cemkaraca

Yetkin
Kitap okumadan haz etmem. Yani İngilizce kitapları. Çevirmen de olmak istemiyorum. Öğretmen olmak istiyorum. Yine de İngiliz dili ve edebiyatı bölümü seçilir mi? Seçme nedenim bölüm puanlarının öğretmenliğe göre düşük olması. Öğretmenliğe puanım yetmezse ne seçmeliyim?

Öğretmenlik istiyorsan öğretmenlik seç. Edebiyat bölümünü seçersin 2 dakika sonra hükümet formasyon sistemini kaldırır hop hedefin olan mesleği de yapamazsın. Ayrıca edebiyat bölümü okuyup kitap sevmemek diye bir şey olamaz o bölüm eziyet olur.

Zaten milyon tane işsiz öğretmen varken, öğretmenlik bölümleri bu sebepten kapatılıyorken neden ekstra öğretmen artışına sebep olan bir kanal kapatılmasın ki? Yani olay 1-2 ders almaksa o zaman herhangi bir mühendislik mezunu için de formasyon kursları açılsın zaten farklı olan birkaç dersi 1 senede verip her mühendis her mühendislik işini yapabilir hale gelsin.

Zaten milyon tane işsiz öğretmen varken, öğretmenlik bölümleri bu sebepten kapatılıyorken neden ekstra öğretmen artışına sebep olan bir kanal kapatılmasın ki? Yani olay 1-2 ders almaksa o zaman herhangi bir mühendislik mezunu için de formasyon kursları açılsın zaten farklı olan birkaç dersi 1 senede verip her mühendis her mühendislik işini yapabilir hale gelsin.
Hocam aksine meb akademileri açılıyor, ayrıca bi arkadaş İngilizce dili ve edebiyatı okuyor her yıl bi sınava giriyor 4 yıl sonunda bedavadan formasyon kazanmış olacak o sınavlardan geçerse.

Hocam aksine meb akademileri açılıyor, ayrıca bi arkadaş İngilizce dili ve edebiyatı okuyor her yıl bi sınava giriyor 4 yıl sonunda bedavadan formasyon kazanmış olacak o sınavlardan geçerse.

Çünkü AKP hükümeti devamlılığı ile bilinen bir hükümettir. AKP sekreterinin suyu kaynar yeni gelen sekreter tam tersi bir harekette bulunur olan arada patlayan binlerce insana olur.

Hangi üniversite? Hayatta kalamazsın bence. Ben bölüme girince kitap okumayı seviyordum, son yıla gelene kadar soğudum. Hobi olarak kitap okumaktan maket yapımına ve oyunlara yöneldim.

Ha İngiliz dili ve edebiyatı okurum, sonra üzerine uluslararası ilişikiler, siyaset, veya sosyal bilimlerden yüksek lisans yaparım akademisyen olurum diyorsan orası başka. Bunu yapan çok arkadaşım var.