Sınava girdim. Sözel ilk 1-2000 arası bir sıralama bekliyorum (Kesin bir yargıda bulunamam ama netlerim öyle gösteriyor.) 2021 gibi gelirse ilk 1000 kesin gibi hatta. Ben şimdi sınava ilk hazırlanırken Tarih okuyacağım diye hazırlandım fakat AYT'de en çok Edebiyat'a kendimi verince Tarih'ten daha çok zevk aldım Edebiyat'ta, aruz falan öğreneceğim o kadar yani. Edebiyat'ta ilk 1000'de 3 iyi üniversite sonra İstanbul Üniversitesi var. Yani Boğaziçi, TOBB, Yeditepe'den sonra İstanbul var. Ben de BOÜN tutacak bir sıralama gelmediği sürece İstanbul'u tercih etmem yani sırf Edebiyat için, gider tutması kesin ve ilk hedefim olan Ankara-Hacettepe Tarih yazarım.
Peki benim size sorum şu, bu bölümler iş açısından kesin ve net şekilde kıt ama Akademik kariyer hariç Edebiyat mezunlarının farklı alanlarda iş imkanı nasıl? Türk Dili ve Edebiyatı mezunu arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi? Tarih mezunu varsa o da güzel olur.
Peki benim size sorum şu, bu bölümler iş açısından kesin ve net şekilde kıt ama Akademik kariyer hariç Edebiyat mezunlarının farklı alanlarda iş imkanı nasıl? Türk Dili ve Edebiyatı mezunu arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi? Tarih mezunu varsa o da güzel olur.