem param çok hem de tatil günlerim.

Sözelciysen ve yemek yapmayı seviyorsan gastronomiyi bir dene. İşsiz kalmayacağın tek sözel bölümü. İkinci üniversite olarak açıktan tarih okursun gene bitirirsin. Ya da hukuk kafana yatarsa hukuk oku ikinci üniversite olarak tarih okuyabilirsin. Tarih oku ama ikinci planda kalsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…